• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 26º C
  Constanta 26º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 26º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.7345 LEI
  1 USD = 4.2201 LEI
  1 GBP = 5.2361 LEI
  1 CHF = 4.2663 LEI
  1 HUF = 1.4497 LEI
  1 BGN = 2.4207 LEI
  1 JPY = 3.8990 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 26 octombrie 2018

27 Octombrie, 22:38

În faţa sediului Comitetului Executiv al Găgăuziei a avut loc un miting împotriva vaccinării forţate, informează NOKTA.MD.

Revista

. Manifestanţi au venit cu placate pe care era inscripţionat: „Autoritate, răspunde pentru urmările vaccinărilor”, „Vaccinarea fără avertismente”, „Întoarceţi sănătatea copilului meu”, „Întoarceţi-i pe copii în şcoli”. În legătură cu epidemia de rujeolă, copiii nevaccinaţi nu au fost admişi în cadrul procesului de învăţământ. În ţară, circa 5000 de copii nu frecventează şcoala din această cauză.

TRANSNISTRIA

Procuratura Republicii Moldova a refuzat să recunoască drept act de vandalism profanarea memorialului militar de către unionişti

Procuratura Hânceşti a refzat să iniţieze un dosar penal după ce pe memorialul militar din Leuşeni a fost zugrăvit un tricolor şi harta României Mari. Postamentul cu tancul sovietic a fost zugrăvit în luna august de membrii aripii tinere a Partidului Unităţii Naţionale, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

Oamenii legii au explicat refuzul de a iniţia un dosar penal prin faptul că „vopseaua cu ajutorul căreia au fost făcute desenele pot fi spălate”.

Memorialul gloriei militare din Leuşeni a fost instalat în amintirea ostaşilor care au murit în timpul operaţiunii Iaşi-Chişinău din 1944. Monumentul nu a fost profanat pentru prima dată. În ianuarie 2018, pe monument a apărut lozinca unioniştilor Basarabia e România! şi pete de culoare roşie.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-25/prokuratura-rm-otkazalas-priznat-vandalizmom-akciyu-unionistov-na

Suvoroviştii însuşesc tehnologii inovaţionale

De la începutul anului de studii, la Şcoala militară „Suvorov” din Transnistria au loc, o dată pe săptămână, ore opţionale de modelare 3D.

Concepând o imagine, elevii creează modelul în cadrul unui program special. Totul se măsoară cu precizie milimetrică. Programul permite a examina obiectele din toate părţile şi de a introduce corective în timp util. Apoi lucrarea este transferată în alt program, folosit pentru amplasarea obiectelor pe masa de lucru a maşinii de imprimat. Aici, varianta definitivă trece în cartela de memorie, cu ajutorul căreia se materializează pe printerul 3D.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-26/suvorovcy-osvaivayut-innovacionnye-tehnologii

Se încheie exerciţiile tactice pentru cursanţii Institutului Militar

Cursanţii-artilerişti de la Institutul Militar din Transnistria au lovit cu mortiere ţinte planificate şi neplanificate de la distanţe diferite. La etapa de încheire, au loc exerciţii tactice.

Tragerile au avut loc în condiţii apropiate maxim de condiţiile de luptă. În cursul exerciţiilor, cursanţilor anului patru li s-au apreciat deprinderile tactice, abilitatea de a conduce echipajul, de a se organiza în formaţiune de luptă.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-25/kursanty-voennogo-instituta-nauchilis-strelyat-iz-minomyota

În cadrul forţelor armate a avut loc un campionat la aruncarea grenadei

Militarii şi suvoroviştii au luat parte, în cadrul unor competiţii, la aruncarea grenadei la distanţă. Au concurat mai bine de 40 de sportivi. Aruncarea s-a efectuat cu ajutorul unor grenade de instruire şi cu automatul Kalaşnikov în mână. Participanţilor li s-a oferit în acest scop trei încercări.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-26/v-vooruzhennyh-silah-proshel-chempionat-po-metaniyu-granat

Uniunea compatrioţilor ruşi din Moldova este îngrijorată de „trendul occidental al isteriei rusofobe”

Consiliul administrativ al Uniunii compatrioţilor ruşi din Republica Moldova a adoptat un apel către experţii profesionişti, comentatorii politici, consultanţii politici, colaboratorii ştiinţifici, jurnalişti, reprezentanţii publicului larg din Rusia. Membrii uniunii sunt îngrijoraţi de „trendul intensificat al isteriei rusofobe, desfăşurat ţară”.

Reprezentanţii Uniunii intenţionează să determine sistemul de coordonate şi să înţeleagă cum se poziţionează în societate şi ce scopuri îşi propun agenţii isteriei respective. „Toate acestea trebuie rezolvate operativ pe fundalul intensificării spiritelor rusofobe şi în Ucraina vecină şi fraternă, ceea ce a îngreunat şi mai mult situaţia negativă a compatrioţilor ruşi în ţările lor de trai”, se spune în declaraţie.

Pentru realizarea scopurilor sale, Uniunea solicită Rusiei să acorde asistenţa cuvenită. Reperzenetanţii ei susţin că „e timpul a declanşa proiectele economice cu Rusia, al căror scop este dobândirea independenţei în activitatea proprie”.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-25/soyuz-rossiyskih-sootechestvennikov-v-moldove-obespokoen

Delegaţia moldovenească în cadrul CUC s-a revoltat în legătură cu rotaţia pacificatorilor

Situaţia din Zona de Securitate rămâne stabilă şi controlabilă. La şedinţa CUC a fost ascultată informaţia Comandamentului militar unificat pentru săptămâna trecută.

Partea moldovenească a formulat pretenţii în legătură cu organizarea rotaţiei planificate a contingentului rus de menţinere a păcii, fapt prin care a trezit nedumerirea delegaţiei transnistrene în cadrul CUC.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-25/8-noyabrya-okk-namerenna-pereyti-k-polnomu-formatu-raboty

GĂGĂUZIA

Patriarhul Kirill şi-a anulat vizita în Moldova

Vizita anunţată anterior a patriarhului Kirill în Găgăuzia se transferă. Declaraţia a fost făcută prin intermediul reţelor sociale de preşedintele Dodon.

Noua dată a vizitei va fi discutată de preşedinte şi patriarh săptămâna viitoare, în cadrul vizitei oficiale a lui Igor Dodon în Federaţia Rusă.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=43358

Adunarea Populară a Găgăuziei cere Parlamentului să ţină cont de părerea Găgăuziei în cazul examinării iniţiativelor legislative

Deputaţii Adunării Populare a Găgăziei le solicită colegilor lor din parlamentul ţării să ţină cont de opinia Găgăuziei la examinarea unor proiecte de lege. Iniţiativa legislativă corespunzătoare, ce prevede introducerea de modificări în regulamentul parlamentului, va fi depusă în organul legislativ al ţării.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=43378

În Găgăuzia va fi instituită „Medalia maternităţii”. Ea va fi înmânată mamelor cu mulţi copii

În Găgăuzia va fi instituită o nouă distincţie: medalia maternităţii Şanni Ana. Distincţia va reveni femeilor care au născut şi educat cinci şi mai mulţi  copii, care au cetăţenia Republicii Moldova şi un loc de trai pe teritoriul Găgăuziei.

http://nokta.md/%D0%B2-%D0%B3%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B8-%D1%83%D1%87%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%8F%D1%82-%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D1%8C-%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82/

La Comrat a avut loc un protest împotriva vaccinării forţate

În faţa sediului Comitetului Executiv al Găgăuziei a avut loc un miting împotriva vaccinării forţate, informează NOKTA.MD. Manifestanţi au venit cu placate pe care era inscripţionat: „Autoritate, răspunde pentru urmările vaccinărilor”, „Vaccinarea fără avertismente”, „Întoarceţi sănătatea copilului meu”, „Întoarceţi-i pe copii în şcoli”.

În legătură cu epidemia de rujeolă, copiii nevaccinaţi nu au fost admişi în cadrul procesului de învăţământ. În ţară, circa 5000 de copii nu frecventează şcoala din această cauză.

http://nokta.md/%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8C-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B0%D0%B9-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D0%BF/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole:
Game of Thrones

Primetime Emmy 2019

INTERNATIONAL