• Bucuresti 20º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 22º C
  Constanta 12º C
  Craiova 19º C
  Galati 16º C
  Iasi 18º C
  Suceava 15º C
  Timisoara 23º C
 • 1 EUR = 4.7581 LEI
  1 USD = 4.2268 LEI
  1 GBP = 5.4956 LEI
  1 CHF = 4.1488 LEI
  1 HUF = 1.4831 LEI
  1 BGN = 2.4328 LEI
  1 JPY = 3.7787 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 7 noiembrie 2018

08 Noiembrie, 11:43

Preşedinitele Comisiei parlamentare pentru securitatea naţională, apărare şi ordine publică, Eugen Carpov, a declarat că militarii străini, tehnica militară şi muniţiile din Transnistria pun în pericol securitatea naţională a Moldovei, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

Revista

În opinia parlamentarului, prezenţa pacificatorilor ruşi împiedică Republica Moldova să rezolve conflictul moldo-transnistrean. „Astăzi, Federaţia Rusă, prin prezenţa sa deschisă, şi eu îi am în vedere pe militari, reprezintă un element care îi oferă populaţiei locale un stimulent să considere că Transnistria este un subiect al dreptului internaţional”, a spus Carpov.

TRANSNISTRIA

Krasnoselski l-a felicitat pe Dmitri Kozak cu prilejul zilei de naştere

Liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski l-a felicitat cu ocazia împlinirii a 60 de ani pe vicepremierul Rusiei – reprezentant special al preşedintelui Putin pentru dezvoltarea relaţiilor comercial-economice cu Republica Moldova – Dmitri Kozak, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

„Un profesionist veritabil, un om de stat convins, un om de o voinţă uriaşă, care îmbină armonios mintea analitică şi premisele morale cu o înaltă erudiţie şi principiile morale, Dvs. aţi contribuit cu succes la implementarea a multe planuri în numele schimbărilor pozitive şi aţi fost organizatorul unor procese de proporţii pentru binele Patriei”, se spune în felicitare.

https://novostipmr.com/ru/news/18-11-07/vadim-krasnoselskiy-pozdravil-s-yubileem-dmitriya-kozaka

Ignatiev s-a întâlnit cu şeful Misiunii OSCE, Klaus Klaus Neukirch

Ministrul de Externe al Transnistriei, Vitali Ignatiev, s-a întâlnit la Tiraspol cu şeful Misiunii OSCE în Moldova, Klaus Klaus Neukirch. A avut loc o discuţie amănunţită asupra întregului spectru de probleme actuale ale procesului de negocieri, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

„S-a constat o realizare exhaustivă a deciziilor protocolare privind activitatea şcolilor cu predare în limba română şi prelucrarea terenurilor agricole în raionul Dubăsari. A fost, de asemenea, menţionată necesitatea unui progres sesizabil în ceea ce priveşte dosarele penale şi telecomunicaţiile. În acest sens, au fost discutate detaliat perspectivele organizării – până la finele anului curent – a unei şedinţe în formatul 5+2, se spune în comunicat.

Diplomaţii au căzut de acord asupra necesităţii elaborării unui mecanism, funcţional şi acceptabil pentru ambele părţi, de importare în Transnistria a medicamentelor. Misiunea OSCE şi-a exprimat disponibilitatea de a acorda suport pentru activitatea desfăşurată de către părţi.

https://novostipmr.com/ru/news/18-11-06/ministr-inostrannyh-del-pmr-vitaliy-ignatev-vstretilsya-s-glavoy

Trupele ruse de menţinere a păcii – principalul pericol pentru securitatea naţională a Moldovei

Preşedinitele Comisiei parlamentare pentru securitatea naţională, apărare şi ordine publică, Eugen Carpov, a declarat că militarii străini, tehnica militară şi muniţiile din Transnistria pun în pericol securitatea naţională a Moldovei, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

În opinia parlamentarului, prezenţa pacificatorilor ruşi împiedică Republica Moldova să rezolve conflictul moldo-transnistrean. „Astăzi, Federaţia Rusă, prin prezenţa sa deschisă, şi eu îi am în vedere pe militari, reprezintă un element care îi oferă populaţiei locale un stimulent să considere că Transnistria este un subiect al dreptului internaţional”, a spus Carpov.

Potrivit afirmaţiilor sale, diplomaţii sunt obligaţi să pună problema prezenţei militarilor ruşi pe teritoriul Republicii Moldova în cadrul tuturor forurilor internaţionale.

https://novostipmr.com/ru/news/18-11-06/rossiyskih-mirotvorcev-nazvali-glavnoy-ugrozoy-dlya

Experţii Chişinăului şi Tiraspolului au discutat respectarea drepturilor oamenilor cu dizabilităţi

În incinta Misiunii OSCE de la Chişinău a avut şedinţa subgrupelor de lucru din partea Chişnăului şi Tiraspolului pentru drepturile omului. Părţile au continuat discutarea unor aspecte legate de respectarea drepturilor oamenilor cu dizabilităţi.

https://novostipmr.com/ru/news/18-11-06/soblyudenie-prav-lyudey-s-ogranichennymi-vozmozhnostyami-obsudili

Trupele cu destinaţie specială ale Transnistriei au luptat pentru bereta krapov

Trupele speciale au susţinut un examen pentru dreptul de a purta bereta krapov la Tiraspol. 10 candidaţi au escaladat un edificiu înalt, au parcurs în marş forţat trei kilometri şi au tras în viteză din automatul Kalaşnikov, în condiţii de extenuare a organismului. Şase dintre ei au şi-au câştigat dreptul în cauză.

În Rusia, bereta krapov este un semn distinctiv onorific pentru trupele speciale ale Ministerului de Interne.

https://novostipmr.com/ru/news/18-11-06/simvol-doblesti-i-chesti

GĂGĂUZIA

Preşedintele Moldovei a anunţat prezenţa cenzurii la postul de televiziune GRT

Televiziunea publică a Găgăuziei nu a difuzat cum se cuvenea rezultatele vizitei delegaţiei Moldovei, cu participarea başcanului Irina Vlah la Moscova, unde a avut loc întâlnirea cu Vladimir Putin. Faptul a fost remarcat şi de preşedintele ţării, Igor Dodon, care l-a făcut public la Comrat, de Ziua Vinului, transmite GAGAUZINFO.MD.

Preşedintele a subliniat că, în ultimele 3-4 săptămâni, în Găgăuzia au avut loc „foarte multe evenimente frumoase”, inclusiv vizita preşedintelui Turciei la Comrat. „După asta, împreună cu Irina Feodorovna şi cu colegii mei, am plecat în Rusia. [...] Am auzit că aici, din păcate, la televiziunea dumneavoastră locală, nu se difuzează”, a spus Dodon.

Publicaţia menţionează că, în ediţia de seară din 1 noiembrie, postul de televiziune GRT „a denaturat informaţia cu privire la întâlnirea başcanului Găgăuziei Irina Vlah cu Vladimir Putin”. GRT s-a mulţumit cu secvenţele video de protocol şi nu a pus pe post imaginea discuţiei personale a lui Vlah cu preşedintele Federaţiei Ruse. Iar, în luna octombrie, conducerea companiei a refuzat să difuzeze altă întâlnire a başcanului cu preşedintele rus, care a avut loc la Petersburg, calificând-o drept „irelevantă public”.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=43570

Postul de televiziune GRT a cenzurat discursul başcanului Găgăuziei, rostit de Ziua Vinului

Discursul başcanului Irina Vlah la festivalului vinului nu a putut fi vizionat de locuitorii autonomiei. Postul de televiziune GRT l-a cenzurat chiar în timpul transmiterii online, scrie GAGAUZINFO.MD.

Duminica trecută, televiziunea publică a Găgăuziei a difuzat de pe piaţa municipiului Comrat în direct. Difuzarea a început cu apariţia muzicianului Andrei Palic, care şi-a interpretat cântecul de autor, dedicat Zilei Vinului. Apoi transmisiunea în direct a încetat şi a fost reluată în timpul discursul lui Igor Dodon. În felul acesta, discursul başcanului, care a deschis festivalul vinului la Comrat, a fost cenzurat.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=43572

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: