• Bucuresti 31º C
  Baia Mare 25º C
  Brasov 27º C
  Cluj-Napoca 25º C
  Constanta 22º C
  Craiova 29º C
  Galati 28º C
  Iasi 28º C
  Suceava 25º C
  Timisoara 25º C
 • 1 EUR = 4.7601 LEI
  1 USD = 4.2518 LEI
  1 GBP = 5.3997 LEI
  1 CHF = 4.2288 LEI
  1 HUF = 1.4614 LEI
  1 BGN = 2.4338 LEI
  1 JPY = 3.8845 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 28 septembrie 2018

29 Septembrie, 07:34

Companiile aeriene ruseşti au anulat cea mai mare parte a rutelor pe direcţia Moscova – Chişinău. În acelaşi timp, una dintre ele – S7 – în genere nu va zbura în capitala Moldovei.

Revista

Alta – Aeroflot – îşi va reduce zborurile de la două pe zi la două pe săptămână. Cauza constă în sancţiunile ucrainene, legate de interdicţia aplicată transportatorilor ruşi cu privire la utilizarea spaţiului aerian al Ucrainei. Companiile în cauză nu rezită concureneţei cu FlyOne şi AirMoldova.

TRANSNISTRIA

O delegaţie a Transnistriei a plecat spre Austria

Prim-ministrul Transnistriei Alexandr Martînov şi adjunctul său Serghei Obolonik se află, cu o vizită de lucru, în capitala Austriei. La Viena ei s-au întâlnit cu conducerea a două companii de producere a materialelor refractare. La finele întâlnirii, părţile au încheiat acorduri prealabile, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA. Asta înseamnă că investitorii îşi exprimă interesul pentru realizarea proiectului investiţional în Transnistria.

https://novostipmr.com/ru/news/18-09-28/avstriyskie-investory-zainteresovany-pridnestrovem

Companiile aeriene ruseşti îşi anulează rutele în Molodva

Companiile aeriene ruseşti au anulat cea mai mare parte a rutelor pe direcţia Moscova – Chişinău. În acelaşi timp, una dintre ele – „S7” – în genere nu va zbura în capitala Moldovei. Alta – „Aeroflot” – îşi va reduce zborurile de la două pe zi la două pe săptămână. Cauza constă în sancţiunile ucrainene, legate de interdicţia aplicată transportatorilor ruşi cu privire la utilizarea spaţiului aerian al Ucrainei. Companiile în cauză nu rezită concurenţei cu „FlyOne” şi „AirMoldova”.

https://tsv.md/rossijskie-aviakompanii-otmenyayut-rejsy-v-moldovu/

Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse îl va decora pe un transnistrean căzut în Siria

Tiraspoleanul Pavel Tkacenko, căzut în Siria, a fost propus pentru Ordinul Bărbăţiei. Ministerul rus al apărării a luat hotărârea de a decora post-mortem echipajul IL-20, doborât în Marea Mediterană. Tragedia s-a produs la 17 septembrie. La bordul aeronavei de recunoaştere se aflau 15 militari, inclusiv un originar din Tiraspol, transmite TCB. Pe IL-20 tiraspoleanul lucra în calitate de mecanic. În ultimi trei ani el a locuit într-o suburbie a Moscovei.

https://tsv.md/tiraspolchanina-pogibshego-v-sirii-nagradyat-ordenom-muzhestva/

Militarii Transnistriei însuşesc elementele de bază ale specialităţilor militare

În cadrul pregătirii trupelor aeropurtate, luptătorii subunităţii speciale a Forţelor Armate ale Transnistriei execută sărituri de instruire şi antrenament cu paraşuta, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

În timp ce trupele speciale exercitau săriturile, tanchiştii îndeplineau exerciţiul de traversare a sectoarelor complicate de teren pe tancodrom. Pe locurile de instruire, şoferii-mecanici şi comandanţii tancurilor însuşeau elementele de bază ale conducerii maşinilor de luptă.

https://novostipmr.com/ru/news/18-09-27/voennosluzhashchie-postigayut-azy-voennyh-specialnostey

GĂGĂUZIA

Curtea Constituţională a României a declarat că cuplurile de acelaşi sex se pot numi familii

Curtea Constituţională a României a publicat, joi, partea motivaţională a hotărârii conform căreia perechile de soţi de acelaşi sex pot fi considerate „familii” şi, ca atare, locui pe teritoriul ţării, dacă unul dintre ei este cetăţean al UE, transmite GAGAUZINFO.MD cu referire la mass-media ruse.

„Relaţiile în cadrul unui cuplu creat de persoane de acelaşi sex se referă la domeniul vieţii private, precum şi la domeniul vieţii de familie, la fel ca relaţiile din cadrul cuplului heterosexual”, se spune în hotărârea CC.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=42890

În timpul vizitei lui Erdogan în Moldova pot avea loc proteste în legătură cu expulzarea cetăţenilor Turciei

Liderul Platformei DA Andrei Năstase nu exclude că în perioada 17 – 18 octombrie, când preşedintele Turciei se va afla, cu o vizită oficială, în Republica Moldova, vor avea loc acţiuni de protest împotriva expulzării a şapte cetăţeni ai Turciei, transmite NOKTA.MD

http://nokta.md/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%B2%D0%BE-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D1%8F-%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D1%8D%D1%80%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B4%D0%BE/

De la începutul anului curent, în Găgăuzia au apărut 149 de întreprinderi noi, 13 dintre care – cu capital străin

De la începutul anului 2018, pe teritoriul Găgăuziei au fost întregistrate 149 de întreprinderi noi, 13 dintre care cu capital străin. Declaraţia a fost făcută de şeful ad interim al Direcţiei dezvoltării economice Ecaterina Kudrova, transmite GAGAUZINFO.MD cu referire la postul de radio GRT FM.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=42886

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: