• Bucuresti 29º C
  Baia Mare 26º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 25º C
  Constanta 23º C
  Craiova 28º C
  Galati 27º C
  Iasi 28º C
  Suceava 26º C
  Timisoara 25º C
 • 1 EUR = 4.7612 LEI
  1 USD = 4.2560 LEI
  1 GBP = 5.3976 LEI
  1 CHF = 4.2429 LEI
  1 HUF = 1.4596 LEI
  1 BGN = 2.4344 LEI
  1 JPY = 3.8834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 20 iulie 2018

21 Iulie, 11:10

Organizaţia de tineret militar-patriotică „Zvezda” din Transnistria împlineşte patru ani. Fondatorul acestei organizaţii este Centrul informaţional-analitic „Nistru-Prut”.

revista

Potrivit NOVOSTI PRIDNESTROVIA, timp de patru ani, „activiştii de la Zvezda au reuşit să organizeze mai bine de 2 mii de evenimente, circa 200 de proiecte de tineret, au vizitat aproximativ 20 de foruri şi reuniuni internaţionale”. Scopul organizaţiei, afirmă sursa citată, este „educaţia militar-patriotică a tineretului, construirea de punţi între Transnitria şi Rusia, promovarea sportivă, umanitară şi socială a Lumii Ruse, a ideilor Rusiei în regiune”.

TRANSNISTRIA

Investitorii din Rusia sunt gata să se implice în sectorul agrar din Transnistria

Transnistria intenţionează să atragă investitori. Autorităţile locale au trimis o scrisoare la Uniunea Industriaşilor şi la Camera de Comerţ şi Industria din Rusia, precum şi în regiunile ruse. Potrivit TCB, s-au arătat interesaţi întrepinzători din Lipeţk şi Novosibirsk.

Postul de televiziune informează că există trei investitori potenţiali, unul e din Rusia. El este interesat de sectorul agrarar şi de prelucrarea producţiei agricole.

Către toamnă e planificată lansarea unui portal cu hărţile investiţionale ale oraşelor şi raioanelor din Transnistria.

https://tsv.md/investory-iz-rossii-gotovy-vkladyvatsya-v-agrarnyj-sektor-pridnestrovya/

Şedinţa CUC: fără agendă şi compromis

Nu s-a reuşit desfăşurarea şedinţei Comisiei Unificate de Control. În lipsa unei chestiuni organizatorice, partea moldovenească a refuzat să aprobe agenda zilei. Din această cauză, raportul asupra situaţiei din Zona de Securitate a rămas neexaminat.

În afară de asta, organul de conducere al operaţiunii de menţinere a păcii a audiat planurile cu privire la sărbătorirea următoarei aniversări a introducerii pacificatorilor în Zona de conflict. Co-preşedinitele CUC din partea Transnistriei, Oleg Beleakov, a declarat că „există un plan de acţiuni, propus de către partea rusă. Mizăm pe faptul că în timpul apropiat deciziile vor fi propuse de CUC şi părţile vor purcede ca atare la realizarea planului”. Beleakov a reamintit că în Transnistria data e marcată ca sărbătoare de stat.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-19/okk-obsudila-podgotovku-ko-dnyu-vvoda-mirotvorcev-v-zonu

Părţile au continuat discuţia asupra activităţii organelor de drept şi forţelor de menţinere a păcii în regiunea podului Bîciok – Gura-Bâcului. Partea moldovenească s-a pronunţat din nou împotriva „postului de grăniceri” în acest loc.

„Ei vor, în principiui, să facă liberă trecerea transportului şi oamenilor, fără niciun fel de control asupra traficului. Asta va da posibilitate criminalităţii, contrabandei”, a declarat Beleakov.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180719/72737

Organizaţia prorusă de tineret din Transnistria împlineşte patru ani

Organizaţia de tineret militar-patriotică „Zvezda” din Transnistria împlineşte patru ani. Fondatorul acestei organizaţii este Centrul informaţional-analitic „Nistru-Prut”. Potrivit NOVOSTI PRIDNESTROVIA, timp de patru ani, „activiştii de la Zvezda au reuşit să organizeze mai bine de 2 mii de evenimente, circa 200 de proiecte de tineret, au vizitat aproximativ 20 de foruri şi reuniuni internaţionale”. Scopul organizaţiei este „educaţia militar-patriotică a tineretului, construirea de punţi între Transnitria şi Rusia, promovarea sportivă, umanitară şi socială a Lumii Ruse, a ideilor Rusiei în regiune”.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-19/dotyanutsya-do-zvezdy

Opoziţia din Chişinău a încercat să-l reţină pe ministrul Apărării

Adepţii opoziţei moldoveneşti de la Chişinău au hotărât să nu-i lase pe deputaţi să iasă din clădirea Parlamentului şi au încercat să-l reţină pe ministrul Apărării Eugen Sturza şi pe fostul preşedinte al republicii, Vladimir Voronin. Protestatarii cer recunoaşterea rezultatelor alegerilor primarului de Chşinău, anularea votului mixt şi demiterea judecătorilor care au refuzat să confirme rezultatul scrutinului din capitală.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-19/oppoziciya-v-kishineve-popytalas-zaderzhat-ministra-oborony

Moldova a dat Rusia în judecată

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului este cea mai politizată instanţă din lume, scrie NEWSPMR.COM. „Acest fapt a fost încă o dată demonstrat prin acuzarea Federaţiei Ruse de încălcarea dreptului la proprietate al 1 646 fermieri moldoveni, cărora autorităţile transnistrene le-ar fi restricţionat accesul la terenurile agricole de după traseul Tiraspol – Dubăsari – Râbniţa, ce se află pe teritoriul RMN”.

„Conform verdictului impozantei instanţe, Federaţia Rusă trebuie să plătească în timpul apropiat compensaţii fermierilor moldoveni, cărora li s-a interzis accesul la terenurile lor agricole”, se mai spune în text. E vorba de sumă totală de 2,5 milioane de euro.

http://newspmr.com/novosti-moldovy/12033

GĂGĂUZIA

Din cauza cortegiului lui Dodon, a fost din nou închis centrul oraşului Comrat

Joi, 19 iulie, preşedintele Moldovei Igor Dodon a sosit la Baurci pentru a tăia panglica la inaugurarea unui teren de joacă pentru copii. Din cauza vizitei lui Dodon, poliţia a barat parţial străzile centrale din Comrat. Anterior, Dodon a promis să nu folosească girofarele şi să oprească, ca toată lumea, la semnalul roşu al semaforului, dar din materialul video rezultă că nu s-a ţinut de cuvânt.

http://nokta.md/видео-из-за-кортежа-додона-снова-был-п/

Comratul a alocat mai bine de trei milioane de lei pentru pregătirea vizitei conducerii Turciei

Vineri, 20 iunie, a avut loc şedinţa specială a Adunării Populare a Găgăuziei. Legislatorii găgăuzi au discutat o singură chestiune: cea privind amendamentele la bugetul  Găgăuziei în legătură cu vizita conducerii Turciei.

S-a votat pentru alocarea a 840 900 de lei pentru reutilarea sălii de şedinţe, pentru procurarea mobilei şi dotările tehnice. Pentru renovarea garajelor au fost alocate 250 de mii de lei. Primăriei municipiului Comrat i-au fost alocate 2 milioane 20 de mii de lei pentru amenajarea teritoriului.

http://nokta.md/визит-миллионник-на-подготовку-к-визи/

Proiectul de lege cu privire la introducerea de amendamente în Codul electoral al Găgăuziei a devenit cauza scandalului dintre Comitetul Executiv şi Adunarea Populară

Autorul proiectului de lege este vicepreşedintele AD Alexandr Tarnavski. Unele amendamente prevăd excluderea celui de-al doilea tur al alegerilor de candidaţilor la funcţia de deputat al Adunării Populare, reducerea pragului de jos al prezenţei drept condiţie de validare a scrutinului, de la 1/3 până la 1/4 din totalul alegătorilor care au luat parte la vot ş.a.

Comitetul Executiv a considerat că proiectul de lege nu corespunde intereselor locuitorilor Autonomiei şi că este îndreptat spre pierderea împuternicirilor Găgăuziei, de aceea nu poate fi adoptat.

Membrul Comitetului Executiv Alexandr Kendighelean l-a numit pe Tarnavski „un duşman ascuns”. Kendighelean consideră, de asemenea, că autorul proiectului de lege se află la Chşinău, în timp ce Tarnavski nu e decât coada lui topor.În replică, vicepreşedintele a recunoscut să regretă numirea lui Kendighelean în funcţia de şef al Direcţiei agricole.

http://nokta.md/кодекс-раздора-поект-закона-о-внес/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: