• Bucuresti 34º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 30º C
  Constanta 28º C
  Craiova 33º C
  Galati 33º C
  Iasi 32º C
  Suceava 27º C
  Timisoara 34º C
 • 1 EUR = 4.7315 LEI
  1 USD = 4.2103 LEI
  1 GBP = 5.2727 LEI
  1 CHF = 4.2800 LEI
  1 HUF = 1.4541 LEI
  1 BGN = 2.4192 LEI
  1 JPY = 3.9100 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 26 iulie 2018

27 Iulie, 10:13

Transnistria va menţine prezenţa militară a Rusiei, a declarat liderul separatist Vadim Krasnoselski într-un interviu pentru NEZAVISIMAIA GAZETA.

Revista

El a făcut următoare precizare: „Noua strategie de apărare a Moldovei proclamă din nou drept principal pericol pentru securitatea ţării militarii Federaţiei Ruse de pe teritoriul Transnistriei. Dar şi noi credem că militarii Moldovei sunt pentru un pericol căruia intenţionăm să-i opunem rezistenţă”.

TRANSNISTRIA

Chişinăul vrea să diminueze rolul operaţiunii de menţinere a păcii

Autorităţile Moldovei încearcă a câta oară să torpileze festivităţile prilejute de cea de-a 26-a aniversare a operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru, al cărei rol conducător este jucat de Federaţia Rusă. Declaraţia a fost făcută de co-preşedintele Comisiei Unificate de Control din partea Transnistriei, Oleg Beleakov.

„Partea moldovenească a încercat să obţină transferarea festivităţilor din oraşul Bender, care a avut cel mai mult de suferit de pe urma agresiunii luptătorilor moldo-români în timpul sângeroaselor evenimente din anul 1992. Reprezentanţi Chişinăului au propus în calitate de alternativă unul dintre satele raionului Dubăsari”, scrie NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

Sursa citată menţionează că „istoria procesului de menţinere a păcii demonstrează faptul că Moldova, pe durata mai multor ani, încearcă să discrediteze operaţiunea de pacificare pe Nistru, care se desfăşoară sub egida Federaţiei Ruse”. „Acum un an, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de pace pe Nistru, guvernul Republicii Moldova a declarat că pentru Chişinău această sărbătoare este una „cu lacrimi în ochi”, care trebuie marcată cu drapelele în bernă. În afară de asta, ei au acuzat Moscova şi pe pacificatorii ruşi de faptul că sunt principalul obstacol în calea reglementării conflictului moldo-transnistrean”, a precizat publicaţia.

http://newspmr.com/novosti-pmr/politika/160

Rogozin: potenţialul relaţiilor ruso-transnistrene nu este epuizat

Fostul reprezentant special al preşedintelui Rusiei pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, i-a mulţumit conducerii regiunii „pentru activitatea concertată şi dialogul constructiv”. El şi-a exprimat recunoştinţa pentru înalta apreciere a muncii sale în funcţia de reprezentant special pentru Transnistria.

Politicianul rus este sigur că potenţialul relaţiilor ruso-transnistrene nu este epuizat şi planurile existente vor fi completate de noi proiecte.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-26/dmitriy-rogozin-potencial-rossiysko-pridnestrovskih-svyazey-ne

Transnistria va menţine prezenţa militară a Rusiei

Transnistria va menţine prezenţa militară a Rusiei, a declarat liderul separatist Vadim Krasnoselski într-un interviu pentru NEZAVISIMAIA GAZETA. Un şir de mijloace ruse din informare în masă urmăresc, în prezent, situaţia de pe malurile Nistrului, în legătură cu faptul că autorităţile Moldovei, în cadrul diferitor platforme internaţionale, pledează pentru retragerea trupelor ruse de menţinere a păcii. Iar în Strategia naţională de apărare potenţialul militar al Transnistriei este considerat drept principal pericol pentru ţară.

„Noua strategie de apărare a Moldovei proclamă din nou drept principal pericol pentru securitatea ţării militarii Federaţiei Ruse de pe teritoriul Transnistriei. Dar şi noi credem că militarii Moldovei sunt pentru un pericol căruia intenţionăm să-i opunem reziinstenţă”, citează publicaţia afirmaţiile liderului separatiştilor.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180725/72889

Dictatul medicamentelor

„Dictatul medicamentelor”, sub acest titlu a publicat NEWSPMR.COM o ştire despre faptul că experţii din domeniul farmaceutic din Moldova şi Transnistria au convenit să facă o analiză comparativă a medicamentelor folosite pe ambele maluri ale Nistrului. Ca urmare, va fi creat un nomenclator unic pentru asigurarea bolnavilor cu necesarul de preparate medicamentoase.

Potrivi publicaţiei, „Tiraspolul şi Chişinăul au abordări diferite în ceea ce priveşte asigurarea populaţiei cu medicamente. Moldovenii fac afaceri pe seama bolnavilor, iar transnistrenii se conduc de considerente umane şi sociale”.

http://newspmr.com/novosti-pmr/zdravooxranenie/2583

GĂGĂUZIA

Cornel Dudnik despre adoptarea de către Parlament a celor trei „legi găgăuze: e fără sens

Examinarea repetată de către deputaţi a celor trei „proiecte de legi găgăuze” nu are sens, consideră parlamentarul democrat Cornel Dudnik.

„Parlamentul şi majoritatea parlamentară, care a votat pentru redacţia acestor legi, nu este astăzi gata pentru o altă redacţie. De aceea nu are sens ca aceste proiecte de legi să fie returnate şi astfel să se mai constate o dată aceeaşi voinţă politică, deja exprimată”, a spus el, citat de GAGAUZINFO.MD.

Anterior, Comisia juridică a Parlamentului a schimbat în totalitate cele trei proiecte de legi, coordonate cu grupul de lucru al Parlamentului şi Adunării Populare a Găgăuziei. Faptul a trezit indignarea Comratului, iar preşedintele Dodon a returnat proiectele respective în Parlament.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=41885

În raionul Ceadâr-Lunga va avea loc sărbătorirea celei de-a 28-a aniversări a proclamării Republicii Găgăuze

La Ceadâr-Lunga, la 19 august, vor avea loc evenimente festive prilejuite de cea de-a 28-a  aniversare a proclamării Republicii Găgăuze. La ora 9:00, în această zi, va cânta orchestra, după care persoanele oficiale vor depune flori pe Aleea Gloriei.

Festivităţile vor avea loc anume aici, din cauza lucrărilor de renovare a Casei de Cultură din Comrat.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=41880

La Comrat va fi recompensat denunţul asupra cetăţenilor care evacuează gunoiul în alte locuri decât regulamentare

În curând, la Comrat va intra în vigoare o nouă decizie a primăriei. În lupta pentru un oraş curat, autorităţile locale îi vor coopta pe cetăţeni. În caz dacă unul dintre va observa că cineva aruncă gunoiul în alt loc decât cele regulamentar, el poate fixa acest moment. Pentru dovadă, se va plăti o recompensă.

http://nokta.md/в-комрате-за-сообщениео/

Irina Vlah poartă pantofi de mai bine de 500 de dolari

GAGAUZYERI.MD şi NOKTA.MD au o atitudine critică în raport cu autoritatea în exerciţiu a Găgăuziei. Publicaţiile au scris că başcanul Irina Vlah poartă pantofi „Charlotte Olympia” care costă mai bine de 500 de dolari.

http://nokta.md/туфли-для-небедной-золушки-ирина-влах/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: