• Bucuresti 3º C
  Baia Mare 0º C
  Brasov -3º C
  Cluj-Napoca 0º C
  Constanta -2º C
  Craiova 2º C
  Galati 0º C
  Iasi 3º C
  Suceava 1º C
  Timisoara 3º C
 • 1 EUR = 4.7619 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.4653 LEI
  1 CHF = 4.1953 LEI
  1 HUF = 1.4983 LEI
  1 BGN = 2.4348 LEI
  1 JPY = 3.7869 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 25 iulie 2018

26 Iulie, 10:58

La 1 august, la Tiraspol va fi marcată „Ziua Apărătorilor Republicii Moldoveneşti Nistrene”. Vor fi depuse flori, mamelor şi văduvelor le vor fi oferite ajutoare şi va fi organizat un marş al „Unităţii Nemuritoare” (o acţiune în care participanţii ţin în mâini fotografii ale apropiaţilor care şi-au pierdut viaţa în cadrul conflictelor armate).

Revista

TRANSNISTRIA

Succesul Moldovei depinde de ce neutralitatea internă

NEWSPMR.COM publică un articol despre faptul că, la 20 iulie, la Chişinău a avut loc o conferinţă consacrată neutralităţii Moldovei. „Politicieni şi experţi din Moldova şi de peste hotare au căzut de acord că neutralitatea poate ajuta Moldova să unifice societatea şi să rezolve problema transnistreană”, menţionează publicaţia.

Articol se spune că scandalul din casă [e vorba despre refuzul de a aproba mandatul primarului ales Andrei Năstase şi protestele opoziţiei proeuropene] se repercutează şi asupra politicii externe: „Ţara noastră încearcă aproape din clipa dobândirii independenţei să stea pe două scaune, oscilând mereu între comunitatea euroatlantică, cu SUA, şi CSI, cu Rusia”. Tendinţa ultimilor ani e orientarea către NATO şi integrarea europeană, în ciuda pierderilor economice şi geopolitice, căci nici UE, nici Alianţa Nord-Atlantică nu oferă niciun pretext de a vorbi despre caracterul de succes al apropierii. Despre care neutralitate mai poate fi vorba?”.

http://newspmr.com/novosti-moldovy/242

 

Prin centrul capitalei va trece „Unitatea Nemuritoare” a apărătorilor Transnistriei

La 1 august, Transnistria marchează „Ziua memoriei apărătorilor RMN”. Administraţia locală de la Tiraspol a discutat mersul pregătirilor în acest sens. Vor fi depuse flori, mamelor şi văduvelor le vor fi oferite ajutoare şi va fi organizat un marş al „Unităţii Nemuritoare” (o acţiune în care participanţii ţin în mâini fotografii ale apropiaţilor care şi-au pierdut viaţa în cadrul conflictelor armate).

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-24/po-centru-stolicy-proydyot-bessmertnyy-polk-zashchitnikov

 

GĂGĂUZIA

Parlamentul European intenţionează să ceară Legislativului de la Chişinău să „accelereze” adoptarea celor trei proiecte de legi găgăuze

Parlamentul  European intenţionează să ceară Republicii Moldova să „accelereze” adoptarea celor trei proiecte de legi găgăuze. Propunerea se conţine în proiectul de rezoluţie pregătit de către Comisia pentru afacerile internaţionale a Parlamentului European.

Comisia juridică a Legislativului de la Chişinău a schimbat în totalitate cele trei proiecte de legi coordonate cu grupul de lucru al Legislativului şi Adunării Populare a Găgăuziei. Ulterior, două din cele trei proiecte a fost adoptat într-o nouă redacţie. Faptul a trezit indignarea Comratului. Preşedintele Igor Dodon a returnat proiectele de lege în Parlament, observând că ele trebuie adoptate în formula lor iniţială.

Cu toate acestea, proiecte de lege nu au fost incluse în ordinea de zi. Asupra adoptării lor, însă, insistă nu doar Comratul, ci şi structurile internaţionale, inclusiv Uniunea Europeană şi OSCE.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=41874

 

Inspectorul rutier şomer Nicolai Dudoglo poartă un maiou de 200 de euro

Fostul deputat al Parlamentului de la Chişinău din partea Partidului Democrat, actualmente şomerul Nicolai Dudoglo, a fost ironizat pentru „inspectarea” şi „influenţa” asupra structurilor de stat. Un pamflet a fost publicat pe blogul „Ştiţi înşivă despre cine e vorba” de pe Facebook.

Autorul a luat în derâdere multiplele controale pe care le face Dudoglo în zonă. El, care nu are nicio tangenţă cu serviciile rutiere sau autorităţile locale, este însoţit totuşi de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai organizaţiilor de profil. Mai mult: Dudoglo şi-a publicat pe contul său de Facebook o imagine în care, şomer fiind, compare într-un tricou marca Off-White, care costă 200 de euro, în timp ce el însuşi aşterne asfaltul cu lopata. http://gagauzyeri.md/politika/4310-foto-bezrabotnyy-dorozhnyy-inspektor-nikolay-dudoglo-v-mayke-za-200-evro.html

 

Dudoglo controlează mersul implementării proiectelor PD în Găgăuzia

În ultimele zile, pe pagina de Facebook a lui Nicolai Dudoglo au început a apărea postări despre faptul că fostul deputat inspectează construcţia drumurilor în loccalităţile din raionul Comrat.

Postările sunt însoţite de explicaţii gen: „Încă fiind deputat în Parlament, Nicolai Dudogo a obţinut fonduri pentru renovarea drumurilor”. Este vorba despre programul „Drumuri bune pentru Moldova”, elaborat şi anunţat de Partidul Democrat. Conform acestui program, în fiecare localitate din Moldova în această vară a fost construit câte un kilometru de drum.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=41873

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: