• Bucuresti 16º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 14º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 10º C
  Craiova 18º C
  Galati 14º C
  Iasi 16º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.7509 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.5172 LEI
  1 CHF = 4.2187 LEI
  1 HUF = 1.5039 LEI
  1 BGN = 2.4291 LEI
  1 JPY = 3.8010 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 22 mai 2018

23 Mai, 10:18

Liderul „Partidului Nostru” Renato Usatâi a declarat că va reveni în Republica Moldova „până la alegerile parlamentare”. El a făcut următoarea precizare, cu această ocazie: „Am fost radiat din listele Interpol, dar moldovenii îmi pot intenta alte dosare.

Revista

Din cauza relaţiilor personale dintre Poroşenko şi Plahotniuc, nu mă pot întoarce prin Ucraina, de aceea voi fi nevoit să revin prin România. Deja de două se poartă negocieri cu românii ca, în baza unui acord bilateral privind asistenţa juridică mutuală dintre România şi Moldova, românii să mă poată aresta”.

TRANSNISTRIA

La Minsk se va discuta „cât de adânc este îngheţat conflictul în Transnistria”

În perioada 23-25 mai, în capitala Republicii Belarus va avea loc forul internaţional „Europa de Est în căutarea securităţii pentru toţi”. Vor lua parte circa 400 de experţi din mai bine de 40 de ţări. Una dintre temele forumul este: „Transnistria: cât de adânc este îngheţat conflictul”.

https://novostipmr.com/ru/news/18-05-22/naskolko-gluboko-zamorozhen-konflikt-v-pridnestrove

O diversiune climatică

Locuitorii satelor moldoveneşti din lunca Prutului s-au plâns pe straniile aeronave, ce se abat în cerul Moldovei de pe teritoriul României. În opinia sătenilor, aeronavele pulverizează reactivi speciali, ce influenţează condiţiile climatice din regiune, scrie NEWSPMR.COM.

Unul dintre localnici, Victor Bureiko, a calificat zborurile avioanelor drept o diversiune climatică din partea României. El este sigur că în felul acesta autorităţile ţării vecine creează în mod premeditat secetă, astfel încât Moldova să cumpere produse din România.

http://newspmr.com/novosti-moldovy/17808

Franţa vrea să restaureze cetatea de la Soroca

În anul 2016 a fost lansat proiectul moldo-francez „Bun comun, scopuri comune”. Proiectul prevede promovarea patrimoniului cultural şi istoric al Moldovei în baza exemplului Franţei care elaborează diferite procedee creative pentru atragerea de turişti.

https://novostipmr.com/ru/news/18-05-22/franciya-hochet-restavrirovat-sorokskuyu-krepost-v-moldove

GĂGĂUZIA

Directorul interimar al GRT Vitali Gaidarji a falsificat actul de studii superioare

Directorul adjunct al GRT Vitali Gaidarji lucrează în cadrul companiei publice şi al unor proiecte internaţionale în baza unui act de studii fals al Universităţii de Stat din Comrat. În posesiunea portalului GAGAUZINFO.MD a intrat copia diplomei în baza căreia jurnalistul găgăuz Vitali Gaidarji a fost numit de către Consiliul de Observatori în calitate de director adjunct al GRT.

În realitate, actul respectiv a fost emis pe numele Lumilei Matveenko. În felul acesta, Gaidaraji a prezentat în momentul angajării la GRT, precum şi în cadrul proiectelor internaţionale, copia unui act de studii aparţinând altei persoane, copie „corectată” în Photoshop, scrie publicaţia. Studiile superioare sunt o condiţie obligatorie pentru ocuparea unei funcţii de răsăpundere în cadrul companiei „Teleradio Găgăuzia”.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=40603

Renato Usatâi revine în politică

„Mă vor întoarce în Moldova până la alegerile parlamentare”, declarat liderul „Partidului Nostru”, în cadrul ediţiei speciale a emisiunii „Politica Nataliei Morari”.

„Am fost radiat din listele Interpol, dar moldovenii îmi pot intenta alte dosare. Din cauza relaţiilor personale dintre Poroşenko şi Plahotniuc, nu mă pot întoarce prin Ucraina, de aceea voi fi nevoit să revin prin România. Deja de două se poartă negocieri cu românii ca, în baza unui acord bilateral privind asistenţa juridică mutuală dintre România şi Moldova, românii să mă poată aresta”, a declarat Usatâi.

http://nokta.md/ренато-усатый-возвращается-в-политик/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: