• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 26º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 25º C
  Constanta 27º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 27º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 28º C
 • 1 EUR = 4.7340 LEI
  1 USD = 4.2129 LEI
  1 GBP = 5.2448 LEI
  1 CHF = 4.2801 LEI
  1 HUF = 1.4542 LEI
  1 BGN = 2.4204 LEI
  1 JPY = 3.9037 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 7 august 2018

08 August, 11:35

În internet a apărut un material video, în care se vede că primarul satului Jora de Mijloc, Marina Tauber (vicepreşedinte al Partidului Şor), pune o mătură între un ziarist şi un participant la demonstraţie, nepermiţându-i astfel reporterului RADIO ORHEI să-şi facă datoria.

Revista

Tauber i-a spus jurnalistei: „Eu vreau să mătur aici, în spatele tău e murdar”. După care a strigat: „Cară-te de aici!” şi „Radio Orhei, la gunoi!”. La 5 august, la Orhei a avut loc o demonstraţie organizată de Partidul Şor şi un protest al opoziţiei. Zeci de adepţi ai Partidului Şor au ieşit pe străzile Orheiului, în frunte cu primarul comunei Jora de Mijloc Marina Tauber. El au protestat împotriva „iniţiativei PAS, DA şi PLDM de a bloca proiectele de infrastructură în oraşul Orhei”.

REGIUNEA ODESA

O companie românească se va ocupa de dragarea la Ismail şi Reni

Administraţia porturiilor maritime ale Ucrainei a semnat un acord privind dragarea porturilor maritime de la Ismail şi Reni, cu compania SC COMPLEX DELTA SRL din România.

Câştigătorul concursului urmează să extragă 200 de metri cubi de mâl. Lucrările vor fi încheiate în patru luni.

http://dumskaya.net/news/dnouglubleniem-v-izmaile-i-reni-zaymetsya-rumyns-088578/

TRANSNISTRIA

Experţii din Chişinău şi Tiraspol au discutat probleme vizând ocrotirea sănătăţii

Experţii din Chişinău şi Tiraspol în domeniul sănătăţii s-au întâlnit în biroul Misiunii OSCE de la Chişinău. Specialiştii au discutat chestiuni privind elaborarea unui mecanism de asigurare a livrărilor de produse medicale în Transnistria.

Aceste eforturi sunt menite să încheie elaborarea unui mecanism viabil de introducere a medicamentelor în regiunea Transnistriei conform unor standarde internaţionale. A fost încheiat un acord privind faptul că experţii vor continua discutarea acestei teme săptămâna viitoare, la Tiraspol.

https://novostipmr.com/ru/news/18-08-06/eksperty-ot-pmr-i-rm-obsudili-voprosy-zdravoohraneniya

Krasnoselski, către reprezentanţii Abhaziei şi Osetiei de Sud: cu toţii cunoaştem preţul păcii

Vadim Krasnoselski s-a întâlnit cu reprezentanţii Abhaziei şi Osetiei de Sud în Transnistria. Mâine, popoarele din cele două regiuni vor marca o dată comună: „În noaptea spre 8 august 2008, trupele georgiene au atacat districtul Osetiei de Sud”, scrie NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

„Poporul transnistrean ştie, nu din auzite, ce înseamnă tendinţa spre independenţă şi ce reprezintă agresiunea militară împotriva populaţiei paşnice. Şi noi, şi voi ne-am apărat dreptul la autodeterminare cu arma în mâini. Cunoaştem cu toţii preţul păcii. Transnistrenii împart cu dumneavoastră durerea pierderilor”, a declarat liderul de la Tiraspol.

El le-a mulţumit, de asemenea, interlocutorilor săi pentru eforturile de activizare şi potenţare a contactelor. A fost menţionat că în perspectiva apropiată va fi rezolvată problema reprezentantului Transnistriei în Osetia de Sud.

https://novostipmr.com/ru/news/18-08-07/prezident-vse-my-znaem-cenu-mira

Un investitor italian a construit la Dubăsari un elevator

La Dubăsari a fost construit un elevator care poate păstra şi prelucra 16 mii de tone de grâne. Proiectul a fost realizat de fermierul italian Roberto Guadrili, transmite TCB. Gospodăria lui Guadrili cultivă pe acest sector câteva feluri de grăunţoase, inclusiv mazăre ş.a.

Investitorul străin a cheltuit deja mai bine de 2,5 milioane de dolari, informează postul de televiziune. Deschiderea elevatorului a determinat apariţia a 14 locuri de muncă. În total, acolo lucrează mai bine de 90 de oameni.

https://tsv.md/italyanskij-investor-postroil-v-dubossarax-elevator/

O capsulă cu pământ din Transnistria, expusă la în Voronej

Consolidarea relaţiilor culturale dintre Transnistria şi Rusia prin intermediul istoriei Primului Război Mondial. În cadrul „Galeriei  Cijov” a fost inaugurată o expoziţie de fotografii, consacrată centenarului încheierii Primului Război Mondial. Printre imaginile de arhivă se află un exponat deosebit: o capsulă cu pământ din Bender, adusă de către deputatul Dumei de Stat Serghei Cijov dintr-o călătorie de serviciu din Transnistria.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180803/73116

GĂGĂUZIA

Primarul satului Jora de Mijloc, vicepreşedinte al Partidului  Şor, împiedică activitatea presei cu ajutorul unei mături

În internet a apărut un material video, în care se vede că primarul satului Jora de Mijloc, Marina Tauber (vicepreşedinte al Partidului Şor) pune o mătură între un ziarist şi un participant la demonstraţie, nepermiţându-i astfel reporterului RADIO ORHEI să-şi facă datoria.

În acelaşi timp, Tauber i-a spus jurnalistei: „Eu vreau să mătur aici, în spatele tău e murdar”. După care a strigat: „Cară-te de aici!” şi „Radio Orhei, la gunoi!”.

La 5 august, la Orhei a avut loc o demonstraţie organizată de Partidul Şor şi un protest al opoziţiei. Zeci de adepţi ai Partidului Şor au ieşit pe străzile Orheiului, în frunte cu primarul comunei Jora de Mijloc Marina Tauber. El au protestat împotriva „iniţiativei PAS, DA şi PLDM de a bloca proiectele de infrastructură în oraşul Orhei”.

http://nokta.md/видео-убирайсяотсюда-мэрсела-жора-д/

Vicepreşedintele Adunării Populare a Găgăuziei a refuzat să-şi promoveze iniţiativa legislativă care a creat disensiuni între Comitetul Executiv şi AD

Vicepreşedintele Adunării Populare a Găgăuziei, Alexandr Tarnavski, a refuzat să-şi promoveze iniţiativa legislativă care a provocat disensiuni între membrii Comitetului Executiv şi Adunarea Populară.

Anterior, Tarnavski a propus introducerea de amendamente la Codul Electoral al Găgăuziei. Câţiva deputaţi locali au declarat atunci că noul proiect de lege „va încălca prezenţa echitabilă a forţelor politice” în circumscripţiile uninominale şi înseamnă, de facto, „renunţarea deputaţilor la împuternicirile lor”, deoarece alegerile locale vor fi desfăşurate de Comisia Electorală Centrală a Moldovei, iar nu de către Găgăuzia.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=42060

În Găgăuzia vor avea loc evenimente în legătură centenarul încheierii Primului Război Mondial

Comitetul Executiv al Găgăuziei a aprobat planul de măsuri consacrate centenarului încheierii Primului Război Mondial şi a alocat din fondul de rezervă 25 de mi de lei pentru organizarea şi desfăşurarea evenimentelor.

În cadrul planului va avea loc un ciclu de emisiuni radiofonice şi televizate consacrate temei: „Centenarul încheierii Primului Război Mondial şi consecinţele sale pentru Sudul Basarabiei”. Pe aceeaşi temă vor fi publicate articole ştiinţifice şi materiale.

http://nokta.md/в-гагаузии-пройдут-мероприятия-в-связ/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: