• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 26º C
  Constanta 26º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 26º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.7345 LEI
  1 USD = 4.2201 LEI
  1 GBP = 5.2361 LEI
  1 CHF = 4.2663 LEI
  1 HUF = 1.4497 LEI
  1 BGN = 2.4207 LEI
  1 JPY = 3.8990 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 6 noiembrie 2018

07 Noiembrie, 10:14

„Pe noi ne nelinişteşte orice element al încordării militar-politice. Suscită întrebări intensificarea poziţiilor acestui bloc [NATO] în Moldova şi trecerea sistemică sub conducerea de facto a Alianţei nord-atlantice.

Revista

Chişinăul nu are bani în acest scop şi e limpede că aceasta va fi deja, în esenţă, o armată creată şi dirijată de NATO”, a declarat recent ministrul de Externe al Transnistriei, Vitali Ignatiev, citat de NEWSPMR.COM.

REGIUNEA ODESA

Serviciile speciale au reţinut la Odesa agitatori proruşi care operau pe internet

Serviciile speciale i-au demascat, Odesa, Kiev şi Severodoneţk, pe nouă propagandişti proruşi, informează PERVÎI GORODSKOI. Propagandiştii, finanţaţi de serviciile speciale ale Federaţiei Ruse, publicau pe reţelele sociale noutăţi politice şi incitau la dezordini în masă şi răsturnarea sistemului constituţional şi politic al Ucrainei. Ei propagau, de asemenea, grupările teroriste Republica Populară Lugansk şi Republica Populară Doneţk. Pe cei reţinuţi îi paşte puşcăria.

http://1tv.od.ua/news/28405

TRANSNISTRIA

România a fost părăsită, în decurs de doi ani, de mai bine de o jumătate de milion de oameni

Mai bine de 620 000 de cetăţeni ai României au părăsit ţara în perioada 2015 – 2017, ceea ce constituie circa 3% din totalul populaţiei. Aproximativ acelaşi număr de cetăţeni locuiesc în două oraşe româneşti: Constanţa şi Cluj-Napoca, informează NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

Conform datelor Institutului Naţional de Statistică, emigraţia în România continuă să crească neabătut. În fiecare an, numărul celor care pleacă se măreşte cu mai bine de 10 mii de oameni.

https://novostipmr.com/ru/news/18-11-06/rumyniyu-za-dva-goda-pokinuli-bolee-polumilliona-chelovek

Linişte amăgitoare pe Nistru

„La întâlnirea de la Odesa a şefilor statelor majore generale ale Ucrainei şi Moldovei s-a convenit cum se va acţiona, dacă în Transnistria se va agrava situaţia. În acelaşi timp, moldovenii au dorit să preia experienţa de luptă a Ucrainei, iar liderul de la Kiev Petro Poroşenko a declarat că spre „periculoasa direcţie trasnistreană” va fi trimisă o brigadă specială înarmată. Copreşedintele Comisiei Unificate de Control, Oleg Beleakov, consideră că doar pacificatorii, inclusiv cei ruşi, pot menţine situaţia într-o albie paşnică, dar ei sunt împiedicaţi în fel şi chip. Spre exemplu, zilele trecute, militarii moldoveni nu au permis înlocuirea tehnicii şi soldaţilor ruşi la punctele comune de trecere”, scrie NEWSPMR.COM.

Acum o lună, liderul ucrainean Petro Poroşenko a declarat că Ucraina a creat o grupare de trupe, care este gata să respingă „agresiunea din orice direcţie”. Potrivit afirmaţiilor sale, „sunt formate 39 de brigăzi de luptă, un şir de unităţi militare de asigurare operativă, logistică şi tehnică. Pe direcţiile potenţial periculoase sunt create grupări de forţe, care sunt în vederea respingerii agresiunii, şi nu doar din est, dar şi din direcţia Crimeii”.

Oleg Beşeakov a menţionat că aceste afirmaţii ale liderului de la Kiev se referă la Grupul Operativ al Trupelor Ruse şi sună ca un avertisment: şi pentru GOTR, şi pentru pacificatori. Există, potrivit sursei citate, o singură ieşire: a nu ceda provocărilor care nu sunt excluse atât din partea Kievului, cât şi a Chişinăului.

http://newspmr.com/novosti-pmr/politika/5699

Pericolul vine din Occident

NATO ocupă Republica Moldova. În această ţară se află permanent consilieri din această structură militarizată agresivă; pe teritoriul Moldovei tot mai des au loc exerciţii militare cu participarea subunităţilor NATO; Armata Moldovei este reînarmată în conformitate cu standardele NATO şi atrasă în operaţiuni sub egida blocului nord-atlantic. Totul vorbeşte despre faptul că Moldova este, la ora actuală, un stat capturat, lipsit de libertate, se spune în articolul NEWSPMR.COM.

Transnistria vecină, imună la farmecele Occidentului, consideră drept extrem de periculoasă restructurarea Armatei Moldovei conform cu standardele NATO, susţine sursa citată. Alianţa nord-atlantică, adaugă autorul, prin amestecul său direct în treburile interne ale Moldovei, creează un pericol real pentru pacea fragilă din regiune.

„Pe noi ne nelinişteşte orice element al încordării militar-politice. Suscită întrebări intensificarea poziţiilor acestui bloc în Moldova şi trecerea sistemică sub conducerea de facto a Alianţei nord-atlantice. Chişinăul nu are bani în acest scop şi e limpede că aceasta va fi deja, în esenţă, o armată creată şi dirijată de NATO”, a declarat ministrul de Externe al Transnistriei, Vitali Ignatiev.

Transnistria este partenerul strategic al Federaţiei Ruse pe malurile Nistrului. Istoric, populaţia Transnistriei are încredere în Rusia şi extinderea NATO este considerată aici drept o ameninţare militar-strategică. „Deoarece noi nu avem alte subunităţi militare, în afară de cele de menţinere a păcii, rezultă că pericolul este faptul în sine al existenţei pacificatorilor. Dar, dacă e să-i înlăturăm pe pacificatori, atunci pot avea loc urmării ireversibile”, a avertizat  Ignatiev.

http://newspmr.com/novosti-pmr/politika/5316

Centrala termoelectrică din Moldova a mărit producţia de energie cu 20%

Către începutul lunii octombrie, Centrala termoelectrică din Moldova a produs 2,963 miliarde kW / h de energie electrică: cu 20% mai mult decât în aceeași perioadă în 2017, potrivit NOVOSTIPMR. Creșterea producției este asociată cu o creștere a ofertei de energie electrică atât pentru export, cât și pentru piața internă.

ttps://novostipmr.com/ru/news/18-11-06/moldavskaya-gres-uvelichila-vyrabotku-elektroenergii-na-20

Detaşamentele forţelor cu destinaţie specială ale MAI de la Tiraspol au desfăşurat competiţii

Către Ziua Miliţiei, Ministerul de Interne al Transnistriei a organizat competiţii la triatlon, cu participarea detaşamentelor cu destinaţie specială.

Prima etapă a triatlonului – un marş forţat de 5 km şi depăşirea unei benzi de atac – a fost traversată cu tot echipamentul. Obstacolele au fost depăşite în condţii de vizibilitate redusă: sub foc şi fum. Următoarea etapă a constat din asaltul unui bloc de trei nivele. La final, s-a tras în ţintă, la tir, din diferite poziţii.

https://novostipmr.com/ru/news/18-11-05/komanda-vtoroy-roty-sobr-dnestr-mvd-stala-silneyshey-na-triatlone

GĂGĂUZIA

GRT a fost exclus din bugetul Găgăuziei?

Conducerea companiei GRT şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu lipsa subvenţiilor pentru GRT în proiectul de lege cu privire la bugetul anului 2019. O scrisoare în acest sens a fost expediată başcanului.

În conformitate cu articolul 42 al Legii Găgăuziei cu privire la teleradiodifuziune, dreptul de a aloca şi aproba valoarea subvenţiilor din bugetul consolidat al Găgăuziei pentru necesităţile GRT îi aparţine Adunării Populare.

Başcanul Irina Vlah a declarat la Radio Găgăuzia că deocamdată nu a primit documentul.

http://nokta.md/doc-grt-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B8%D0%B7-%D0%B1%D1%8E%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B8-%D0%BD%D1%81-%D0%B8-%D0%B3/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole:
Game of Thrones

Primetime Emmy 2019

INTERNATIONAL