• Bucuresti 14º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 11º C
  Craiova 16º C
  Galati 13º C
  Iasi 14º C
  Suceava 12º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.7607 LEI
  1 USD = 4.2327 LEI
  1 GBP = 5.5053 LEI
  1 CHF = 4.1761 LEI
  1 HUF = 1.4879 LEI
  1 BGN = 2.4341 LEI
  1 JPY = 3.7834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 5 septembrie 2018

06 Septembrie, 11:10

„Transnistria este un stat mic. Scopul nostru este armata profesionistă şi mobilă. Doctrina militară trebuie să rămână una defensivă.

Revista

Eu sunt profund convins că în câţiva ani de eforturi comune vom putea conferi Forţelor Armate un chip nou din punctul de vedere al infrastructurii, pregătirii de luptă, potenţialului de personal. Scopul principal al acţiunilor noastre este, în cele din urmă, încrederea poporului transnistrean în armata sa”, a declarat liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, cu prilejul unei adunări festive, consacrată celei de-a 27-a aniversări de la formarea Forţelor Armate.

TRANSNISTRIA

Misiunea OSCE în Moldova va fi condusă de diplomatul german Klaus Neukirch

Noul şef al Misiunii OSCE în Moldova va deveni diplomatul german Klaus Neukirch. La 9-10 septembrie el îl va însoţi pe reprezentantul special al OSCE pentru reglementarea transnistreană, Franco Frattini, care va vizita Moldova şi RMN, inclusiv punctele de înregistrare a automobilelor transnistrene, deschise la 1 septembrie.

Klaus Neukirch a lucrat anterior purtător de cuvânt în cadrul Misiunii OSCE în Moldova, iar ulterior a funcţionat ca şef-adjunct al misiunii. În 2011 el şi-a încheiat misiunea la Chişinău, după care a lucrat în calitate de director al Centrului de prevenţie a conflictelor de pe lângă OSCE, iar după începutul conflictului din Donbas a coordonat activitatea misiunii de observatori ai OSCE în Ucraina. Din ianuarie 2017 a condus reprezentanţa Consiliului Europei în Albania.

https://novostipmr.com/ru/news/18-09-04/missiyu-obse-v-moldove-vozglavit-diplomat-iz-germanii-klaus

Krasnoselski: scopul nostru este o armată profesionistă şi mobilă

În Transnistria a avut loc o adunare festivă, consacrată cele de-a 27-a aniversări de la formarea Forţelor Armate. Liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a subliniat necesitatea redresării infrastructurii interne. Potrivit afirmaţiilor sale, deja în anul 2019 în aceste scopuri vor fi alocate mijloace. În acelaşi timp, el a atras atenţia că deja multe au fost realizate la ora actuală: personalul a fost transferat în regimul de zi de muncă, studenţii pot învăţa şi servi patria în acelaşi timp.

„Transnistria este un stat mic. Scopul nostru este armata profesionistă şi mobilă. Doctrina militară trebuie să rămână una defensivă. Eu sunt profund convins că în câţiva ani de eforturi comune vom putea conferi Forţelor Armate un chip nou din punctul de vedere al infrastructurii, pregătirii de luptă, potenţialului de personal. Scopul principal al acţiunilor noastre este, în cele din urmă, încrederea poporului transnistrean în armata sa”, a declarat el.

https://novostipmr.com/ru/news/18-09-05/prezident-pmr-nasha-cel-professionalnaya-i-mobilnaya-armiya

Uralul vrea să inaugureze turnee în Transnistria

Agenţiile turistice din Rusia sunt gata să le propună clienţilor lor turnee în Transnistria, a declarat directorul Asociaţiei de turism din Ural, Mihail Malţev. „Transnistria a devenit mai aproape de Ural mulţumită deschiderii unei rute aeriene directe din Ekaterinburg la Chişinău. Avionul zboară, în prezent, de trei ori pe săptămână. Cu acelaşi zbor a sosit în Transnistria şi directorul asociaţiei amintite”, se spune într-un material al postului transnistrean de televiziune TCB.

https://tsv.md/na-urale-otkroyut-tury-v-pridnestrove/

În acest an, mai bine de 355 de mii de moldoveni şi-au părăsit ţara în căutare de lucru peste hotare

În raportul Biroului Naţional de Statistică al Moldovei se spune că în cel de-al doilea trimestru al anului curent circa 355 400 de oameni au plecat peste hotare să lucreze sau să caute de lucru. Asta e cu aproximativ 31 de mii de oameni mai mult decât în perioada similara a anului trecut.

https://novostipmr.com/ru/news/18-09-04/v-etom-godu-bolee-355-tysyach-moldavan-pokinuli-stranu-v-poiskah

GĂGĂUZIA

La conferinţa din cadrul Parlamentului European va fi discutată chestiunea unirii României şi Republicii Moldova

În cadrul Parlamentului European va avea loc conferinţa „România şi regiunile istorice în Anul Centenarului: cultură, identitate, valori europene”, care va examina şi chestiunea unirii României cu Republica Moldova. Evenimentul va avea loc miercuri, 5 septembrie. Conferinţa este organizată cu susţinerea europarlamentarului Mircea Diaconu, la iniţiativa Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

http://nokta.md/%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B2-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%83/

Dodon a cedat: Moldova participă din nou la exerciţiile NATO din Ucraina

70 de ofiţeri şi militari ai Armatei Naţionale a Moldovei participă la exerciţiile multinaţionale Rapid Trident-2018, care au loc în regiunea Lvov, sub egida NATO.

„Preşedintele Moldovei Igor Dodon a criticat anterior participarea soldaţilor moldoveni la exercţiile de peste hotare, îndeosebi sub egida NATO. În urmă cu un an, el a încercat să le interzică militarilor să participe la trecutele exerciţii Rapid Trident din Ucraina, dar militarii s-au subordonat Guvernului şi au plecat, totuşi, la exerciţii. Atunci Dodon a emis un decret privind faptul că militarii nu pot să participe în cadrul exerciţiilor fără permisiunea lui în scris, dar de atunci nu se mai aude nimic despre «dezacordul» lui”, susţine GAGAUZYERI.

http://gagauzyeri.md/politika/4462-dodon-slomalsya-moldaviya-snova-uchastvuet-v-ucheniyah-nato-na-ukraine.html

Curtea de conturi a Republicii Moldova nu a depistat furturi şi încălcării în activitatea Executivului Găgăuziei

Curtea de Conturi a Moldoovei, în cursul auditului situaţiei legate de procesul bugetar şi administrarea proprietăţii publice a Găgăuziei pentru anii 2016 – 2017 nu a depistat furturi de mijloace financiare, încălcări şi abuzuri în activitatea Comitetului Executiv al Găgăuziei.

Başcanul Irina Vlah a subliniat că „toate insinuările şi declaraţiile politice”, care sunt vociferate în Găgăuzia de anumite persoane, „nu şi-au găsit absolut nici o confirmare”.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=42500

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: