• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 13º C
  Brasov 13º C
  Cluj-Napoca 12º C
  Constanta 12º C
  Craiova 19º C
  Galati 16º C
  Iasi 12º C
  Suceava 9º C
  Timisoara 14º C
 • 1 EUR = 4.7525 LEI
  1 USD = 4.1872 LEI
  1 GBP = 5.5474 LEI
  1 CHF = 4.1854 LEI
  1 HUF = 1.5116 LEI
  1 BGN = 2.4300 LEI
  1 JPY = 3.7562 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 20 martie

21 Martie, 08:56

Liderul regiunii separatiste din stânga Nistrului Vadim Krasnoselski a subliniat nivelul înalt al prezenţei la alegerile preşedintelui Federaţiei Ruse [74 de mii de transnistreni, 95% – pentru Putin]. „Transnistrenii sunt mereu puşi la încercare: fie cu diferite blocade, fie cu vremea, ca de data asta.

Revista

Cu toate acestea, oamenii au fost activi şi eu îmi exprimi gratitudinea întregului popor transnistrean, cetăţenilor Federaţiei Ruse pentru poziţia civică, pentru atitudinea faţă de Rusia şi preşedintele Vladimir Putin”, a spus el.

TRANSNISTRIA

România cheltuieşte cel mai mult, dintre membrii NATO, pentru modernizarea tehnicii militare

România cheltuieşte cel mai mult pentru modernizarea tehnicii militare dintre ţările-membre NATO: alocaţiile constituie o tremie din bugetul apărării, potrivit raportului secretarului general al organizaţiei, citat de NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

România face parte din lista ţărilor-lideri, care au majorat în anul curent bugetul apărării: se află pe cel de-al şaselea loc după SUA, Grecia, Marea Britanie, Estonia şi Polonia.

https://novostipmr.com/ru/news/18-03-20/rumyniya-tratit-bolshe-vsego-sredstv-na-modernizaciyu-voennoy

Krasnoselski le-a mulţumit ruşilor transnistreni pentru participarea la alegerile preşedintelui Rusiei

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a menţionat nivelul înalt al prezenţei la alegerile preşedintelui Federaţiei Ruse [74 de mii de transnistreni, 95% – pentru Putin]. „Transnistrenii sunt mereu puşi la încercare: fie cu diferite blocade, fie cu vremea, ca de data asta. Cu toate acestea, oamenii au fost activi şi eu îmi exprimi gratitudinea întregului popor transnistrean, cetăţenilor Federaţiei Ruse pentru poziţia civică, pentru atitudinea faţă de Rusia şi preşedintele Vladimir Putin”, a spus el.

https://novostipmr.com/ru/news/18-03-19/prezident-pmr-poblagodaril-pridnestrovskih-rossiyan-za-uchastie-v

„Procentul înalt al celor care au votat pentru preşedintele în exerciţiu a Federaţiei Ruse, atât în Rusia, cât şi în Transnistria constă în faptul că poporul, în primul cel rus, a obosit de schimbări”, consideră Krasnoselski.

El a reamintit de susţinerea pe care Rusia o acordă Transnistriei, inclusiv în formatul 5+2: „Rusia acordă ajutor militar în privinţa realizării misiunii de pacificare. În 26 de ani, în Transnistria nu a murit nici un pacificator”.

https://novostipmr.com/ru/news/18-03-20/vadim-krasnoselskiy-v-deystvuyushchem-prezidente-rossii-grazhdane

Dodon: Problema Transnistriei poate fi soluţionată în decursul noului mandat al lui Putin

Preşedintele Igor Dodon a declarat într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă că problema Transnistriei poate fi rezolvată în decursul noului mandat al preşedintelui Rusiei. Potrivit afirmaţiilor sale, Occidentul şi Rusia vor căuta „o istorie de succes”, care poate deveni rezolvarea problemei transnistrene.

Răspunzând întrebării cu privire la retragerea trupelor ruse din Moldova, el a spus că a discutat această problemă în mai multe rânduri la Moscova. „Eu spuneam şi repet încă o dată:  într-o ţară neutră nu trebuie să existe trupe străine. Şi această chestiune va fi tranşată numaidecât pe măsura reglementării conflictului transnistrean”, a spus el. În opinia preşedintelui moldovean, Rusia nu şi-a îndeplinit până în prezent angajamentele privind retragerea trupelor şi armamentului, deoarece „nu era sigură de soluţionarea problemei”.

https://www.europalibera.org/a/29109882.html

GĂGĂUZIA

Şalaru, despre locuitorii Găgăuziei şi unionismului: „coada nu poate da din câine!”

Coada nu poate da din câine. În felul acesta a comentat critica la adresa unioniştilor din partea locuitorilor şi conducerii Găgăuziei liderul Partidului Unităţii Naţionale, Anatol Şalaru. El a menţionat că „nu ştie ce-au fumat” autorii declaraţiei cu privire la faptul că Găgăuzia poate căpătat independenţă în cazul pierderii de către Moldova a statalităţii sale.

„Ce perspectivă o aşteaptă atunci pe Găgăuzia? Dar pe Osetia? Pe Abhazia? Ei sunt acolo vreo trei la sută din populaţia ţării şi încă mai vor propria statalitate? Aşa ceva nu se poate, pur şi simplu”, a declarat Anatol Şalaru.

Potrivit afirmaţiilor sale, din 1991 „nu s-a schimbat nimic” şi moldovenii „stau şi se gândesc nu care cumva să jignească minorităţile naţionale”. Dar acestea, a remarcat Şalaru, „nu pot pretinde sau dicta viitorul nostru ca stat, ca popor. Ca în clasica zicală: coada nu poate da din câine”.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=39322

La Comrat, pentru Putin au votat mai bine de 97% din alegători

La sectorul electoral deschis la Comrat, pentru candidatul la funcţia de preşedinte al Federaţiei Ruse, Vladmir Putin, au votat mai bine de 97% din totalul alegătorilor sau 1 145 de oameni din 1 183 de participanţi la vot.

Potrivit Comisiei electorale din Comrat, prezenţa s-a urne s-a dovedit destul de ridicată, având în vedere că, la ultimele alegeri în Duma de Stata a Rusiei, activismul alegătorilor din Comrat a fost de trei ori mai mic.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=39309

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: