• Bucuresti 27º C
  Baia Mare 21º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 21º C
  Constanta 21º C
  Craiova 24º C
  Galati 27º C
  Iasi 26º C
  Suceava 24º C
  Timisoara 23º C
 • 1 EUR = 4.7621 LEI
  1 USD = 4.2658 LEI
  1 GBP = 5.4436 LEI
  1 CHF = 4.2197 LEI
  1 HUF = 1.4625 LEI
  1 BGN = 2.4349 LEI
  1 JPY = 3.8876 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 18 noiembrie 2018

19 Noiembrie, 08:51

Deputaţii şi angajaţii aparatului Adunării Populare a Găgăuziei au fost instruiţi să utilizeze redactorul de texte şi să creeze tabele în cadrul unor cursuri de două zile asupra tehnologiilor informaţionale, desfăşurate sub auspiciile proiectului PNUD „Sprijin pentru dezvoltarea parlamentară în Republica Moldova”, cu susţinerea financiară a Guvernului Suediei.

Revista

Cei în cauză au studiat în detaliu posibilităţile redactorului de texte, au creat tabele şi obiecte de diferită complexitate, au însuşit elementele şi instrumentele inerfeţei de utilizator.

TRANSNISTRIA

UE a acuzat Moldova de furtul miliardului

Partidul Democrat susţine că schemele financiare ilegale privind furtul unui miliard de dolari din sistemul financiar al ţării au avut loc pe teritoriul UE; sunt acuzaţi de implicare în furt liderii opoziţiei proeuropene Andrei Năstase şi Maia Sandu, iar UE i s-a cerut o investigaţie în acest sens. O petiţie corespunzătoare, cu „semnăturile a 100 de mii de locuitori ai Moldovei” a fost transmisă de către reprezentanţii PD Delegaţiei UE în Republica Moldova.

PD consideră că banii ar fi putut ajunge la politicienii moldoveni, care susţin Uniunea Europeană, prin intermediul fondului polonez Open Dialog, acuzat de autorităţile moldovene de finanţare ilegală a opoziţiei moldoveneşti de dreapta.

Acuzaţiile la adresa UE au fost pronunţate pe fundalul adoptării de către Parlamentul European a unui raport dur asupra Moldovei, în care deputaţii propun introducerea de sanţiuni personale în privinţa cetăţenilor implicaţi în furtul miliardului de dolari din sistemului bancar al ţării.

https://novostipmr.com/ru/news/18-11-16/v-moldove-v-krazhe-milliarda-obvinili-evrosoyuz

Experţii Chişinăului şi Tiraspolului au discutat problemele transportului internaţional de pasageri

La 15 noiembrie, la iniţiativa părţii transnistrene, în biroul Misiunii OSCE de la Chişinău a avut o nouă şedinţă a grupurilor de lucru din partea Chişinăului şi Tiraspolului asupra problemelor dezvoltării transportului şi gospodăriei rutiere.

Întâlnirea a fost consacrată problemelor legate de mersul implementării prevederilor Deciziei protocolare privind participarea mijloacelor de transport la traficul internaţional şi lichidării complicaţiilor ce împiedică folosirea deplină a mecanismului coordoonat de către locuitorii Transnistriei.

În mod separat, participanţii au discutat căile de soluţionare a problemelor cu care se confruntă companiile transnistrene ce oferă servicii de transport internaţional de pasageri.

https://novostipmr.com/ru/news/18-11-15/uchastie-v-mezhdunarodnom-dorozhnom-dvizhenii-bez-prepyatstviy

CUC: Grupurile de lucru funcţionează la capacitate deplină

La şedinţa de azi a Comisiei Unificate de Control au fost aprobaţi în funcţii observatorii militari din partea Federaţiei Ruse, precum şi membrii delegaţiei şi experţii din partea Chişinăului şi Tiraspolului. Părţile au examinat informarea asupra stării de lucruri din Zona de Securitate.

„Noi am examinat situaţia în detaliu, începând de la Râbniţa şi terminând cu raionul Slobozia. Am văzut cât armament şi muniţii sunt retrase: în doar o săptămână, au fost predate trei proiectile, mine”, a comunicat copreşedintele CUC din partea Transnistriei, Oleg Beleakov.

De asemenea, s-a reuşit scoaterea de pe agendă a raportului Comisiei militare regionale, unde a avut un incident tragic. Mult timp documentul a rămas neexaminat din cauza că divergenţei de poziţii din partea Moscovei şi Chişinăului. Incidentul a avut loc la 1 ianuarie 2012, la postul de menţinere a păcii nr. 9: atunci, pacificatorul rus Vadim Kojuhari l-a rănit mortal la cetăţeanul Republicii Moldova, Vadim Pisari, la postul de menţinere a păcii din preajma oraşului Vadul-lui-Vodă. Moscova a afirmat că Kojujari a aplicat arma în mod legal, Moldova, la rândul său, îl suspecta pe pacificator Federaţiei Ruse de premeditare.

Beleakov a constatat că deja au început a funcţiona toate grupurile de lucru în legătură cu operaţiunea de menţinere a păcii. „E vorba de grupurile privind organele de drept şi posturile asupra organelor de drept, care se află pe linia de contact dintre părţi. Noi controlăm ca la aceste posturi să nu fie arme, numărul lor şi infrastura posturilor s-au schimbat exclusiv după anunţul CUC. Astăzi a fost luată hotărârea privind începerea controlului activităţii posturilor Forţelor comune de menţinere a păcii”, a comunicat el.

https://novostipmr.com/ru/news/18-11-15/okk-rabochie-gruppy-funkcioniruyut-v-polnom-obyome

Trageri demonstrative ale artileriei în Transnistria

La 16 noiembrie, pe poligonul din Tiraspol a fost sărbătorită Ziua forţelor rachetare şi artileriei. Pe poligon s-au aflat 10 tipuri diferite de arme: arme antiaeriene, antitanc, tancuri şi mortiere. Toţi doritorii au putut privi tragerile din toate tipurile de arme, existente în regiune.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20181115/76704

GĂGĂUZIA

Ambasadorul Moldovei în Lituania: Găgăuzia este un exemplu de soluţionare a chestiunii transnistrene

Găgăuzia este un bun exemplu pentru rezolvarea problemei transnistrene. Este opinia ambasadorului Republicii Moldova în Lituania, Serghei Mihov.

Potrivit afirmaţiilor sale, şi autorităţile de la Chişinău, şi partenerii internaţionali privesc Găgăuzia drept „model de reglementare a proceselor care pot avea loc pe teritoriile ţării noastre”. „Experienţa găgăuză ne arată că, în felul acesta, astfel de soluţiii, iar noi vorbim acum despre acordarea unui anume statut special regiunii în interiorul Republicii Moldova, unită şi suverană, pot deveni un model pentru rezolvarea altor tipuri de mişcări sau procese separatiste, care pot să aibă loc pe teritoriul nostru”, a declarat el pentru DELFI.

El a menţionat că „felul în care am reuşit să soluţionăm chestiunea autonomiei Găgăuze, cum am reuşit a tranşa şi aproba legea Gagaz Yeri, poate deveni un model atractiv pentru soluţionarea altor probleme, inclusiv problema transnitreană”.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=43737

Deputaţii şi angajaţii Adunării Populare au fost instruiţi să folosească redactorul de texte şi să creeze tabele

Deputaţii şi angajaţii aparatului Adunării Populare a Găgăuziei au fost instruiţi să utilizeze redactorul de texte şi să creeze tabele în cadrul unor cursuri de două zile asupra tehnologiilor informaţionale.

El au studiat în detaliu posibilităţil redactorului de texte, au studiat crearea de tabele şi obiecte de diferită complexitate, căutarea şi rezumarea în bazele de date, redactarea de formule. Au însuşit elementele şi instrumentele inerfeţei de utilizator.

Trainingul face parte din seria de măsuri de creştere şi consolidare a potenţialului deputaţilor Adunării Populare şi a secretariatului, prevăzute în cadrul proiectului PNUD „Sprijin pentru dezvoltarea parlamentară în Republica Moldova”, cu susţinerea financiară a Guvernului Suediei.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=43736

Fiodor Gagauz le-a cerut locuitorilor Găgăuziei să meargă la mitingul socialiştilor, care va avut loc la Chişinău

Dumincă, la Chişinău, se va desfăşurat mitingul PSRM. Parlamentarul Fiodor Gagauz i-a îndemnat pe locuitorii Găgăuziei să susţină această adunare, demonstrând că patrioţii Moldovei sunt majoritatea în ţară.

„Vă cer să luaţi parte activ la minting, dacă sunteţi pentru echitatea socialistă şi statul de drept, pentru neutralitate şi îl susţineţi pe preşedintele Igor Dodon în lupta sa pentru statalitatea patriei noastre Republica Moldova; dacă sunteţi împotriva limitării difuzării mass-media ruse”, a scris el pe reţelele de socializare.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=43726

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: