• Baia Mare 16º C
  Cluj-Napoca 15º C
  Galati 14º C
  Iasi 16º C
  Suceava 14º C
 • 1 EUR = 4.8286 LEI
  1 USD = 4.4674 LEI
  1 GBP = 5.4858 LEI
  1 CHF = 4.5775 LEI
  1 HUF = 1.3246 LEI
  1 BGN = 2.4689 LEI
  1 JPY = 4.1201 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 27 noiembrie 2018

28 Noiembrie, 14:34

„În cursul ultimei călătorii la Moscova, Igor Dodon, conform tradiţiei, a avut o întâlnire cu diaspora care, în realitate, s-a dovedit mai curând jenantă. În primul rând, strălucitorul Igor Nicolaevici i-a obligat pe compatrioţi să-l aştepte circa trei ore”, transmite GAGAUZYERI.MD.

Revista

Compatrioţii au fost şocaţi de excesivele măsuri de precauţie: percheziţii brutale şi chiar confiscarea hranei. „Întâlnirea dvs. cu diaspora a eşuat. Nicio resursă nu v-a ajutat să adunaţi oamenii pentru a vă asculta poveştile. Dacă dvs., în decurs de doi ani, nu aţi făcut nimic, atunci şi mai departe e puţin probabil să ne mai aşteptăm la ceva la dvs.”, menţionează site-ul.

TRANSNISTRIA

Mai bine de 60% din locuitorii Moldovei sunt împotriva intrării republicii în NATO

Mai bine din 60% din locuitorii Moldovei ar vota contra intrării în NATO, în cazul desfăşurării unui referendum popular, informează NOVOSTI PRIDNESTROVIA, cu referire la mass-media ruse şi la datele sondajului sociologic, prezentate de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova.

„Noi i-am întrebat pe oameni cum ar vota, dacă, duminica viitoare, ar avea loc un referendum în chestiunea aderării la NATO. Pentru ar fi votat 22,4% din respondenţi, contra – 60,1%, numărul adepţilor intrării în NATO continuă să scadă”, a explicat directorul de program Nicolai Bodean.

https://novostipmr.com/ru/news/18-11-27/bolee-60-zhiteley-moldovy-protiv-vstupleniya-respubliki-v-nato

În cadrul Forţelor Armate ale Transnistriei au început verificări programate ale pregătirii de luptă a subunităţilor

În una dintre unităţile militare ale Forţelor Armate ale Tranistriei a avut loc verificarea pregătirii subunităţilor în vederea executării misiunilor de luptă. În calitate de sarcini de bază au fost stabilite verificarea modului de alertare şi convocare a personalului, inclusiv deplasarea ulterioară a subunităţilor în regiunea indicată, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

https://novostipmr.com/ru/news/18-11-27/v-vooruzhennyh-silah-nachalis-planovye-proverki-boevoy-gotovnosti

GĂGĂUZIA

Ucraina a decretat starea de război în regiunea Odesa, vecină cu Găgăuzia

Rada Supremă a Ucrainei, în seara ziei de 26 noiembrie, a susţinut decretarea stării de război într-un şir de regiuni ale Ucraineie şi în apele interne ale bazinului Azov-Kerci, informează GAGAUZINFO.MD, cu referire la mass-media ucrainene. Decretul prevede introducerea stării de război cu începere de la ora 9:00, 28 noiembrie 2018, timp de 30 de zile, până la ora 9:00, 27 decembrie 2018.

În perioada de acţiune a stării de război, introduse prin decretul preşedintelui Ucrainei, mobilizarea parţială este anunţată de preşedintele Ucrainei în termenii şi volumele „conforme cu ameninţarea la adresa securităţii naţionale şi apărării Ucrainei”.

Trei nave ucrainene, cu 24 de oameni la bord, au fost reţinute în strâmtoarea Kerci la 26 noiembrie, după ce, potrivit versiunii FSB, au traversat ilegal frontiera Federaţiei Ruse. Grănicerii ruşi au deschis focul, rănind trei marinari ucraineni. Navele au fost însoţite în portul Kerci.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=43934

Şoferii de cursă lungă din Vulcăneşti au fost constrânşi să părăsească Ucraina până la introducerea stării de război

Câţiva locuitori ai oraşului Vulcăneşti, care se aflau la volanul unor autocamioane de mare tonaj, cu numere ruseşti, au fost nevoiţi să părăsească teritoriul Ucrainei vecine până la momentul introducerii stării de război. Lor li s-a permis să meargă doar după implicarea diplomaţilor moldoveni, a relatat pe pagina sa de Facebook deputatul parlamentului moldovenesc, Fiodor Gagauz, transmite GAGAUZINFO.MD.

Potrivit afirmaţiilor sale, din cauza acutizării situaţiei politice în Ucraina, „încep complicaţiile” şi pentru cetăţeţnii Republicii Moldova. Astfel, în ajun, în apropiere de Odesa au fost oprite cinci camioane de mare tonaj ce efectuau transportări în Rusia. La volanul camioanelor se aflau locuitori ai oraşului Vulcăneşti. Automobilele, cu toate că sunt înregistrate în Rusia, aparţin locuitorilor oraşului Vulcăneşti.

În total, la Vulcăneşti sunt 40 de astfel de automobile, înregistrate în Federaţia Rusă. În Ucraina, cu începere de la ora 9:00, 28 noiembrie, este decretată starea de război. Care va dura până la 27 decembrie, ora 9:00.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=43937

Cum şi-a brutalizat Dodon diaspora...

Şeful statului moldovenesc ne dă neştirbit de înţeles că dispora moldovenească în Rusia (şi, în primul rând, de la Moscova, desigur) e aproape că apanajul său politic personal. Cu toate acestea, cu fiecare nouă vizită a preşedintelui Dodon în capitala Rusiei, astfel de afirmaţii arată tot mai palid, transmite GAGAUZYERI.MD.

„În cursul ultimei călătorii la Moscova, Igor Dodon, conform tradiţiei, a avut o întâlnire cu diaspora care, în realitate, s-a dovedit mai curând jenantă. În primul rând, strălucitorul Igor Nicolaevici i-a obligat pe compatrioţi să-l aştepte circa trei ore”, se spune în text.

Compatrioţii au fost şocaţi de excesivele măsuri de precauţie, luate înainte de această întâlnire: oamenii au fost percheziţionaţi fără menajamente şi chiar şi s-a luat demâncarea. „Întâlnirea dvs. cu diaspora a eşuat. Nicio resursă nu v-a ajutat să adunaţi oamenii pentru a vă asculta poveştile. Dacă dvs., în decurs de doi ani, nu aţi făcut nimic, atunci şi mai departe e puţin probabil să ne mai aşteptăm la ceva la dvs.”, a rezumat Kalinin.

http://gagauzyeri.md/politika/4795-kak-prezident-dodon-diaspore-nahamil.html

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: