• Bucuresti 11º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 8º C
  Cluj-Napoca 10º C
  Constanta 11º C
  Craiova 15º C
  Galati 10º C
  Iasi 9º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 13º C
 • 1 EUR = 4.7538 LEI
  1 USD = 4.2013 LEI
  1 GBP = 5.5344 LEI
  1 CHF = 4.2284 LEI
  1 HUF = 1.5008 LEI
  1 BGN = 2.4306 LEI
  1 JPY = 3.8125 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 7 mai 2018

08 Mai, 09:20

Liderul mişcării separatiste „Arkalîk”, Leonid Dobrov, care aduna în 2013 semnături pentru separatea Găgăuziei de Republica Moldova, le cere locuitorilor autonomiei să boicoteze alegerile moldoveneşti. El susţine că aceasta „este ultima şansă de salavare”. Dobrov a făcut apeluri către başkanul Găgăuziei, preşedintele Adunării Populare şi alţi politicieni de a se alătura boicotului.

Revista

TRANSNISITRIA

Separatiştii au forţat din nou Nistrul

Militarii regimului separatist de la Tiraspol au forţat din nou râul Nistru, acum sub pretextul reconstruirii unei lupte din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Festivalul a fost organizat de Asociaţia transnistreană a veteranilor războiului din Afganistan şi GOTR. La eveniment a asistat liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

https://novostipmr.com/ru/news/18-05-06/iz-2018-go-v-1944-y-masshtabnaya-rekonstrukciya-boya-s

În Transnistria a avut loc primul campionat la trageri, cu participarea reprezentanţilor structurilor de forţă şi a GOTR

În Transnistria a avut loc primul campionat la trageri. Au concurat şapte echipe reprezentând structurile de forţă locale. Participanţii au concurat nu doar la capitolul precizie, dar şi la viteza de tragere. La eveniment a asistat liderul de la Tiraspol, care, de asemenea, a luat arma în mâini. Primul campion a fost desemnat Serviciul de Stat de Pază, pe cel de-al doilea loc s-a clasat GOTR.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180504/69874

Şeful diplomaţiei UE, Federica Mogherini, despre tratativele pe Nistru

Transnistria şi Moldova trebuie să caute un compromis la masa de negocieri. E poziţia şefului diplomaţiei UE, Federica Mogherini, informează PERVÎI PRIDNESTROVSKI. Potrivit sursei citate, ea a menţionat progresul în rezolvarea problemei moldo-transnistrene şi a implementării „Protocolului de la Viena”. Mogherini a subliniat importanţa acordurilor deja încheiate şi a exprimat speranţă în ceea ce priveşte menţinerea dinamicii pozitive. Următoarea întâlnire în formatul 5+2 trebuie să aibă loc în luna mai. „Una dintre temele stringente pe agenda de negocieri este problema posturilor moldo-ucrainene la frontiera noastră”, se arată în materialul postului de televiziune amintit.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180504/69864

Moldova, împotriva militarilor ruşi

Moldova face un apel către militarii ruşi să nu participe la parada victoriei în Transnistria, se spune într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Faptul că militarii ruşi vor merge în pas cadenţat e calificat drept „acţiuni militare, cu caracter sfidător”. Tiraspolul apreciază această declaraţie drept un nou pas al Chişinăului în lupta informaţională împotriva operaţiunii de paciicare a Rusiei, se mai spune în materialul televizat.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180504/69873

Declaraţia de Unire cu România a fost semnată de satul moldovenesc Ratuş

Încă o localitate din Moldova a adoptat declaraţia simbolică despre unirea Moldovei cu România. Este vorba de satul Ratuş din raionul Teleneşti. Până în prezent, 150 de localităţi din R. Moldova au semnat declaraţii simbolice de reunificare cu România, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA, menţionând că, în contraponderea acestor declaraţii, în R. Moldova se desfăşoară o campanie de semnare a declaraţiilor de susţinere a statalităţii, iniţiată de PSRM.

https://novostipmr.com/ru/news/18-05-06/deklaraciyu-ob-obedinenii-s-rumyniey-podpisalo-moldavskoe-selo

Rămăşiţele pământeşti ale ostaşilor Armatei Roşii au fost reînhumate în Moldova

În ajunul sărbătorii Zilei Victoriei, rămăşiţele a 26 de ostaşi ai Armatei Roşii, care au murit în timpul operaţiunilor de eliberare a Moldovei, au fost reînhumate la cimitirul militar al Memorialului de la Şerpeni, raionul Aneni Noi. Ambasadorul Federaţiei Ruse în Moldova, Farit Muhametşin, a subliniat importanţa faptei căutătorilor din detaşamentul „August” şi a Clubului istorico-patriotic rus.

https://novostipmr.com/ru/news/18-05-06/ostanki-26-boycov-krasnoy-armii-perezahoronili-v-moldove

Preşedintele Rusiei îi va felicita pe veteranii transnistreni

Veteranii din Transnistria vor primi scrisori de la Vladimir Putin şi Vadim Krasnoselski. Preşedintele Rusiei şi liderul de la Tiraspol au expediat felicitări pe adresa fiecărui participant la război. În capitală, asemenea scrisori vor primi 80 de foşti combatanţi.

https://tsv.md/pridnestrovskix-veteranov-pozdravil-prezident-rossii/

GĂGĂUZIA

O echipă SMURD a transportat din Vulcăneşti la Chişinău o fată care a avut de suferit în urma unui accident rutier

Un helicopter SMURD a adus astăzi, pe calea aerului, o tânărâ din Vulcăneşti la una dintre clinicile din Chişinău. Este vorba de o fată de 25 de ani, care a suferit traume serioase în urma unui accident rutier în noaptea de 5 spre 6 mai.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=40320

Comitetul Executiv al Găgăuziei nu a indicat că programul de granturi pentru întreprinzători este finanţat de către Uniunea Europeană

Pe site-ul oficial al Comitetului Executiv al Găgăuziei, la 4 mai a fost postat un anunţ privind un concurs de oferire a susţinerii financiare prin intermediul granturilor pentru întreprinderile micro, mici şi medii, noi şi existente. Mijloacele financiare sunt oferite întreprinzătorilor găgăuzi în cadrul proiectului „Susţinerea autorităţilor publice locale în Autonomia Găgăuză”, finanţat de către UE, scrie NOKTA, menţionând că în comunicatul CE despre acest fapt nu se spune niciun cuvânt.

http://nokta.md/после-публикации-nokta-исполком-гагаузии/

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene le-a cerut autorităţilor ruse să se abţină de la acţiuni militare în Transnistria de 9 mai

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a difuzat un comunicat de presă în legătură cu pregătirea întreprinsă de autorităţile de la Tiraspol în vederea paradei militare de 9 mai, la care va lua parte efectivul Grupului Operativ al Trupelor Ruse.

http://nokta.md/мидеи-призвало-российские-власти-воз/

Instanţa a respins procesul împotriva Adunării Populare privind dizolvarea consiliului de observatori al GRT

Tribunalul de primă instanţă de la Comrat a respins demersul împotriva Adunării Populare ca fiind neîntemeiat. Reclamantul a cerut anularea deciziei cu privire la dizolvarea fostului Consiliu de observatori al GRT.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=40310

La 30 martie, majoritatea deputaţilor Adunării Populare a Găgăuziei au votat pentru o nouă componenţă a Consiliului de observatori a companiei publice de televiziune GRT. Fosta componenţă a consiliului a contestat această hotărâre în instanţă.

http://nokta.md/суд-комрат-отклонил-иск-о-роспуске-наб/

Apeluri, în Găgăuzia, la boicotarea alegerilor din Moldova

Liderul mişcării separatiste „Arkalîk”, Leonid Dobrov, care aduna în 2013 semnături pentru separatea Găgăuziei de Republica Moldova, le cere locuitorilor autonomiei să boicoteze alegerile moldoveneşti. El susţine că aceasta „este ultima şansă de salavare” şi reîntoarcere a împuternicirilor autonomiei. El a apelat, de asemenea, la başkanul Găgăuziei, la preşedintele Adunării Populare a autonomiei şi la alţi politicieni de a se alătura boicotului.

http://gagauzyeri.md/politika/4000-skazhem-net-vyboram-rm-v-gagauzii.html

Dodon: „E mai bine să construieşti terenuri de joacă pentru copii decât să mergi la Bruxelles, ca premierul”

Prim-ministrul Republicii Moldova ar trebui, mai bine, să construiască terenuri pentru copii decât să meargă cu regularitate la Bruxelles, consideră preşedintele Igor Dodon. El a făcut această declaraţie în cursul vizitei sale de lucru în Găgăuzia, unde a luat parte la inaugurarea unui teren de sport pentru copii la Copceac, care a fost construit în cadrul programului prezidenţial de ameliorare a infrastructurii sportive din ţară.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=40297

Reprezentantul special al Adunării Populare a Găgăuziei în Federaţia Rusă: Dudoglo e considerat la Moscova „un politician pro-român”

La Moscova, Nicolai Dudoglo e considerat „un politician pro-român”, a declarat reprezentantul special al Adunării Populare în Rusia, Serghei Gaidarji. El a apreciat ieşirea lui Dudoglo din Partidul Democrat şi depunerea de către el a mandatului de deputat.

„Eu am ascultat cu atenţie şi textul raportului său l-a recitit încă o dată: n-am văzut nimic acolo. Chiar cuvântul România nu l-am întâlnit nicodată”, a menţionat Gaidarji.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=40285

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: