• Bucuresti -1º C
  Baia Mare 0º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca -1º C
  Constanta 5º C
  Craiova -2º C
  Galati 0º C
  Iasi -4º C
  Suceava -6º C
  Timisoara 1º C
 • 1 EUR = 4.7081 LEI
  1 USD = 4.1377 LEI
  1 GBP = 5.3199 LEI
  1 CHF = 4.1501 LEI
  1 HUF = 1.4797 LEI
  1 BGN = 2.4073 LEI
  1 JPY = 3.7743 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 3 mai 2018

04 Mai, 09:17

Străzile centrale din oraşul Comrat au fost blocate timp de trei ore în dimineaţa zilei de 3 mai din cauza vizitei preşedintelui Igro Dodon. Acest fapt a provocat ambuteiaje pe străzile adiacente şi multiple încălcări ale regulilor de circulaţie. Cetăţenii, de altfel, nu au fost anunţaţi cu privire la vizită. Potrivit presei locale, şoferii şi pietonii se întrebau: „De ce atât de mulţi poliţişti? Oare suntem nişte terorişti?”

Revista

TRANSNISTRIA

La Tiraspol a avut repetiţia Paradei Victoriei

Pe aerodromul din Tiraspol a avut loc trecerea în revistă a Forţelor Armate ale Transnistriei în vederea paradei de 9 mai. Studenţii Institutului Militar al Ministerului Apărării, îmbrăcaţi în uniforme militare de epocă, vor purta la paradă drapele fronturilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei. E vorba de luptători din unităţile motorizate, tanchişti şi infanterişti, urmaţi de toboşari ai Corpului republican de cadeţi şi de suvorovişti.

De paradă se pregătesc, în total, mai bine de 600 de oameni. Aceştşia sunt reprezentanţi ai structurilor de forţă, ai instituţiilor de învăţământ specializate, GOTR, de orchestra Statului Major al Forţelor Armate.

https://novostipmr.com/ru/news/18-05-03/na-stolichnom-aerodrome-proshla-repeticiya-parada-pobedy

Sunetul la Consulatul rus din Tiraspol este gratuit

Sunetul la Consulatul rus de la Tiraspol, pentru a te înregistra în vederea primirii cetăţeniei, a devenit gratuit.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180502/69815

Ucraina îşi aduce blindatele la frontiera Transnistriei

Ucraina şi-a fortificat control la frontiera cu Transnistria. De la finele lunii aprilie până la 9 mai, inclusiv, Poliţia, Garda Naţională şi Serviciul de Grăniceri sunt transferate în regim fortificat de activitate. La Punctul de trecere Cuciurgan blindatele sunt deja prezente.

Conform declaraţiei oficiale a Serviciului de Grăniceri al Ucrainei, eforturile sunt întreptate spre reţinerea persoanelor care vor încerca să ajungă în Ucraina pentru destabilizarea situaţiei. La 2 mai, la Odesa sunt comemoraţii cei care şi-au pierdut vieţile în Casa Sindicatelor, la 2 mai 2014.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180502/69814

GĂGĂUZIA

Vulcăneştiul a primit patru mii de puieţi de la Dărămăneşti, România

Patru mii de puieţi a primit oraşul Vulcăneşti de la oraşul cu care s-a înfrăţit în România, Dărămăneşti. Molizii vor fi plantaţi în curţile blocurilor de locuit, pe străzi, pe teritoriile grădiniţilor de copii şi ale şcolilor.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=40248

Vizita lui Dodon în Găgăuzia s-a soldat cu colapsul transportului

Pe străzile centrale din Comrat, în dimineaţa zilei de 3 mai, puteai vedea anevoie vreo maşină în trecere. Din cauza sosirii la Comrat a preşedintelui Igor Dodon, străzile centrale ale oraşului au fost blocate timp de trei ore. Asta a provocat ambuteiaje pe alte străzi ale oraşului şi multiple încălcări ale regulilor de circulaţie. Cetăţenii nu au fost informaţi în prealabil cu privire la vizită. Şoferii şi pietonii sunt indignaţi şi întreabă: „De ce atât de mulţi poliţişti, oare suntem nişte terorişti?”

NOKTA.MD menţionează că anterior Dodon a declarat că nu va recurge la girofaruri. „O să vedeţi – promitea actualul şef al statului – că automobilul preşedintelui va aştepta, ca toată lumea, la culoarea roşie a semaforului”.

http://nokta.md/reportage/зачем-столько-полицейских-мы-что-терр/

La Taraclia va fi desfăşurată cea mai mare copie din lume a Drapelului Victorei

La 9 mai, la Taraclia va avea loc un Marş al Victoriei şi va fi desfăşurată cea mai mare copie din lumea a Drapelului Victoriei şi panglicii Sf. Gheorghe, a declarat pe reţelele de socializare liderul Consiliului public „Pentru Patria liberă”, Igor Tuleanţev, care a făcut un apel către toţi doritorii de meargă la 9 mai de-a lungul străzilor centrale ale oraşului.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=40243

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: