• Bucuresti -1º C
  Baia Mare 0º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca -1º C
  Constanta 5º C
  Craiova -2º C
  Galati 0º C
  Iasi -4º C
  Suceava -6º C
  Timisoara 1º C
 • 1 EUR = 4.7081 LEI
  1 USD = 4.1377 LEI
  1 GBP = 5.3199 LEI
  1 CHF = 4.1501 LEI
  1 HUF = 1.4797 LEI
  1 BGN = 2.4073 LEI
  1 JPY = 3.7743 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 2 mai 2018

03 Mai, 11:53

Deputatul Sovietului Suprem al Transnistriei, Andrei Safonov, a sugerat că sistemul mixt de vot este o cursă pentru Transnistria.

Revista

Potrivit afirmaţiilor sale, Chişinăul, cu ajutorul Occidentului, joacă în faţa Rusiei un spectacol a cărui esenţă ar putea fi rezumată astfel: „Voi doar împingenţi Transnistria în componenţa Moldovei, iar noi pe urmă o să vă considerăm interesele din plin!”. „Este limpede, susţine parlamentaru separatist, că occidentalii, ce decid astăzi TOTUL în politica moldovenească, vor lăsa – în cazul subordonării Transnistriei – Moscova cu buzele umflate, iar politicienilor pro-ruşi li se va închide repede gura”.

REGIUNEA ODESA

Un norvegian a încercat să ajungă în România înotând în pe Dunăre cu ajutorul a două butoaie

Grănicerii ucraineni au reţinut un cetăţean al Norvegiei în timp ce încerca să traverseze ilegal frontiera. El vrut să treacă înotând pe Dunăre cu ajutorul a două butoaie de plastic. Călătorul a explicat că intenţiona să ajungă în Africa prin România şi alte ţări ale UE. În timpul percheziţiilor asupra sa au fost găsite stupefiante şi 14 mii de grivne.

http://1tv.od.ua/news/26049

TRANSNISTRIA

Transnistria vrea să obţină participarea la traficul internaţional şi pentru camioane

NOVOSTI PRIDNESTROVIA descrie în amănunt toate subtilităţile funcţionării mecanismului de participare a automobilelor transnistrene la traficul internaţional. Sub incidenţa acestui mecanism cad autoturismele şi automobilele de cursă, furgonetele, remorcile şi semi-remorcile, care nu sunt folosite pentru transportul comercial de pasageri. Potrivit publivcaţiei, ministrul de Externe al regiunii a declarat că diplomaţii transnistreni intenţionează să extindă, în cel mai apropiat timp, acţiunea mecanismului dat asupra camioanelor şi vehicuulelor ce pot fi folosite în transportul internaţional.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-27/kak-rabotaet-soglashenie-po-uchastiyu-pridnestrovskih

Kranoselski l-a felicitat pe Scanlan cu ziua de naştere

Liderul de la Tiraspol l-a felicitat, la 30 aprilie, pe şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Michael Scanlan, cu ocazia zilei de naştere. El a menţionat profesionalismul şi înaltul nivel al artei diplomatice al omagiatului şi şi-a exprimat speranţa că experienţa multilaterală a lui Scanlan va fi îndreptată, în continuare, spre dezvoltarea democraţiei, prosperităţii, menţinerii păcii şi securităţii.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-30/vadim-krasnoselskiy-napravil-pozdravleniya-mayklu-skenlanu-po

La 24 aprilie, reprezentanţii politici ai Chişinăului şi Tiraspolului, Cristina Lesnic şi Vitali Ignatiev, au semnat la Tighina decizia protocolară privind participarea automobilelor transnistrene la traficul internaţional. Experţii în domeniul securităţii şi societatea civilă au declarat pentru DESCHIDE.MD că OSCE „face jocul” separatiştilor.

https://deschide.md/ru/russian_news/politic_ru/29884/Нейтральные-номера-для-приднестровцев--ОБСЕ-«играет»-на-стороне-сепаратистов.htm

La Tiraspol a avut loc o masă rotundă pe tema: „Rusia şi Transnistria: la umbra armelor ruseşti”

„Când armata rusă e puternică, în lume nu mai curge sânge”, e convins istoricul transnistrean Nicolai Babilunga, care a luat parte la eveniment. Despre legătura istorică dintre cele două ţări, despre rolul soldaţilor ruşi în destinele Transnistriei şi despre importanţa acesteia din urmă în istoria Federaţiei Ruse au vorbit istorici, activişti sociali şi studenţi.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-27/zashchishchat-slabyh-i-ukreplyat-mir-v-pridnestrove-pomnyat-v-chem

Elevii şcolii militare din Transnistria au participate la tabere împreună cu GOTR

Elevii şcolii suvoroviste din Tiraspol au luat parte la tabere de instrucţie şi antrenament, la baza Grupului Operativ al Trupelor Ruse, conform normelor armate ruse.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180427/69646

Safonov, despre alegerile parlamentare din Moldova şi rolul „foştilor” politicieni din Transnistria

Deputatul Sovietului Suprem al Transnistriei, Andrei Safonov, comentează viitoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova. El menţionează că, în cadrul sistemului mixt, Transnistriei i-au fost repartizate două locuri a câte un mandat din 51. Potrivit afirmaţiilor sale, Chişinăul, cu ajutorul Occidentului, joacă un spectacol în faţa Rusiei: „Voi doar împingenţi Transnistria în componenţa Moldovei, iar noi pe urmă o să vă considerăm interesele din plin!”. „Este limpede, susţine el, că occidentalii, ce decid astăzi TOTUL în politica moldovenească, în cazul subordonării Transnistriei, vor lăsa Moscova cu buzele umflate, iar politicienilor pro-ruşi li se va închide repede gura”.

„Dar asta e o strategie în trepte multiple. Iar tactica e următoarea: la Chişinău, Bucureşti, Bruxelles şi Washington se înţelege că sunt necesari nu numai alegătorii transnistreni, dar şi candidaţii la funcţia de parlamentari, la care se vor face referiri ca la cei care exprimă cu adevărat, spre deosebire de separatiştii de la Tiraspol, voinţa locuitorilor regiunii transnistrene”, scrie Safonov.

Drept candidaţi la funcţia de deputat în noul parlament al Moldovei pot fi, în opinia sa, fostul lider de la Tiraspol Evgheni Şevciuk, soţia sa Nina Ştanski şi liderul Partidului Comunist Oleg Horjan.

„E posibil să existe şi un alt scenariu, al dezordinii, odată cu revenirea la conducerea RMN a foştilor ca urmare a tulburărilor interne”, subliniază Safonov.

http://newspmr.com/novosti-pmr/politika/17739

GĂGĂUZIA

În Găgăuzia a început a funcţiona un comitet de boicotare a alegerilor parlamentare din Moldova

Comitetul organizatoric pentru boicotarea alegerilor parlamentare a început a activa în Găgăuzia. „Iniţatorul comitetului pentru boicotarea alegerilor parlamentare din toamnă a devenit mişcarea social-politică Arkalîl şi participanţii la constituirea Republicii Găgăuze. Scopul e de a boicota alegerile, monitorizându-se concomitent prezenţa. La şedinţă s-a decis a începe campania de lucru cu populaţia în acest sens şi a fonda un ziar.

http://gagauzyeri.md/politika/3980-v-gagauzii-pristupil-k-rabote-orgkomitet-po-boykotu-vyborov.html

Rosselhozdanzor a interzis importul lactatelor de o companie din R. Moldova

Rosselhozdanzor i-a interzis companiei moldoveneşti Bravilacta, ce produce brânzeturi, unt şi smântână, să-şi livreze produsele pe piaţa Federaţiei Ruse. Motivul e că sunt încălcate standardele de calitate ale Rusei şi Uniunii Eurasiatice. Directorul companiei, Nina Cociorvă, a declarat că nu e vorba de calitate, ci de angjaţii vămii ruse. Potrivit afirmaţiilor sale, înainte de Paşti au fost expediate 20 de tone de brânzeturi care, din cauze necunoscute, au fost descărcate în depozitul vămii. „Mai târziu, marfa a dispărut de-acolo şi a apărut pe tejghelele magazinelor din Rusia. Etichetele noastre au fost scoase”.

http://gagauzyeri.md/politika/3984-rosselhoznadzor-zapretil-vvoz-molochnoy-produkcii-odnoy-iz-moldavskih-kompaniy.html

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: