• Bucuresti 14º C
  Baia Mare 8º C
  Brasov 8º C
  Cluj-Napoca 8º C
  Constanta 11º C
  Craiova 13º C
  Galati 10º C
  Iasi 7º C
  Suceava 6º C
  Timisoara 11º C
 • 1 EUR = 4.7564 LEI
  1 USD = 4.2005 LEI
  1 GBP = 5.5575 LEI
  1 CHF = 4.2296 LEI
  1 HUF = 1.5063 LEI
  1 BGN = 2.4319 LEI
  1 JPY = 3.8050 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 29 martie

30 Martie, 09:40

Istoria nouă a demonstrat că, în realitate, consumatorii de granturi oferite de Occident sunt agenţii săi de infuenţă.

Revista

În Găgăuzia şi Moldova ei prostesc majoritatea populaţiei în favoarea intereselor geopolitice ale Occidentului şi astfel lumea priveşte tăcută cum România încearcă să-şi anexeze din nou Basarabia”, scrie liderul mişcării separatiste Gagauz Halkî, Ivan Burgudji, într-un articol intitulat: „Vor putea, oare, agenţii de influenţă ai Marii Britanii şi SUA să lichideze Găgăuzia şi Moldova?

TRASNISTRIA

Krasnoselski a răspuns întrebărilor jurnalistului spaniol Oscar Vaello

„Avocat din Barcelona, publicist călător, ziarist liber”, astfel e prezentat spaniolul Vaello de către Serviciul de presă al lui Krasnoselski.

Anterior, Vaello a scris despre Transnistria pentru NATIONAL GEOGRAPHIC, unde a fost prezentat ca „scriitor care călătoreşte în ţări precum Transnistria, Cecenia şi Coreea de Nord”.

Spaniolul a întrebat despre relaţiile cu Moldova, potenţialul economic al regiunii, relaţiile cu Rusia. O temă aparte a fost situaţia catalonă şi posibilitatea proiectării acesteia asupra relităţilor transnistrene. Liderul separatist e sigur că o calchiere este, aici, nepotrivită, deoarece Catalonia, în opinia sa, e parte integrantă a unui stat unitar, iar Transnistria a apărut ca urmare a dezmembrării URSS.

http://president.gospmr.org/press-sluzhba/novosti/glava-pridnestrovskogo-gosudarstva-poobschalsya-s-ispanskim-jurnalistom-oskarom-vaello.html

Ignatiev: În curând poate avea loc întrevederea liderilor Moldovei şi Transnistriei

Ministrul transnistrean de Externe Vitali Ignatiev a declarat că la ora actuală este examinată posibilitatea desfăşurării în viitorul apropiat a întrevederii liderilor Transnistriei şi Moldovei, Vadim Krasnoselski şi Igor Dodon.

Întrevederea va fi consacrată, potrivit sursei citate, situaţiei curente a funcţionării operaţiunii de pacificare pe Nistru şi activităţii organului său de conducere, Comisia Unificată de Control.

Vorbind despre apostilare, Ignatiev a respins informaţiile din reţelele de socializare privind aplicarea de ştampile moldoveneşti pe diplomele transnistrene şi înlocuirea lor ca atare cu „diplome neutre”. „Va fi emisă o diplomă suplimentară, care va purta apostila”, a precizat el.

https://novostipmr.com/ru/news/18-03-29/v-blizhayshee-vremya-mozhet-sostoyatsya-vstrecha-prezidentov

Ignatiev a comentat bilanţul vizitei efectuate de Karasin şi Frattini

Şeful Externelor din Transnistria a comentat vizitele efectuate în regiune de către viceministrul Afacerilor Externe din Rusia Grigori Karasin şi reprezentatul special al OSCE pentru reglementarea transnistreană Franco Frattini. Cu trimisul rus, a menţionat el, „a fost discutată în mod serios operaţiunea de pacificare de sub egida Rusiei”.

În ceea ce priveşte vizita lui Frattini, Ignatiev a subliniat prezenţa „unor momente ce pun în gardă” relativ la dependenţa organizării şedinţei în formatul 5+2 de progresul în problema transportului auto.

https://novostipmr.com/ru/news/18-03-29/glava-mid-prokommentiroval-itogi-vizita-v-pridnestrove-grigoriya

În anul 20107, ombudsmanul Transnistriei nu a primit apeluri privind încălcarea drepturilor politice

Liderul de la Tiraspol s-a întâlnit cu ombudsmanul Veaceslav Kosinski. Potrivit acestuia, în anul 2017 pe adresa sa au parvenit 655 de apeluri semnate în special de pensionari, invalizi şi şomeri.

177 de apeluri sunt legate de încălcarea drepturilor cetăţeneşti, 162 au o tentă socială, 151 – una economică. În 133 cetăţenii semnalează încălcarea dreptului la protecţia judiciară şi judecată echitabilă. El a adăugat că în anul trecut nu a parvenit niciun apel privind încălcarea drepturilor politice.

https://novostipmr.com/ru/news/18-03-29/v-2017-godu-v-adres-ombudsmena-pmr-ne-postupilo-ni-odnogo

Krasnoselski l-a felicitat pe şeful GOTR cu ocazia jubileului

Liderul de la Tiraspol l-a felicitat cu ocazia jubileului pe şeful Grupului Operativ al Trupelor Ruse în Transnistria, Dmitri Zelenkov.

https://novostipmr.com/ru/news/18-03-29/prezident-pmr-napravil-pozdravleniya-s-yubileem-nachalniku-ogrv-v

Sovietul Suprem al Transnistriei a păstra un minut de reculegere în memoria victimelor din Kemerovo

Sovietul Suprem al Transnistriei a păstrat un minut de reculegere în memoria victimelor din Kemerovo unde, la 25 martie, a avut loc un incendiu în care şi-au pierdut vieţile 64 de oameni, inclusiv 41 de copii. Deputaţii au menţionat că Transnistria, „ca parte a lumii ruse”, nu pot rămâne indiferentă în faţa unei astfel de tragedii.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180328/68481

Sovietul Suprem vrea să aloce între 10 şi 50 de mii de dolari oricui e gata să-şi lanseze propria afacere

Una dintre temele principale ale şedinţei Sovietului Suprem a fost discutarea iniţiativei potrivit căreia Fondul Rezervei de Stat va deveni finanţatorul întreprinzătorilor în exerciţiu sau a celor debutanţ. Cei care au noi idei de afaceri, precum şi cei care vor să-şi extindă producerea vor putea miza pe credite preferenţiale.

https://tsv.md/ot-10-do-50-tysyach-dollarov-kazhdomu-kto-gotov-otkryt-svoyo-delo/

La întrebările cititorilor ziarului PRIDNESTROVIE a răspuns ataşatul Ambasadei Rusiei, Serghei Klimaşov

Una dintre primele întrebări a fost: „De ce este greu să suni la Secţia consulară pentru înregistrarea în vederea obţinerii cetăţeniei ruse?”. „Noi înregistrăm zilnic între 120 şi 150 de oameni, cât putem, efectiv, primi”, a răspuns Klimaşov.

Au fost şi cazuri particulare. De exemplu, o locuitoare din Dubăsari a apelat încă anul trecut după ajutor material la ambasadă, având nevoie de bani pentru operarea copilului. Până în prezent nu a primit un răspuns.

https://novostipmr.com/ru/news/18-03-28/na-voprosy-chitateley-gazety-pridnestrove-otvetil-attashe

GĂGĂUZIA

Conducerea României aşteaptă decizia Parlamentului Republicii Moldova privind lichidarea statului moldovenesc

Conducerea supremă a României a făcut un apel către Parlamentul R. Moldova de a adopta o hotărâre cu privire la unirea cu România, asemănătoare celei din 1918, luată de Sfatul Ţării. Declaraţia fost făcută de preşedintele Senatului României Călin Popescu-Tăriceanu şi de preşedintele Camerei Reprezentanţilor Liviu Dragnea în cadrul şedinţei festive comune, consacrată Centenarului Unirii Basarabiei cu Ţara-mamă.

http://gagauzyeri.md/politika/3860-rukovodstvo-rumynii-ozhidaet-resheniya-parlamenta-moldovy-o-likvidacii-moldavskogo-gosudarstva.html

Burgudji: Vor putea, poate, agenţii de influenţă ai Marii Britanii şi SUA să lichideze Găgăuzia şi Moldova?

Portalul GAGAUZYERI.MD a publicat articolul „Vor putea, oare, agenţii de influenţă ai Marii Britanii şi SUA să lichideze Găgăuzia şi Moldova?”, semnat de liderul mişcării separatiste Gagauz Halkî, Ivan Burgudji. În opinia autorului, împotriva Găgăuziei are loc „un continuu război informaţional”, al cărui scop constă în „a-i cultiva poporului nostru rusofobia”.

El l-a condamnat pe tânărul găgăuz care şi-a mărturist homosexualismul şi l-a criticat pe directorul „Nokta”, Mihail Sirkeli, care a scris articolul „Data de 27 martie 1918 trebuie să fie o dată memorabilă în Găgăuzia”. În opinia lui Burgudju, Sirkeli „este un reprezentant tipic al coloanei a cincea în Găgăuzia”, care trece sub tăcere faptul că anume din cauza genocidului din partea ocupanţilor români marea majoritate a găgăuzilor au fost nevoiţi să emigreze în Brazilia”.

„Istoria nouă a demonstrat că, în realitate, consumatorii de granturi oferite de Occident sunt agenţii săi de infuenţă. În Găgăuzia şi Moldova ei prostesc majoritatea populaţiei în favoarea intereselor geopolitice ale Occidentului şi astfel lumea priveşte tăcută cum România încearcă să-şi anexeze din nou Basarabia”, scrie Burgudji.

http://gagauzyeri.md/politika/3857-sumeyut-li-agenty-vliyaniya-velikobritanii-i-ssha-unichtozhit-gagauziyu-i-likvidirovat-suverennuyu-respubliku-moldova.html


Citeste mai mult despre: revista presei
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: