• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 26º C
  Constanta 26º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 26º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.7345 LEI
  1 USD = 4.2201 LEI
  1 GBP = 5.2361 LEI
  1 CHF = 4.2663 LEI
  1 HUF = 1.4497 LEI
  1 BGN = 2.4207 LEI
  1 JPY = 3.8990 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 24 octombrie 2018

25 Octombrie, 09:52

Comitetul de Anchetă al Transnistriei conduce un proces în cazul reţinerii, în anul 2015, a 30% din salarii în domeniile bugetului şi pensiilor. În calitate de figuranţi ai noului dosar penal sunt fostul prim-ministru Tatiana Turanskaia şi foştii miniştri Oxana Bulanova, Maia Parnas şi Elena Ghijul. Ei sunt daţi în căutare.

Revista

TRANSNISTRIA

Reprezentantul special al Ucrainei pentru Transnistria a vizitat regiunea

„Reprezentantul special al Ucrainei pentru problemele reglementării transnistrene, Victor Krîjanovski, şi colegii săi au sosit în Transnistria pentru a discuta cu reprezentanţii regiunii problemele curente ale agendei bilaterale. În cursul întâlnirii cu liderul de la Tiraspol, ei au vizitat cetatea de la Bender şi au discutat uimitoarele întrepătrunderi ale istoriei diferitor state şi relaţiile lor actuale [...]1 despre dezvoltarea turismului în Transnistria şi perspectivele cooperării dintre Transnistria şi Ucraina în acest sens”, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-23/prezident-i-specpredstavitel-ukrainy-posetili-benderskuyu-krepost

Krîjanovski s-a întâlnit, de asemenea, cu ministrul de Externe al regiunii, care a subliniat importanţa cooperării bilaterale în domeniul economiei şi, în acest context, a constatat creşterea schimbului de mărfuri dintre Transnistria şi Ucraina pe durata a 9 luni ale anului 2018.

În cadrul discuţiei, Ignatiev a pus accentul pe urmările negative ale instituirii la hotar a controlului comun, moldo-ucrainean, precum şi restricţionarea ce se mai menţine la importurile de mărfuri în Transnistira, pe sectorul de nord al căii ferate.

Krîjanovski a apreciat înalt dinamica procesului de negocieri în anii 2017 – 2018, menţionând că realizările practice în scopul bunăstării oamenilor formează în relaţiile părţilor încrederea fără de care reglementarea întregului set de aspecte conflictuale nu este posibilă. El a exprimat, de asemenea, disponibilitatea pentru discutarea oricăror iniţiative întreptate atât spre dezvoltarea dialogului, cât şi spre extinderea interacţiunii Ucrainei şi Transnistriei.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-23/torgovyy-oborot-mezhdu-pridnestrovem-i-ukrainoy-za-9-mesyacev

Două „persoane oficiale” din Abhazia nu au reuşit să ajungă la Tiraspol. Ele au fost întoarse pe aeroportul din Chişinău

Doi reprezentanţi „oficiali” ai Abhaziei nu au reuşit să ajungă la Tiraspol. Ei au fost întorşi în aeroportul Chişinău, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA. La 23 octombrie, poliţia de frontieră a interzis intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a reprezentantului unuia dintre raioanele Abhaziei, Ruslan Ladaria, şi a reprezentantului Transnistriei în cadrul autoproclamatei republici, Garri Kupalba, care tranzitau spre Transnistria, la sărbătorirea Zilei oraşului Dubăsari, informează Internele de la Tiraspol.

Separatiştii consideră că „tentativele Republicii Moldova de a restricţiona contactele internaţionale de diferit nivel ale Transnistriei denotă menţinerea abordărilor distructive ale părţii moldoveneşti”. Ei au subliniat, de asemenea, „caracterul perimat al restricţionării libertăţii de circulaţie în aeroportul Chişinău” şi au sublinat că aceste acţiuni inadmisibile ale părţii moldoveneşti vor fi una dintre temele centrale la toate nivelele de dialog, inclusiv în cadrul formatului 5+2.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-24/gosti-iz-abhazii-ne-smogli-popast-v-pridnestrove

Un fost prim-ministru şi trei miniştri din Transnistria sunt daţi în căutare în regiune

Comitetul de Anchetă al Transnistriei conduce un proces în cazul reţinerii, în anul 2015, a 30% din salarii în domeniile bugetului şi pensiilor. În calitate de figuranţi ai noului dosar penal sunt fostul prim-ministru Tatiana Turanskaia şi foştii miniştri Oxana Bulanova, Maia Parnas şi Elena Ghijul. Ei sunt daţi în căutare.

Potrivit NOVOSTI PRIDNESTROVIA, care citează PERVÎI CANAL, instanţa va putea pronunţa verdictul în contumacie.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-24/byvshie-premer-i-tri-ministra-obyavleny-v-rozysk-0

La Institutul Militar din Transnistria au început exerciţiile tactice

În cadrul Institutului Militar din Transnistria au început exerciţiile tactice. În condiţii de câmp, cursanţii-artilerişti îşi consolidează deprinderile de deservire tehnică a armamentului şi tehnicici, pregătirea tactică, tragerea şi dirijarea focului.

Exerciţiile vor dura câteva zile.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-23/v-voennom-institute-nachalis-takticheskie-ucheniya

Transnistriei i s-a propus să participe în cadrul unui proiect european

La Ministerul Agriculturii din Transnistria a avut loc întâlnirea şefului acestei instituţii, Efimia Koval, cu reprezentantul unui proiect european de proporţii în domeniul agriculturii din Germania, Olaf Ottinger.

El a menţionat că UE a pus acum trei ani problema elaborării de noi soiuri de grâu de toamnă pentru Europa, stabile şi rezistente la condiţiile nefavorabile. Propunerea lui Ottinger e de a conecta la realizarea proiectului nu numai companiile germane şi europene, dar şi Europa de Est. El şi-a exprimat speranţa că la realizarea proiectului va putea fi implicat şi Institutul de Studii Ştiinţifice din Transnistria.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-23/pridnestrovyu-predlagayut-prinyat-uchastie-v-masshtabnom

GĂGĂUZIA

Un vas moldovenesc cu tone de cocaină a fost reţinut în Spania

Poliţia naţională a Spaniei a reţinut, nu departe de insulele Canare, un vas la bordul căruia se aflau 1,4 tone de cocaină. Vasul – aflat sub pavilion moldovenesc – a sosit la coasta regatului din Turcia, prin America de Sud, transmite GAGAUZINFO.MD. În cadrul unei operaţiuni comune a forţelor de drept şi maritime au fost reţinuţi zece membri ai echipajului, printre care s-au dovedit a fi cetăţeni ai Ucrainei, Georgiei, Bulgariei şi Turciei.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=43320

Vlah: preşedintele Turciei este gata să susţină cooperarea cu Găgăuzia în domeniu economic

Preşedintele Turciei este gata să susţină cooperarea cu Găgăuzia în domeniul economic. Poziţia a fost exprimată de liderul turc în cadrul întâlnirii extinse cu autorităţile din regiune, a declarat pentru GAGAUZINFO.MD şeful Direcţiei relaţiei externe al Găgăuziei, Vitali Vlah.

Potrivit afirmaţiilor sale, preşedintele Turciei s-a referit, practic, la toate sferele cooperării cu Autonomia Găgăuză. E vorba de proiecte sociale, umanitare, precum şi de aspectul economic şi de atragerea de investiţii turce în regiune.

El a adăugat că la începutul lunii noiembrie în Găgăuzia va avea loc forul economic InvestGagauziа, la care vor lua parte o mare delegaţie de oameni de afaceri din Turcia.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=43328

Conform dispoziţiei lui Erdogan, specialiştii din Turcia au început pregătirea de reconstruire a stadionului din Comrat

După câteva săptămâni de la vizita lui Erdoogan în Găgăuzia, un grup de specialişti turci a sosit la Comrat pentru a evalua investiţiile necesare reconstrucţiei stadionului central, transmite GAGAUZINFO.MD.

Decizia privind acordarea de ajutor pentru a duce la bun sfârşit reparaţia stadionului din Comrat a fost luată de Erdogan atunci când îşi încheia vizita în Găgăuzia. Helicopterul său a aterizat în ziua vizitei pe stadion. Tot de acolo Ergdogan s-a deplasat la Chişinău.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=43332

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole:
Game of Thrones

Primetime Emmy 2019

INTERNATIONAL