• Bucuresti 17º C
  Baia Mare 13º C
  Brasov 12º C
  Cluj-Napoca 12º C
  Constanta 10º C
  Craiova 14º C
  Galati 15º C
  Iasi 16º C
  Suceava 15º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.8288 LEI
  1 USD = 4.4163 LEI
  1 GBP = 5.4966 LEI
  1 CHF = 4.5682 LEI
  1 HUF = 1.3438 LEI
  1 BGN = 2.4690 LEI
  1 JPY = 4.1159 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 5 noiembrie 2018

06 Noiembrie, 09:30

În Transnistria va fi inaugurat un centrul al Agenţiei federale pentru afacerile CSI, ale compatrioţilor ce locuiesc peste hotare şi pentru colaborarea umanitară internaţională. Centrul va funcţiona în baza Universităţii de Stat din regiune, un acord în acest sens fiind semnat recent între reprezentanţii agenţiei şi conducerea instituţiei.

Revista

Începând din 2009, în baza cotelor Rossotrudnicestvo, mai bine de 350 de oameni au beneficiat de studii în Rusia. Graţie agenţiei, tineretul transnistrean participă la reuniunile şi forurile internaţionale. Iar, din anul 2014, studenţii transnistreni au posibilitatea de a susţine Examenul Unic de Stat. Potrivit reprezentanţilor Rossotrundnicestvo, agenţia este gata să continue aceste proiecte şi să iniţieze altele.

TRANSNISTRIA

Găgăuzia şi Tatarstanul au semnat un plan de colaborare

În cadrul planului de colaborare semnat azi, Găgăuzia şi Tatarstanul vor mări interacţiunea în domeniile economic şi umanitar în următorii trei ani. Şefii regiunilor şi-au fixat intenţiile astăzi, la Comrat, în cadrul celui de-al IV-lea for internaţional de investiţii INVESTGAGAUZIA-2018, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

La 3 noiembrie, în Găgăuzia a sosit într-o vizită oficială preşedintele Tatarstanului, Rustam Minnihanov. La Comrat, el a avut o întâlnire personală cu başcanul Irina Vlah.

Şeful autonomiei a accentuat atenţia asupra contribuţiei Tatarstanului la dezvoltarea socia-economică a Găgăuziei. În anul 2016, în Găgăuzia a fost transmisă o partidă de instrumente medicale şi utilaj în valoare de 5 milioane de ruble ruseşti.

La rândul său, Minnihanov a declarat că Tatarstanul este interesat de producţia vinicolă a Găgăuziei. Părţile au convenit asupra faptului că vor oferi o platformă în vederea realizării producţiei în mod direct, fără intermediari.

https://novostipmr.com/ru/news/18-11-04/gagauziya-i-tatarstan-podpisali-plan-sotrudnichestva

Rossotrudnicestvo va deschide un centru în Transnistria

Agenţia federală pentru afacerile CSI, ale compatrioţilor ce locuiesc peste hotare şi pentru colaborarea umanitară deschide un centru în baza universităţii transnstrene. Agenţia intenţionează să-şi extindă activitatea în Transnistria. Acordul cu privire la deschiderea centrului a fost semnat de reprezentanţii Rossotrudnicestvo şi conducerea instituţiei.

Începând din 2009, în baza cotelor Rossotrudnicestvo, mai bine de 350 de oameni au beneficiat de studii în Rusia. Cu susţinerea agenţiei, tineretul transnistrean participă la reuniunile şi forurile internaţionale. În baza Universităţii de Stat din Transnistria au loc conferinţe. Iar, din anul 2014, studenţii transnistreni au posibilitatea de a susţine Examenul Unic de Stat. Potrivit reprezentanţilor Rossotrundnicestvo, agenţia este gata să continue aceste proiecte şi să iniţieze altele.

Se aşteaptă că Transnistria îşi va prezenta propunerile către finele lunii octombrie. Conform planului, centrul Rossotrudnicestvo va începe a funcţiona la capacitate deplină cu începere din anul viitor.

http://newspmr.com/novosti-pmr/politika/1076

Ministrul Apărării al Transnistriei: serviciul militar de inteligenţă rezolvă cu succes problemele protecţiei intereselor regiunii

„Serviciul militar de inteligenţă rezolvă cu succes problemele protecţiei intereselor statului şi rămâne un reper sigur al securităţii Transnistriei, a declarat ministrul Apărării din regiune, Oleg Obruvikov, felicitându-i pe militari şi veterani cu ocazia centenarului formării unităţilor de inteligenţă, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

„Actuala generaţie de militari de recunoaştere ai armatei transnistrene continuă cu onoare şi demnitate tradiţiile de luptă, demonstrând profesionism, o excelentă abilitate de luptă şi măiestrie”, a atras atenţia Obrucikov în cadrul adunării festive.

https://novostipmr.com/ru/news/18-11-05/glava-minoborony-pmr-voennaya-razvedka-uspeshno-reshaet-zadachi-po

GĂGĂUZIA

În Transnistria, liderul Partidului Comunist a fost condamnat la 4,5 ani de puşcărie

La finele săptămânii trecute, Judecătoria Supremă din Transnistria l-a condamnat pe liderul Partidului Comunist din regiune, Oleg Horjan, la 4,5 ani de închisoare „pentru violenţă în privinţa reprezentantului puterii”, informează GAGAUZYERI.MD. În afară de asta, Horjan este obligat să plătească o amendă e circa 250 de dolari pentru insultarea ministrului de Interne al autoproclamatei Republici Moldoveneşti Nistrene, Ruslan Mova.

Horjan, deputat în Sovietul Suprem de la Tiraspol şi fost preşedinte al Partidului Comunist din Transnistria, a fost reţinut la 6 iunie de către poliţia locală chiar la şedinţa organului legislativ. El este suspectat de organizarea unui miting neautorizat de protest, la Tiraspol, împotriva administraţiei separatiste şi de „aplicarea forţei în raport cu reprezentantul puterii”.

Înainte de asta, Horjan a avut o întrevedere cu alegătorii, în ciuda interdicţiei Tiraspolului. După acţiune, câţiva participanţi au fost reţinuţi. În cele din urmă, Horjan şi-a făcut apariţia la poliţie, unde a avut loc o altercaţie cu angajaţii instituţiei.

http://gagauzyeri.md/politika/4712-v-pridnestrove-lider-kompartii-prigovoren-k-4-s-polovinoy-godam-tyurmy.html

GRT a cenzurat informaţia cu privire la întâlnirea başcanului Găgăutiei cu Putin

Compania publică de televiziune a Găgăuziei a cenzurat informaţia privind rezultatele întâlnirii başcanului Găgăuziei Irina Vlah cu preşedintele Rusiei Vladimir Putin, în cadrul vizitei oficiale a lui Igor Dodon la Moscova, transmite GAGAUZINFO.MD. Reportajul despre vizita preşedintelui Moldovei în Rusia a fost pus pe post în seara zilei de 1 noiembrie.

Cu toate acestea, GRT a difuzat doar secvenţe video de protocol şi nu a arătat fotografia discuţiei personale a başcanului cu Putin. În afară de asta, GRT nu a informat despre acordurile vizând Găgăuzia, încheiate în timpul vizite, scrie publicaţia.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=43533

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: