• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 15º C
  Brasov 16º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 14º C
  Craiova 22º C
  Galati 20º C
  Iasi 18º C
  Suceava 12º C
  Timisoara 19º C
 • 1 EUR = 4.7509 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.5172 LEI
  1 CHF = 4.2187 LEI
  1 HUF = 1.5039 LEI
  1 BGN = 2.4291 LEI
  1 JPY = 3.8010 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 7 iunie 2018

08 Iunie, 09:14

Primarul oraşului Vulcăneşti, Victor Petrioglu, s-a bătut la 5 iunie cu adjunctul său, Cornel Constanda. Acesta a declarat la poliţie că Petrioglu „l-a apucat de şoldul stâng şi i-a cauzat astfel o durere fizică”. Aceasta e doua bătaie a funcţionarilor, precizează GAUZINFO.MD.

Revista

În aceeaşi zi, site-ul primăriei contesta ştirea, iar primarul Petrioglu a declarat pentru NOKTA că informaţia despre altercaţia dintre el şi adjunctul său a apărut pe site-ul afiliat başkanului, „din cauza că el îi pune multe întrebări jenante Irinei Vlah”.

TRANSNISTRIA

Lavrov şi Frattini au discutat reglementarea transnistreană după şedinţa în formatul 5+2 de la Roma

În procesul reglementării moldo-transnistrene s-a profilat un mic progres, dar în privinţa unor probleme foarte importante, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. El a adăugat că ar fi vrut să afle părerea OSCE. Franco Frattini, la rândul său, a vorbit despre acordurile încheiate.

https://tsv.md/sergej-lavrov-uvidel-umerennyj-progress-v-peregovornom-processe-formata-52/

Deputatul transnistrean Oleg Horjan a fost reţinut chiar la şedinţa Sovietului Suprem

Oleg Horjan, deputat în parlamentul transnistrean, fost preşedinte al Partidului Comunist din stânga Nistrului, a fost reţinut la 6 iunie de către poliţia locală chiar în cadrul şedinţei Sovietului Suprem. Înainte de asta, colegii săi au votat unanim pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare.

Horjan este suspectat de organizarea unui protest neautorizat la Tiraspol împotriva autorităţilor şi nesupunere faţă de angajaţii organelor de drept. El riscă până la cinci ani de detenţie.

https://novostipmr.com/ru/news/18-06-06/verhovnyy-sovet-dal-soglasie-na-privlechenie-olega-horzhana-k-sudu

La 2 iunie, Oleg Horjan a organizat o acţiune de protest împotriva actualelor autorităţi din Transnistriei. Mitingul a adunat între 100 şi 300 de oameni. Câţiva protestatari au fost reţinuţi sub acuzaţia de organizare a dezordinilor, de activitate extremistă şi participare la o acţiune de protest neautorizată. Printre cei reţinuţi este şi fiul lui Horjan, arestat prin hotărârea instanţei pe un termen de 14 zile.

Horjan rămâne unul dintre liderii opoziţiei transnistrene, un oaspete dorit pe malul drept, care se întâlneşte frecvent cu preşedintele R. Moldova Igor Dodon.

http://newspmr.com/novosti-pmr/kriminal/17833

Potrivit postului de televiziune TCB, Horjan inenţiona să-şi înainteze candidatura în cadrul circumscripţiei cu un singur mandat din Transnistria şi să parpticipe la alegerile parlamentare, care vor avea la toamnă în Republica Moldova.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180606/71249

Ignatiev: ipotetic, Moldova se poate reuni cu  România, iar Transnistria, cu Rusia

NOVOSTI PRIDNESTROVIA a publicat interviul ministrului de Externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, acordat EASTBOOK.EU. Oficialul a amintit de „Memorandumul Kozak” din anul 2003 – „ultima şansă politico-diplomatică de construi un stat comun în cadrul unor hotare comune”.

Răspunzând la întrebarea dacă asta va fi cel de-al doilea  Kaliningrad, cu diferenţa că în spaţiul post-sovietic, Ignatiev a răspuns: „E foarte complicat a vorbi despre cum va fi şi ce anume va fi. Ipotetic, Moldova se poate reuni cu România, iar Transnistria, cu Rusia. Deocamdată eu nu văd premise serioase şi mari atât pentru prima variantă, cât şi pentru cea de-a doua”.

Vorbind despre numărul mare al simbolisticii sovietice în regiune, Ignatiev a observat că „Transnistria consideră că procesul destrămării Uniunii Sovietice încă nu s-a încheiat. Noi ne considerăm succesorii de drept ai RSSM”.

Ignatiev a vorbit, de asemenea, despre scopurile sale în funcţia de ministrul al Afacerilor Externe: „Reglementarea relaţiilor moldo-transnistrene la nivelul existenţei a două state independente; recunoaşterea internaţională a Transnistriei şi integrarea în Uniunea Economică Euroasiatică”.

https://novostipmr.com/ru/news/18-06-06/my-stroim-nezavisimoe-gosudarstvo-s-posleduyushchim-prisoedineniem

GĂGĂUZIA

Primarul de Vulcăneşti s-a bătut cu propriul viceprimar

Primarul oraşului Vulcăneşti, Victor Petrioglu, s-a bătut cu adjunctul său, Cornel Constanda. Conflictul dintre cei doi bărbaţi a avut loc la 5 iunie, la etajul al treilea al administraţiei de stat. La poliţie a apelat Cornel Constanda, care a declarat că Petrioglu „l-a apucat de şoldul stâng şi i-a cauzat astfel o durere fizică”. Aceasta e doua bătaie a funcţionarilor, informează GAGAUZINFO.MD.

Anterior, Petrioglu a criticat prestaţia viceprimarului Cornel Constanda, pe care l-a  numit „Combinatorul”.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=40907

În aceeaşi zi, pe site-ul primăriei a apărut o informaţie ce respingea ştirea de pe amintita publicaţie online. În discuţia cu publicaţia găgăuză NOKTA, Victor Petrioglu şi-a exprimat convingerea că informaţia despre altercaţia dintre el şi adjunctul său a apărut pe site-ul afiliat başkanului, „din cauza că el îi pune multe întrebări jenante Irinei Vlah”.

http://nokta.md/бил-или-не-бил-часть-вторая-примара-ву/

Guvernul nu a alocat mijloace pentru parcul industrial de la Comrat şi soluţionarea problemelor subsolurilor inundate

Executivul Moldovei a refuzat să aloce 5 milioane de lei pentru dezvoltarea parcului industrial din Comrat şi 4 milioane, pentru rezolvarea problemei subsolurilor inundate din localitate.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=40912

Artistul rus Filipp Kirkorov va evolua în satul lui Dodon. Preşedintele susţine că gratuit

La 10 iunie, cântăreţul rus Filipp Kirkorov va evolua în cadrul Festivalului Căpşunii, care va avea loc în satul Sadova. Preşedintele R. Moldova Igor Dodon susţine că Kirkorov va cânta pe gratis, iar de cazare şi mâncare nu are nevoie, deoarece vine pentru o jumătate de zi şi va lua masa în casa din localitate a şefului statului.

Mass-media ruse scriu că pentru un singur concert Kirkorov ridică un onorariu de circa 75 de mii de dolari.

http://nokta.md/филипп-киркоров-выступит-в-родном-сел/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: