• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 22º C
  Cluj-Napoca 22º C
  Constanta 20º C
  Craiova 23º C
  Galati 23º C
  Iasi 23º C
  Suceava 21º C
  Timisoara 24º C
 • 1 EUR = 4.6663 LEI
  1 USD = 4.0270 LEI
  1 GBP = 5.2963 LEI
  1 CHF = 4.0863 LEI
  1 HUF = 1.4392 LEI
  1 BGN = 2.3858 LEI
  1 JPY = 3.6053 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 30 mai 2018

31 Mai, 09:20

Monumentul grănicerilor din Republica Moldova, inaugurat recent la Comrat, prin iniţiativa organizaţiei obşteşti „Grănicerul”, conţine harta Federaţiei Ruse. Faptul a scandalizat opinia publică şi a revoltat Poliţia de Frontieră. „Nimeni nu ne-a consultat şi n-am emis nicio permisiune în acest sens”, a declarat şeful instituţiei, Fredolin Lecari.

Revista

Comratul, a adăugat el, „nu e o capitală de frontieră”, precizând că va face demersurile cuvenite pentru a afla cine a comandat monumentul şi motivele care au condus la instalarea sa.

TRANSNISTRIA

Luneştiştii şi cercetaşii transnistreni şi-au exercitat abilităţile de tragere

Lunetiştii şi grupurile de cercetaşi ale Forţelor Armate din Transnistria şi-au perfecţionat abilităţile de tragere şi pe cele ale pregătirii speciale. Lecţiile au avut loc în decursul câtorva zile.

În cazul lunetiştilor s-a acordat o atenţie deosebită pregătirii de foc şi tactice. Ei au învăţat a trage din diferite poziţii, au efectuat recunoaşterea ţintelor, au determinat distanţa până la ele.

În cursul ieşirii în câmp a unităţilor de recunoaştere, personalul a învăţat a trece linia frontului, a organiza o ambuscadă, un post de observare, a traversa „câmpul minat”.

https://novostipmr.com/ru/news/18-05-30/snaypery-i-razvedchiki-minoborony-ottochili-navyki-po-ognevoy

Întreprinderile din Transnistria au o datorie creditoare de 2 milioane de dolari pentru  „Integrarea eurasiatică”

În Transnistria, deja de câţiva ani, sunt îngheţate construcţiile în cadrul proiectului umanitar al Rusiei, „Integrarea eurasiatică”. În trei ani de realizare a programului au fost construite şi puse în funcţiune 14 obiecte de menire socială: şcoli, grădiniţe, centre medicale. Alte 14 obiecte nu sunt finalizate.

https://tsv.md/pridnestrovskim-predpriyatiyam-dolzhny-2-milliona-dollarov/

Companiile de construcţie din Transnistria nu-şi pot primi banii pentru obiectele construite în cadrul „Integrării eurasiatice”. Compania-contractor, care supravegheat construcţia obiectelor de menire socială, s-a dovedit „o companie de-o zi”. Compania a fost recomandată de fostul lider de la Tiraspol Evgheni Şevciuk, căruia întretimp i-au fost intentate cinci dosare penale în Transnsitria.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180529/70859

Agricultorii din Transnistria s-au familiarizat cu companiile agricole din Cehia

Reprezentanţii Camerei de Industrie şi Comerţ din Transnistria şi agricultorii transnistreni au luat parte la conferinţa consacrată posibilităţilor de cooperare în domeniul agrar, organizată de Ambasada Cehiei în Moldova.

După cum scrie publicaţia, scopul evenimentului a fost stabilirea de relaţii economice între întreprinderile din sectorul agrar-industrial şi discutarea planurilor concrete de cooperare.

https://novostipmr.com/ru/news/18-05-30/pridnestrovskie-agrarii-poznakomilis-s-cheshskimi

GĂGĂUZIA

La Comrat a fost inaugurat un monument al grănicerilor. Monumentul a fost criticat de opinia publică şi de şeful Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova

La 28 mai, la Comrat a fost inaugurat un monument în onoarea veteranilor trupelor de grănicerei. Monumentul a fost înălţat la iniţiativa organizaţiei obteşti „Grănicerul”. „La inaugurarea monumentului, cei prezenţi au atras atenţia asupra faptului că pe monument este ilustrată harta Federaţiei Ruse. Cu toate acestea, monumentul însuşi este dedicat grănicerilor Moldovei. Pe toată durata timpului, vorbitorii s-au referit la independenţa Republicii Moldova, dar monumentul nu conţine nicio aluzie la statalitate, în afară de drapel, doar imaginea hărţii unei ţări străine, menţionează NOKTA.MD, citând comentarii revoltate de pe reţelele de socializare.

http://nokta.md/абсурд-просто-как-общественность-отр/

S-a indignat şi şeful Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova, Fredolin Lecari, care a menţionat că Poliţia de Frontieră a aflat despre monument din mass-media. „Nimeni nu ne-a consultat în această privinţă şi noi n-am emis nicio permsiune. Comratul nu e o capitală de frontieră. Urmează să aflăm cine a comandat monumentul, cine l-a creat şi de ce a fost inaugurat”, a declarat Lecari.

ONG „Grănicerul” a declarat că a comandat harta  URSS, nu a Rusiei.

http://nokta.md/видео-установка-памятникав-комрате-с/

Televiziunea publică a Găgăuziei a cerut fonduri pentru reflectarea vizitei prim-ministrului la „Fujikura”

Televiziunea publică a Găgăuziei (GRT) refuză să reflecteze vizita planificată a prim-ministrului Pavel Filip la întreprinderea „Fujikura” din Comrat. Potrivit organizatorilor, vizita va fi reflectată de mass-media republicane şi regionale: GRT a refuzat categoric. Directorul interimar al companiei, Vitali Gaidarjji, i-a cerut investitorului să plătească pentru reportajul despre vizita prim-ministrului la „Fujikura”, considerat ca fiind unul comercial.

În acelaşi timp, „Fujikura” este unul dintre furnizorii de publicitate pentru GRT şi amplasează cu regularitate, pe baze comerciale, informaţii privind angajarea de muncitori în filiala din Comrat a companiei.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=40763

Câtorva mijloace de informare în masă din Găgăutia li s-a refuzat accesul la uzina Fudjikura din Comrat

Unei jurnaliste de la publicaţia găgăuză NOKTA.MD nu i s-a permis să reflecteze mersul construcţiei noii uzine a companiei „Fujikura” în perimetrul parcului industrial din Comrat. Paza de stat nu i-a permis jurnalistei să intre pe teritoriul uzinei, invocând faptul că ea nu figurează pe lista mass-media, prezentată de Serviciul de presă al başkanului Găgăuziei. Dintre mijloacele de informare în masă găgăuze nu au fost, de asemenea, admişi jurnaliştii de la portalul de ştiri GAGAUZMEDIA.MD.

Dimpotrivă, jurnaliştior de la portalul de ştiri GAGAUZINFO.MD ‒ care este afiliat başkanului Găgăuziei Irina Vlah ‒ accesul le-a fost permis, menţionează publicaţia.

http://nokta.md/вас-нет-в-списке-пресс-службы-башкана/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: