• Bucuresti 17º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 8º C
  Constanta 16º C
  Craiova 17º C
  Galati 14º C
  Iasi 13º C
  Suceava 9º C
  Timisoara 13º C
 • 1 EUR = 4.6670 LEI
  1 USD = 4.0662 LEI
  1 GBP = 5.2812 LEI
  1 CHF = 4.0897 LEI
  1 HUF = 1.4461 LEI
  1 BGN = 2.3862 LEI
  1 JPY = 3.6223 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 23 aprilie 2018

24 Aprilie, 09:35

Noile acţiuni restrictive ale Moldovei se pot repercuta în mod direct la nivelul vieţii cetăţenilor Transnistriei, precum pot prejudicia agenţii economici ai Ucrainei, au declarat reprezentantul special al lui Krasnoselski în problemele relaţiilor cu Ucraina, Vladimir Iastrebciuk şi deputatul Sovietului Suprem, Victor Guzun.

Revista

TRANSNISTRIA

În Transnistria are loc acţiunea republicană „Panglica Sf. Gheorghe”

În Transnistria are loc acţiunea republicană „Panglica Sf. Gheorghe”, desfăşurată de activiştii mişcării de tineret „Zvezda”. „În fiecare oraş noi am distribuit circa 700 de panglici, iar până la 9 mai vom distribui mai bine de 10 mii”, a declarat preşedintele mişcării, Svetlana Molake.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-22/v-pridnestrove-prohodit-respublikanskaya-akciya-georgievskaya

Întâlnirea liderilor Transnistriei şi Moldovei: există oare o agendă?

În ajunul întâlnirii preşedintelui Igor Dodon cu liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski, programată pentru 25 mai, postul de televiziune PERVÎI PRIDNESTROVSKI a realizat un subiect în care se face o scurtă trecere în revistă a celor două întâlniri precedente ale politicienilor. E menţionat faptul că „relaţiile dintre Transnistria şi Moldova capătă în ultimul timp un caracter indeterminat”.

Între altele, experţii solicitaţi de către postul amintit de televiziune declară că „dacă ar fi să examinăm declaraţiile Chişinăului oficial, atunci vom vedea, în primul rând, lichidarea prezenţei militare ruseşti, inclusiv retragerea operaţiunii de pacificare, intrarea în NATO şi, dacă privim poziţia anumitor politicieni care se află actualmente la putere, atunci pare că ei s-au cam prea jucat de-a unionismul”.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180422/69364

Consiliul de securitate al Transnistriei a discutat controlul moldo-ucrainean comun

La Tiraspol a avut loc şedinţa Consiliului de securitate din regiune în legătură cu trecerea la noua etapă a controlului moldo-ucrainean la Punctul de trecere şi control Cuciurgan – Pervomaisk. În cursul şedinţei au fost enumerate toate pierderile economice pe care le suportă regiunea. Krasnoselski a declarat că în prezent este vorba despre un punct de trecere, dar, în perspectivă, o situaţie similară se poate constitui şi în cadrul celorlalte: „Asta şi e blocada: economică, umanitară, socială”.

Ministeriul de Externe de la Tiraspol a transmis un apel oficial către toţi participanţii la formatul 5+2 conţinând cu informaţii asupra situaţiei curente. A fost propusă convocarea unei întâlniri a reprezentanţilor politici, consacrată problemelor controlului comun la vamă şi frontieră, a declarat Vitali Ignatiev.

„Deciziile unilaterale distructive, care nu ţin cont de interesele Transnistriei, contrazic setul de acorduri încheiate în cadrul procesului de negocieri, inclusiv protocoalele semnate în ultimii ani la Berlin şi Viena”, a menţionat sursa citată.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-23/v-sovbeze-pmr-obsudili-situaciyu-s-organizaciey-sovmestnogo

Opinii: de pe urma acţiunilor vameşilor moldoveni pot suferi locuitorii Transnistriei

Noile acţiuni restrictive ale Moldovei se pot repercuta în mod direct asupra nivelului de viaţă  al cetăţenilor Transnistriei, la fel cum pot prejudicia agenţii economici ai Ucrainei, au declarat reprezentantul special al lui Krasnoselski în problemele relaţiilor cu Ucraina, Vladimir Iastrebciuk, şi deputatul Sovietului Suprem, Victor Guzun.

În opinia lui Guzun, politicienii ucraineni înţeleg că, făcând jocul Moldovei, îşi păgubesc sute de mii de concetăţeni care locuiesc în Transnistria. Cu toate acestea, dorinţa de a-i face zile fripte nici măcar Transnistriei, ci Rusei covârşesc argumentele bunului-simţ.

În acest condiţii, pentru Transnistria este important să nu tacă, ci să comunice informaţia despre urmările negative ale acţiunilor comune ale Kievului şi Chişinăului intermediarilor şi observatorilor implicaţi în procesul de negocieri, consideră Iastrebceak.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-23/ot-deystviy-moldavskih-tamozhennikov-mogut-postradat-zhiteli

GĂGĂUZIA

Secretarul de stat al Ministerului Federal al Finanţelor al Austriei a vizitat Găgăuzia

Başkanul Găgăuziei Irina Vlah s-a întâlnit cu secretarul de stat al Ministerului Federal al Finanţelor al Austriei, ambasadorul Austriei în Republica Moldova, Hubert Fuchs. În cadrul întrevederii s-a vorbit despre perspectivele dezvoltării economice. Vlah a menţionat că în regiune sunt create toate condiţiile pentru atragerea de capital internaţional, lansarea proceselor de produceree şi asigurarea cu noi locuri de muncă.

În afară de asta, părţile au abordat probleme vizând contactele cu Agenţia austriacă de dezvoltare şi cooperare.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=40046

Citeste mai mult despre: Odessa, Republica Moldova, revista presei, Transnistria
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: