• Bucuresti 31º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 28º C
  Cluj-Napoca 29º C
  Constanta 29º C
  Craiova 27º C
  Galati 33º C
  Iasi 32º C
  Suceava 27º C
  Timisoara 28º C
 • 1 EUR = 4.7233 LEI
  1 USD = 4.1795 LEI
  1 GBP = 5.2928 LEI
  1 CHF = 4.2522 LEI
  1 HUF = 1.4577 LEI
  1 BGN = 2.4150 LEI
  1 JPY = 3.8868 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 6 august 2018

07 August, 08:57

Dodon a zburat la Omsk, invitat de guvernatorul regiunii, Alexandr Burkov. Preşedintele moldovean a fost însoţit de soţia sa Galina.„Programul vizitei prevede participarea la evenimentele consacrate Zilei Oraşului, o întrevedere cu primarul de Omsk, Oxana Fadinina, cu guvernul şi oamenii de afaceri din regiunea Omsk, precum şi cu mitropolitul de Omsk şi Taurida, Vladimir”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Revista

TRANSNISTRIA

Noul ambasador al Rusiei în Moldova îşi va prelua în curând obligaţiile

Noul ambasador al Federaţiei Ruse în Moldova, Oleg Vasneţov, a prezentat la 6 august, Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, copiile scrisorilor de acreditare, informează NOVOSTI PRIDNESTROVIA şi alte mijloace locale de informare în masă, cu referire la presa moldovenească.

https://novostipmr.com/ru/news/18-08-04/novyy-posol-rossii-v-moldove-skoro-pribudet-v-kishinev

Muhameşin are 71 de ani, conform legislaţiei ruse, mai mult decât limita de vârstă pentru serviciul de stat. În ce-l priveşte pe Oleg Vasneţov, el are 64 de ani. În sistemul MAE se află din anul 1945. A lucrat în Bulgaria, Franţa, Congo. Din 2011, a condus Departamentul MAE pentru relaţiile cu subiecţii Federaţiei, Parlamentul şi asociaţiile obşteşti, reaminteşte TCB.

https://tsv.md/novyj-posol-rossii-v-moldove-pristupaet-k-rabote/

Electromaş va furniza motoare electrice în Federaţia Rusă

În anul curent, uzina transnistreană Electromaşş va produce pentru companiile ruseşti maşini electrice de voltaj redus în locul produselor analoage de import.

Anterior, s-a comunicat că specialiştii Electromaş au definitivat un set de măsuri pentru punerea în funcţiune a motoarelor electrice la întreprinderile SA Transneft – Volga de Sus.

În luna septembrie, produsele întreprinderii vor fi prezentate la Forul Naţional Rus şi la Expoziţia Importozameşcenie – 2018.

https://novostipmr.com/ru/news/18-08-06/elektromash-budet-postavlyat-v-rf-nizkovoltnye-elektrodvigateli

Elevii transnistreni în Serbia

Douăsprezece zile în unul dintre cele mai pitoreşti locuri ale Serbiei. Pentru 10 tineri din Transnistria, din diferite raioane şi oraşe ale republicii, visurile au devenit realitate mulţumită concursuli „Patrioţii Rusiei”, realizat al patrulea an la rând de către Centrul informativ-analitic „Prut-Nistru”, în cooperare cu Ministerul Educaţiei din regiune.

„Mulţumim Rusiei pentru odihna în Serbia”, pronunţă în cadrul conferinţei de presă un tânăr delegat al Forului. Conducătorul Centrului amintit, Albert Dorjeev, a spus că în tabără au fost 180 de participanţi din Rusia, Serbia, Republica Srpska, Muntenegru şi Transnistria.

https://novostipmr.com/ru/news/18-08-03/spasibo-rossii-za-otdyh-v-serbii-pridnestrovskie-uchastniki

GĂGĂUZIA

Dodon a zburat din nou în Rusia. De data asta, pentru a marca, la Omsk, Ziua Oraşului

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a zburat în Rusia. În călătorie, el este însoţit de soţia Galina Dodon. După cum a comunicat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook, el a zburat în Federaţia Rusă la invitaţia guvernatorului regiunii Omsk, Alexandr Burkov.

„Programul vizitei prevede participarea la evenimentele consacrate Zilei Oraşului, o întrevedere cu primarul de Omsk, Oxana Fadinina, cu guvernul şi oamenii de afaceri din regiunea Omsk, precum şi cu mitropolitul de Omsk şi Taurida, Vladimir”, scrie Dodon.

http://nokta.md/додон-снова-полетел-в-россию-на-этот-ра/

Şase cetăţeni ai Moldovei au murit într-un cumplit accident rutier în Rusia

La 4 august, în apropiere de Kaluga, pe traseul M3 spre direcţia Ucrainei, a avut un accident rutier cu participarea a trei mijloace de transport. Cel mai mult a avut de suferit un microbuz din Moldova. Au murit şase cetăţeni ai Moldovei.

Mai târziu au fost publicate imagini cu momentul catastrofei. Din imagini se vede cum microbuzul este lovit de o limuzină de culoare neagră şi de un camion. Microbuzul a fost literalmente spulberat.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=42011

Primăria Comrat a primit un autoturn în cadrul programului SARD

Primăria Comrat a primit un autoturn pentru schimbarea dispozitivelor iluminatului stradal în oraş, pentru tăierea ramurilor copacilor în apropierea cablurilor electrice şi alte lucrări. Anterior, primăria era nevoită să comande serviciile autoturnului.

În cadrul programului Uniunii Europene SARD, gospodăria comunală din Comrat a mai primit un automobil MAZ, iar în timpul apropiat se aşteaptă sosirea a încă unui asemenea automobil pentru întreprindere şi o nouă partidă de containere pentru gunoi.

http://nokta.md/примария-комрата-получила-автовышку/

Partidul Şor şi-a anunţat reprezentantul în raioanele Ceadâr-Lunga şi Vulcăneşti

Partidul Şor a desfăşurat la 4 august un for regional, în cadrul căruia şi-a anunţat reprezentantul în Ceadâr-Lunga şi Vulcăneşti. E vorba de Svetlana Ivanov, originară din Comrat. Până de curând, ea a lucrat în cadrul sectorului bancar şi al unor organizaţii private.

Anterior,  Partidul Şor a anuţat că organizaţia din Comrat va fi condusă de prezentatoare Nina Dimoglo.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=42017

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: