• Bucuresti -1º C
  Baia Mare 0º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca -1º C
  Constanta 5º C
  Craiova -2º C
  Galati 0º C
  Iasi -4º C
  Suceava -6º C
  Timisoara 1º C
 • 1 EUR = 4.7081 LEI
  1 USD = 4.1377 LEI
  1 GBP = 5.3199 LEI
  1 CHF = 4.1501 LEI
  1 HUF = 1.4797 LEI
  1 BGN = 2.4073 LEI
  1 JPY = 3.7743 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 26 aprilie 2018

27 Aprilie, 09:40

După trecerea la următoarea etapă a controlului comun al Moldovei şi Ucrainei la Punctul de trecere şi control Cuciurgan – Pervomaisk, specialiştii Institului de studii social-politice şi dezvoltare regională din Transnistria au ajuns la concluzia că „Chişinăul, cu ajutorul Ucrainei, ia într-un cerc strâns” regiunea din stânga Nistrului.

Revista

În opinia lor, un scenariu radical precum blocada alimentară e prea puţin probabil. Mai curând, întreprinzătorii particulari vor fi nevoiţi să se înregistreze în R. Moldova, „iar trecerea treptată a afacerilor transnistrene sub jurisdicţia sa îi oferă Moldovei putere asupra economiei” regiunii; mai departe „Chişinăul îşi poate dori noi cedări, ameninţând cu introducerea de taxe duble”, consideră ei.

TRANSNTRIA

Krasnoselski s-a întâlnit cu ambasadorul Franţei în Republica Moldova

Liderul de la Tiraspol s-a întâlnit cu ambasadorul Franţei în R. Moldova, Pascal le Deunff. Ambasadorul francez a declarat că are misiunea de a confirma Tiraspolului interesul Franţei şi al UE pentru reglementarea paşnică a problemelor în relaţiile dintre Transnistria şi R. Moldova.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-26/prezident-vstretilsya-s-chrezvychaynym-i-polnomochnym-poslom

Întreprinzătorii polonezi, interesaţi de dezvoltarea tehnologiile blokcheyn în Transnistria

Prim-ministrul transnistrean Alexandr Martînov s-a întâlnit cu o delegaţie din Polonia: directorul tehnic, fondatorul companiei „Bitelon”, consilierul ministrului Informaţiei, Philip Pavcinski. Pe reprezentanţii polonezi i-a interesat domeniul dezvoltării tehnologiilor blokcheyn în Transnistria.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-26/polskih-predprinimateley-zainteresovalo-razvitie-blokcheyn

Chişinăul şi Tiraspolul au discutat lupta împotriva criminalităţii

În biroul de la Tiraspol al Misiunii OSCE, la 26 aprilie a avut loc prima, în anul curent, şedinţă a grupurilor de experţi ai Transnistriei şi R. Moldova în problemele luptei împotriva criminalităţii. Părţile au confirmat necesitatea adoptării acordului înnoit privind principiile de interacţiune a organelor de drept ale Transnistriei şi R. Moldova şi de interacţiune a organelor împuternicite ale ambelor părţi în ceea ce priveşte prevenirea şi lichidarea consecinţelor situaţiilor excepţionale.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-25/pridnestrove-i-moldova-podtverdili-neobhodimost-prinyatiya

În Transnistria au loc cursurile de pregătire pentru trupele aeropurtate

În cadrul Forţelor Armate ale Transnistriei au loc cursuri de pregătire pentru trupele aeropurtate. Într-un orăşel special amenajat şi în săli de clasă, soldaţii şi viitorii instructori exercită ordinea acţiunilor paraşutistului în momentul săriturii de antrenament şi instruire: în momentul detaşării de aeronavă şi la aterizare.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-26/zanyatiya-po-nazemnoy-vozdushno-desantnoy-podgotovke-prohodyat-v

Rosselhoznadzor a zădărnicit o tentativă de import a unor produse contrafăcute din Transnistria

Sereviciul Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară al Rusiei a anunţat depistarea unei livrări în Federaţia Rusă, din R. Moldova, a icrelor contrafăcute. Singurul furnizor atestat de peşte şi produse maritime din categoria „icre din nisetru şi înlocuitorii ei” în Moldova este compania din Tiraspol „Aquatir”, ce face parte din holdingul „Sheriff”.

http://newspmr.com/novosti-pmr/kriminal/17726

Analiză: controlul comun al Ucrainei şi Moldovei – un lasou pentru mediul de afaceri din Transnistria

După trecerea la următoarea etapă a controlului comun al Moldovei şi Ucrainei la Punctul de trecere şi control Cuciurgan – Pervomaisk, specialiştii Institului de studii social-politice şi dezvoltare regională din Transnistria au ajuns la concluzia că „Chişinăul, cu ajutorul Ucrainei, ia într-un cerc strâns” regiunea din stânga Nistrului. În opinia lor, un scenariu radical precum blocada alimentară e prea puţin probabil. Mai curând, întreprinzătorii particulari vor fi nevoiţi să se înregistreze în R. Moldova, „iar trecerea treptată a afacerilor transnistrene sub jurisdicţia sa îi oferă Moldovei putere asupra economiei” regiunii; mai departe „Chişinăul îşi poate dori noi cedări, ameninţând cu introducerea de taxe duble”, consideră ei.

http://newspmr.com/novosti-pmr/ekonomika/17722

Experţii transnistreni despre întâlnirea liderilor R. Moldova şi Transnistriei

Postul de televiziune PERVÎI PRIDNESTROVSKI a aflat părea experţilor locali despre întâlnirea preşedintelui R. Moldova şi liderului de la Tiraspol Vadim Krasnoselski.

Directorul Institutului de studii social-politice şi dezvoltare regională, Irog Şornikov, consideră că faptul însuşi al întrevederii e deja un lucru bun, pentru că, „cu cât mai multe căi de comunicare, cu atât mai multe posibilităţi de manevră”.

Deputatul Sovietului Suprem al Transnistriei, Andei Safonov, a reamintit despre împuternicirile limitate ale preşedintelui R. Moldova, deşi întâlnirea, în sine, după el, e necesară, „deoarece lichidează posibilitatea confruntării”.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180425/69560

GĂGĂUZIA

„Găgăuzii nu sunt nişte berbeci”: Moldova merge în România fără Găgăuzia

„Găgăuzii nu vor fi de acord niciodată să fie nişte berbeci, pe care îi vor mâna la abator”, a declarat pentru GAGAUZINFO.MD preşedintele mişcării „Gagauz Halkî”, Ivan Burgudji, comentând campania de alipire a Moldovei la România. El consideră că trebuie discutate măsurile de „protejare a împuternicirilor Găgăuziei, care sunt metodic reduse de către Chişinău”. „Istoria arată că noi am fost de acord să fim în componenţa Moldovei şi să primim autonomie. Şi aşa, pur şi simşu, ca nişte berbeci, noi nu o vom ceda. Dacă trebuie, vom apăra chiar şi pe cale armată şi statalitatea Moldovei, şi propria statalitate în componenţa R. Moldova”, a spus el.

http://gagauzyeri.md/politika/3969-gagauzy-ne-barany-moldaviya-idet-v-rumyniyu-bez-gagauzii.html

De la cine a primit Găgăuzia cea mai mare parte din ajutorul extern

Cea mai mare parte din ajutorul extern Găgăuzia o primeşte nu de la Turcia, cum ar fi de aşteptat, ci din partea Uniunii Europene. La aceste concluzii a ajuns organizaţia obştească „Piligrim-Demo”.

Conform rezultatelor studiului – prezentat la 24 aprilie la Comrat – din 2010 până în anul 2016 în Găgăuzia au fost implementate 58 de proiecte în valoare de 19,5 milioane de euro. Din această sumă, UE îi revine 42%. Urmează, în ordine descrescătoare, Japonia, cu 15%. Asistenţa acordată de Turcia a intrat la categoria „alte ţări”, categorie al cărei total e de 17%.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=40133

Un deputat al Adunării Populare s-a plâns pe acţiunile fostului procuror al Găgăuziei

Deputatul Adunării Populare a Găgăuziei, Serghei Cimpoieş, a depus o plângere la Procuratura Generală, în care indică acţiunile ilegale ale fostului procuror al Găgăuziei, Ruslan Karaivan, şi fostului şef al Serviciului Fiscal al Găgăuziei, Natalia Komarova. Potrivit afirmaţiilor lui Cimpoieş, Komarova a vrut să muşamalizeze crimele pe care le-a comis privind perceperea ilegală de la întreprinderea BASARABIA - AGROEXPORT SRL a taxei pe valoarea adăugată în valoare de 1,7 milioane de lei, prin concursul lui Karaivan şi pe calea presiunii de a iniţia în acest caz un dosar penal.

http://gagauzyeri.md/politika/3965-davno-pora-uzhe-razoblachat-chinovnikov.html

Instanţa a amânat şedinţa în cazul procesului intentat de Consiliul de observatori al GRT Adunării Populare

Judecătoria din Comrat a amânat şedinţa în problema procesului intentat de către Consiliului de observatori al GRT Adunării Populare. Majoritatea AP a desfiinţat la finele anului trecut componenţa Consiliului de observatori al GRT. Consiliul a contestat această decizie în instanţă. Cu toate acestea, deputaţii nu au aşteptat decizia finală şi, în primăvara anului curent, au ales o nouă componenţă a Consiliului de observatori al GRt. Majoritatea membrilor săi sunt reprezentanţi şi simpatizanţi ai „Noii Găgăuzii”, mişcare care, în anul 2013, a intrat în componenţa Partidului Democrat.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=40120

Citeste mai mult despre: Odessa, Republica Moldova, revista presei, Transnistria
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: