• Bucuresti 29º C
  Baia Mare 26º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 25º C
  Constanta 23º C
  Craiova 28º C
  Galati 27º C
  Iasi 28º C
  Suceava 26º C
  Timisoara 25º C
 • 1 EUR = 4.7612 LEI
  1 USD = 4.2560 LEI
  1 GBP = 5.3976 LEI
  1 CHF = 4.2429 LEI
  1 HUF = 1.4596 LEI
  1 BGN = 2.4344 LEI
  1 JPY = 3.8834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 28 noiembrie 2018

29 Noiembrie, 08:11

Ca urmare a introducerii stării de război în Ucraina, cetățenii Moldova trebuie să se pregătească de posibile controale de lungă durată la hotar. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Pavel Filip după ședința extraordinară de guvern, convocată în legătură cu situația din Ucraina, transmite GAGAUZINFO.MD cu referire la mass-media moldovenești.

Revista

TRANSNISTRIA

Prin șenal

Pe site-u NEWSPMR.COM este publicată o știre intitulată „Mersul prin șenal“, care citează comentariul prim-ministrului Pavel Filip cu privire la situația din jurul atacului Rusiei asupra navelor ucrainene din Marea Azov.

Șeful guvernului moldovan a declarat că Moldova nu a suferit de pe urma introducerii stării de război în unele regiuni ale Ucrainei; cu toate acestea, Chișinăul oficial deschide o linie fierbinte pentru informarea cetățenilor. În afară de asta, a fost creat un grup de lucru, care va purta un dialog neîntrerupt cu colegii de la Kiev.

Filip a adăugat că ”Republica Moldova condamnă acțiunile unilaterale și provocatoare ale Federației Ruse”.

http://newspmr.com/novosti-moldovy/781

La hotar nu e liniște

Într-un șir de regiuni ale Ucrainei, inclusiv pe segmentul transnistrean al hotarului cu Moldova, este decretată starea de război după atacul Rusiei asupra navelor ucrainene. Astfel, autoritățile din regiunea Vinnița au raportat asupra consolidării frontierei cu Transnistria. Între altele, acolo au fost săpate șanțuri antitanc cu o lungime de 30 de kilometri.

„Avem, în mod nemijlocit, 32 de kilometri de frontieră cu Transnistria. Noi ne-am măsuri serioase. Încă în anii 2014 - 2015, practic pe o distanță de 30 de kilometri, noi am săpat un șanț antitanc. În acest sector al hotarului situație e liniștit”, a spus președintele administrației regionale Vinnița, Valeri Korovi.

http://newspmr.com/novosti-ukrainy/328

Krasnoselski a convocat Consiliul de Securitate al Transnistriei în legătră cu situația din Ucraina

La 28 noiembrie a avut loc ședinșa Consiliului de Securitate al Transnistriei sub conducerea liderului separatiștilor, Vadim Krasnoselski. Problema centrală de pe ordinea de zi a fost situația legată de introducerea într-un șir de regiuni ale Ucrainei a stării de război, inclusiv în regiunile limitrofe Transnistriei, Odesa și Vinnița, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

În cadrul ședinței a fost anunțat planul de acțiuni în condițiile constituite. Între altele, a fost luată hotărârea de a fi creat un centru de monitorizare și reacție la schimbările de situație. De azi, în regiune e în vigoare, 24 din 24, o linie fierbinte în vederea apariției anumitor complicații la travestarea hotarului cu Ucraina.

Este menționat că în prezent situația poartă un caracter stabil. MAE al regiunii „se află într-o permanentă coordonare cu Ambasada Ucrainei în Republica Moldova. În cazul unei posibile schimbări a condițiilor de traversare a frontierei ucrainene, cetățenii vor fi informați neîntârziat”.

https://novostipmr.com/ru/news/18-11-28/v-pridnestrove-otkryta-kruglosutochnaya-goryachaya-liniya-po

Pe Internet au apărut fotografiile fostului lider de la Tiraspol Șevciuk la Petersburg

Pe postul de televiziune PERVÎI PRIDNESTROVSKI a apărut un subiect despre fostul lider de la Tiraspol Evgheni Șevciuk. Anterior, în Internet au apărut fotografii cu Șevciuk pe străzile Petersburgului.

În continuare, în material sunt enumerați membrii echipei lui Șevciuk din perioada când el conducea administrația separatistă, membri care sunt deja condamnați de către instanța transnistreană la închisoare pentru activitatea criminală sau ale căror dosare sunt examinate de judecată. Potrivit postului de televiziune, regiunii i s-a adus un prejudiciu de zeci de milioane de dolari. În fruntea mașinațiunilor s-a aflat, potrivit sursei citate, Evgheni Șevciuk.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20181127/77131

GĂGĂUZIA

Uniunea Europeană a anuțat reducerea ajutorului financiar pentru Moldova

Uniunea Europeană a confirmat reducerea suportului financiar pentru Republica Moldova ca urmare a înrăutățirii caracteristicilor în țară pe planul supremației legii și democrației. Docmentul a fost publicat la 27 noiembrie, pe pagina oficială a Delegației UE în Republica Moldova, transmite GagauzYeri.md.

Uniunea Europeană așteaptă că autoritățile moldovene vor întreprinde de urgență măsuri în scopul ameliorării situației. În calitate de asemenea măsuri sunt citate desfășurarea unor alegeri parlamentare transparente și cinstite, accelerarea investigării și tragerea la răspundere a celor vinovați de furtul miliardului, promovarea reformelor în domeniul justiției și asigurarea independenței și obiectivității organelor justiției, precum și lupta împotriva corupției.

În legătură cu înrăutățirea existentă și conform cu principiul condiționării stricte, Comisia Europeană a luat hotărârea de a revizui esențial caracterul oferirii ajutorului financiar și de a redirecționa ca atare susținerea către proiectele care exercită o influență directă și pozitivă asupra cetățenior Moldovei.

http://gagauzyeri.md/politika/4798-evropeyskiy-soyuz-obyavil-o-sokraschenii-finansovoy-pomoschi-moldove.html

Pregătiți-vă de controale la hotar: Pavel Filip despre starea de război în Ucraina

Ca urmare a introducerii stării de război în Ucraina, cetățenii Moldova trebuie să se pregătească de posibile controale de lungă durată la hotar. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Pavel Filip după ședința extraordinară de guvern, convocată în legătură cu situația din Ucraina, transmite GAGAUZINFO.MD cu referire la mass-media moldovenești.

Filip a subliniat că introducerea stării de război în Ucraina nu amenință securitatea Moldovei, dar cetățenii Moldovei, care intenționează să traversese frontiera cu Ucraina „trebuie să aibă față de asta o atitudine plină de responsabilitate și să fie gata de verificări suplimentare la hotar”.

Cu această ocazie, Filip a subliniat încă o dată că autoritățile Moldovei condamnă acțiunile Moscovei și susțin Kievul.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=43941

Centrul științific al Găgăuziei va colabora cu Academia de Științe din Rusia

Centrul de cercetări științifice din Găgăuzia, „Maria Marunevici”, va colabora cu Academia de Științe din Rusia. Un acord în acest sens a fost semnat între Centrul menționat și Institutul Etnologiei și Antropoligiei al Academiei de Științe din Rusia, transmite GAGAUZINFO.MD.

Documentul este semnat de directorul interimar al Centrului, Irina Constantinova, și conducătorul Institutului, Maria Martînova, care a luat parte la conferința consacrată aniversării de 80 de ani a doctorului în istorie, profesorul și academicianul de onoare al Academiei de Științe a Moldovei, Mihail Guboglo.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=43958

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: