• Bucuresti -1º C
  Baia Mare 0º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca -1º C
  Constanta 5º C
  Craiova -2º C
  Galati 0º C
  Iasi -4º C
  Suceava -6º C
  Timisoara 1º C
 • 1 EUR = 4.7081 LEI
  1 USD = 4.1377 LEI
  1 GBP = 5.3199 LEI
  1 CHF = 4.1501 LEI
  1 HUF = 1.4797 LEI
  1 BGN = 2.4073 LEI
  1 JPY = 3.7743 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 25 aprilie 2018

26 Aprilie, 09:21

Analistul Oazu Nantoi a spus că OSCE este un „rahat”, comentând informaţia despre faptul că la Râbniţa şi Tiraspol vor fi create birouri de înregistrare a automobilelor transnistrene în legătură cu implementarea mecanismului de includere a regiunii în traficul rutier internaţional. „OSCE este un rahat, căruia i se face hatârul din cauza impotenţei noastre. OSCE nu poate trece pe malul stâng, de aceea îşi iese din minţi pe malul drept”.

Revista

TRANSNISTRIA

La Bender a avut loc întâlnirea dintre Krasnoselski şi Dodon

La Bender, s-au întâlnit preşedintele R. Moldova Igor Dodon şi liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski. Acesta din urmă a menţionat că apreciază tendinţa R. Moldova spre dialog, subliniind importanţa acordurilor încheiate în decursul ultimului an şi jumătate după activizarea negocierilor pentru care „drept impuls a servit prima întâlnire dintre Krasnoselski şi Dodon din 4 ianuarie 2017”. Dodon a declarat că consideră operaţiunea de pacificare pe Nistru drept una de succes, subliniind că este o garanţie de stabilitate.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-25/v-benderah-sostoyalas-vstrecha-vadima-krasnoselskogo-i-igorya

„Consider că această misiune trebuie continuată şi aici e nepotrivit a pune problema retragerii sale. Misiunea de pacificare a permis a menţine stabilitatea şi pe malul stâng, şi pe cel drept ale Nistrului şi noi trebuie s-o recunoaştem şi s-o apreciem”, le-a declarat Dodon jurnaliştilor după întâlnire.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-25/po-itogam-vstrechi-prezidenty-pmr-i-rm-sdelali-zayavleniya-dlya

Participarea transportului transnistrean la traficul rutier internaţional

În ajun, reprezentanţii politici ai Chişinăului şi Tiraspolului, Cristina Lesnic şi Vitali Ignatiev, au semnat un protocol privind participarea transportului auto transnistrean la traficul internaţional, fapt reflectat de toate mijloacele de informare în masă din Transnistria.

https://tsv.md/s-1-sentyabrya-nashi-avtomobili-smogut-uchastvovat-v-mezhdunarodnom-dvizhenii; https://novostipmr.com/ru/news/18-04-24/podpisano-protokolnoe-reshenie-ob-uchastii-transportnyh-sredstv-iz

PERVÎI PRIDNESTROVSKI a atras atenţia că aceasta e deja a şase decizie protocolară, reamintind că, „la iniţiativa Tiraspolului”, a fost deschis podul din preajma satelor Bîciok şi Gura Bâcului, iar acordul cu privire la apostilarea diplomelor înseamnă, „de facto”, recunoaşterea internaţională a Transnistriei.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180424/69523

NEWSPMR.COM a menţionat că Biroul pentru reintegrare al R. Moldova a comunicat că în punctele de înregistrare, alături de reprezentanţii Transnistriei, se vor afla persoane cu funcţii de răspundere din Moldova. „La Chişinău asta se consideră o realizare, deoarece anterior Tiraspolul era împotriva activităţii funcţionarilor moldoveni pe teritoriul republicii”.

http://newspmr.com/novosti-pmr/politika/17723

Ignatiev i-a vorbit delegaţiei din Austria despre mersul procesului de negocieri

La Tiraspol a avut loc întrevederea ministrului de Externe al Transnistriei, Vitali Ignatiev, cu secretarul de stat al Ministerului Federal al Finanţelor al Austiei, Hubert Fuchs, ambasadorul Austriei în R. Moldova, Christine Frailinger, şi consilierul ataşat al Ministerului Federal al Muncii, Gero Stuller.

Ignatiev a relatat amănunţit despre starea curentă a negocierilor dintre Chişinău şi Tiraspol. El a specificat că la ora actuală Transnistria preferă soliţionarea problemelor de ordin social-umanitar. În acelaşi timp, el a constatat că astăzi „sunt prezente elemente de presiune practic în toate domeniile vieţii din Transnistria”, atrăgând atenţia oaspeţilor asupra problemei controlului comun al Moldovei şi Ucrainei pe segmentul transnistrean al frontierei.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-24/vitaliy-ignatev-rasskazal-avstriyskoy-delegacii-o-hode

În Transnistria se doreşte desfăşurarea unui „for economic internaţional

În lunile septembrie-octombrie ale anului curent, în Transnistria va fi desăşurat Forul economic investiţional, potrivit unei dispoziţii semnate de prim-ministrul Alexandr Martînov.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-24/etoy-osenyu-provedut-mezhdunarodnyy-investicionnyy-ekonomicheskiy

Forţele Armate ale Transnistriei organizează tabere de instruire cu echipaje TAB şi grupuri de lunetişti

Comandanţii şi ţintaşii TAB execută normativele de instalare a mitralierelor pe maşinile blindate. Perechile de lunetişti au executat un marş forţat spre câmpul de tragere.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-25/v-vooruzhyonnyh-silah-prohodyat-sbory-s-ekipazhami-btr-i

Rectorul Universităţii din Tiraspol s-a întâlnit cu reprezentanţii Ambasadei SUA în R. Moldova

Universitatea din Transnistria a fost vizitată de către o delegaţie a Ambasadei SUA în Moldova. Rectorul instituţiei s-a întâlnit cu ataşatul de presă al Ambasadei, Havin Piercey, şi adjunctul interimar al asistentului secretarului de stat al SUA pentru programele diplomaţiei sociale în Europa, Sharon Hudson Din. A fost discutată posibilitatea practicii limbii engleze pentru studenţi şi a unor cursuri în acest sens pentru profesori.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-25/rektor-pgu-vstretilsya-s-predstavitelyami-posolstva-ssha-v-rm

GĂGĂUZIA

Rosian Vasiloi: în Donbas, de ambele părţi luptă un şir de originari din Găgăuzia

Declaraţia a fost făcută de expertul în domeniul securităţii, Rosian Vasiloi. Serviciul de Informaţii şi Securitate din Chişinău a depistat 62 de oameni, majoritatea din Transnistria, care luptă în Donbas.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=40084

Rosian Vasiloi afirmă că majoritatea luptătorilor au sosit din Transnistria şi Găgăuzia. Unii, potrivit sursei citate, au plecat la război pentru bani, alţii, din considerente ideologice.

http://gagauzyeri.md/politika/3964-sib-vyyavil-grazhdan-moldovy-v-tom-chisle-iz-gagauzii-srazhayuschihsya-na-vostoke-ukraine.html

„Nu există unitate, nu sunt nici împuterniciri”: opinia analistului asupra congresului de toate nivelurile din Găgăuzia

Analistul Veacesla Craciun a comentat recentul congres al deputaţilor de toate nivelurile din Găgăuzia. În opinia sa, Chişinăul nu vede în Comrat un partener unic, care ar exprima un punct de vedere consolidat. „Başkanul are o poziţie, Adunarea Populară, alta, în fine, există parlamentarii din Găgăuzia. Cât timp se va menţine această multitudine de vocii, împuternicirile Găgăuziei mai degrabă se vor pierde”, consideră el.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=40060

Un politician român a racolat minori din Moldova pentru servicii sexuale

GAGAUZINFO.MD publică ştirea potrivit căreia fostul vicepreşedinte al Partidului Iniţiativei Naţionale, Mugurel Zarughevici, e plasat în arest la domiciliu sub bănuiala de racolare a fetelor din România şi Moldova, cu vârste între 13 şi 17 ani, care lucrau în salonul de masaj erotic, oferind şi servicii sexuale clienţilor.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=40081Analistul Oazu Nantoi a spus că OSCE este un „rahat”

Analistul Oazu Nantoi a spus că OSCE este un „rahat”, comentând informaţia despre faptul că la Râbniţa şi Tiraspol vor fi create birouri de înregistrare a automobilelor transnistrene în legătură cu implementarea mecanismului de includere a regiunii în traficul rutier internaţional. „OSCE este un rahat, căruia i se face hatârul din cauza impotenţei noastre. OSCE nu poate trece pe malul stâng, de aceea îşi iese din minţi pe malul drept”, a declarat  sursa citată pentru DESCHIDE.MD

http://gagauzyeri.md/politika/3963-analitik-oazu-nantoy-nazval-obse-govnom.html

Tkaciuk: jaful ideologic îl deosebeşte pe incapabilul de nimic Dodon şi pe socialiştii săi

Fostul consilier al preşedintelui în problemele de politică internă, Mark Tkaciuk, a calificat  drept „jaf ideologic” minciuna publică a lui Igor Dodon în cadrul vizitei sale private în Găgăuzia despre „iniţiativele sale epocale” din anul 2007 (amnistia capitalului şi impozitul de venit), menţionând că Dodon nu putea fi iniţiatorul şi „nu dispunea atunci nici de ponderea corespunzătoare în cadrul aparatului, nici de autoritate, nici de curaj”. Publicaţia scrie că Tkaciuk „a fost primul dintre cei trei politicieni (înaintea lui Oleg Reidman şi Marian Lupu), la care a apelat fostul deputat Alexandr Petkov cu rugămintea de a comenta „conţinutul acestei declaraţii mincinoase a lui Dodon”, dând de înţeles că anume ei au avut tangenţe la iniţierea pachetului de reforme liberale din anul 2007.

http://gagauzyeri.md/vlast/3959-tkachuk-ideynoe-maroderstvo-otlichaet-ni-na-chto-ne-sposobnogo-dodona-i-ego-tak-nazyvaemyh-socialistov.html

Citeste mai mult despre: Odessa, Republica Moldova, revista presei, Transnistria
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: