• Bucuresti 16º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 14º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 10º C
  Craiova 18º C
  Galati 14º C
  Iasi 16º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.7509 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.5172 LEI
  1 CHF = 4.2187 LEI
  1 HUF = 1.5039 LEI
  1 BGN = 2.4291 LEI
  1 JPY = 3.8010 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 26 iunie 2018

27 Iunie, 10:12

„ONU nu va ajuta Moldova în lupta ei împotriva pacificatorilor ruşi”, titrează NOVOSTI PRIDNESTROVIA, publicând un articol ce critică Rezoluţia Adunării Generale a ONU cu privire la retragerea imediată a GOTR de pe teritoriul Moldovei.

Revista

„Declaraţiile antiruse, rezoluţiile etc. au devenit deja o normă a «dialogului» politic al Moldovei cu Transnistria şi Rusia. Nu merită să le acordăm atenţie: reprezentanţii Moldovei îşi manifestă destul de frecvent studiile lor diplomatice «incomplete»”, a declalrat între alţii, solicitat de publicaţie, directorul adjuct al Institutului Ţărilor CSI, Vladimir Jahrin.

TRANSNISTRIA

O delegaţiE a cancelariei preşedintelui Poloniei efectuează o vizită în Transnistria

În Transnistria locuiesc aproape şase mii de etnici polonezi; în weekend-ul trecut ei au fost vizitaţi de reprezentanţii cancelariei preşedintelui Poloniei, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

„Preşedintele Republicii Polonia e preocupat nu doar de polonezii din ţară, dar şi de acei compatrioţi ai noştri, care locuiesc peste hotare. Astfel de oameni există în satele Raşcovo, Sloboda-Raşcovo din raionul Camenca. Noi am venit să aflăm cu ce probleme se confruntă”, a menţionat ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartolomeu Zdanik.

Mulţumită suportului Poloniei, în aceste localităţi a fost asanată sursa locală de apă, renovată Casa de Cultură şi ambulatoriul rural, care deserveşte populaţia a şase sate din împrejurimi.

https://novostipmr.com/ru/news/18-06-26/delegaciya-kancelyarii-prezidenta-polshi-s-vizitom-v-pridnestrove

ONU nu va ajuta Moldova în lupta ei împotriva pacificatorilor ruşi

„ONU nu va ajuta Moldova în lupta ei împotriva pacificatorilor ruşi”. E titlul unui material publicat recent pe site-ul NOVOSTI PRIDNESTROVIA, ce conţine critica Rezoluţiei Adunării Generale a ONU privind retragerea imediată a GOTR de pe teritoriul Moldovei. Publicaţia a apelat la experţi.

„Declaraţiile antiruse, rezoluţiile etc. au devenit deja o normă a «dialogului» politic al Moldovei cu Transnistria şi Rusia. Nu merită să le acordăm atenţie: reprezentanţii Moldovei îşi manifestă destul de frecvent studiile lor diplomatice «incomplete»”, transmite publicaţia afirmaţiile directorului adjuct al Institutului Ţărilor CSI, Vladimir Jahrin.

Colaboratorul ştiinţific al Forului germano-rus, Alexandr Rîbakov, şi-a exprimat convingerea că în spatele succesului Chişinăului privind „promovarea” la ONU a Rezoluţiei se află SUA, stat a cărui sarcină e de a elimina Rusia din spaţiul postsovetic.

Vicepreşedintele Comitetului pentru apărare din cadrul Dumei de Stat a Rusiei, Iuri Şvîtkin, consideră că „doar prezenţa pacificatorirlor Federaţiei Ruse permite a menţine coexistenţa fragilă dar paşnică în întreaga regiune”. În opinia sa, „astfel de paşi antiruseşti sunt întreprinşi de către Chişinău nu în mod independent, ci la indicaţia Occidentului şi SUA, în beneficiul României vecine”.

https://novostipmr.com/ru/news/18-06-25/moldove-v-borbe-s-rossiyskimi-mirotvorcami-oon-ne-pomozhet

Tiraspolul nu vede nimic „supranatural” în mişcarea blindatelor ruseşti

Tiraspolul consideră că „nimic supranatural nu a avut loc”, vorbind despre mişcarea blindatelor ruseşti pe traseul Râbniţa – Tiraspol, săptămâna trecută. Declaraţia a fost făcută de co-preşedintele CUC din partea Transnistriei, Oleg Beleakov, care a adăugat că „această tehnică pur şi simplu revenea în locurile de dislocare permanentă”.

Anterior, trupele ruse au încălcat de două ori Acordul din 1992. La 14 iunie, tehnica blindată a fost amplasată pe traseul Râbniţa – Tiraspol, pe direcţia Grigoriopol – Dubăsari, iar la 23 iunie s-a întors. Blindatele nu purtau semne distinctive şi numere de înregistrare.

https://novostipmr.com/ru/news/18-06-25/nichego-sverhestestvennogo-v-zone-bezopasnosti-ne-proizoshlo

Beleakov a mai declarat că GOTR este o bază de pregătire a unităţilor de menţinere a păcii, ce permite a asigura rotaţia lor regulată în Zona de Securitate.

Comentând rezoluţia ONU privind retragerea imediată a trupelor ruse din Transnistria, el a declarat că acesta e un nou pas menit a atrage atenţia asupra prezenţei militare ruse pe Nistru. „Dar aici trebuie înţeles că, până nu este reglementat conflictul, e contraproductiv a atinge operaţiunea de menţinere a păcii. Căci a purta negocieri când există un pericol militar e pur simplu imposibil”, a conchis el.

https://novostipmr.com/ru/news/18-06-25/oleg-belyakov-ya-ne-dumayu-chto-segodnya-kto-vozmyot-na-sebya

Chişinăuienii continuă să protesteze împotriva anulării alegerilor primarului

Azi-dimineaţă, lângă clădirea Primăriei Chişinău a fost reluată acţiunea de protest împotriva deciziei Curţii Supreme de Justiţie a Moldovei de a declara alegerile primarului drept nevalabile, informează NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

Anteriior, CSJ a lăsat în vigoare decizia Judecătoriei sectorului Centru al Chişinăului, ce a declarat drept nevalabile alegerile locale, cel de-al doilea tur al cărora a avut la Chişinău la 3 iunie.

Despre asta au scris, de asemenea, şi mijloacele de informare în masă din Găgăuzia.

https://novostipmr.com/ru/news/18-06-26/kishinyovcy-prodolzhayut-protestovat-protiv-otmeny-itogov-vyborov

GĂGĂUZIA

Consiliul electoral de circumscripţie a aprobat rezultatele alegerilor din Vulcăneşti

Consiliul electoral de circumscripţie a aprobat rezultatele alegerilor care au avut loc la 24 iunie în cadrul circumscripţiei electorale nr. 10 din oraşul Vulcăneşti. Alegerile au fost câştigate de candidatul PSRM Piotr Fazlî.

La 24 iunie, funcţia de deputat al Adunării Populare a Găgăuziei a fost disputată de candidatul socialiştilor, directorul şcolii de arte plastice pentru copii, Piotr Ffazlî, şi candidatul independete, omul de afaceri Gheroghi Cerven.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=41287

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: