• Bucuresti 20º C
  Baia Mare 14º C
  Brasov 15º C
  Cluj-Napoca 13º C
  Constanta 21º C
  Craiova 20º C
  Galati 20º C
  Iasi 20º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8738 LEI
  1 USD = 4.1678 LEI
  1 GBP = 5.3626 LEI
  1 CHF = 4.5176 LEI
  1 HUF = 1.3350 LEI
  1 BGN = 2.4919 LEI
  1 JPY = 3.9474 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 18 decembrie 2018

19 Decembrie, 10:59

Fostul lider de la Tiraspol Evgheni Şevciuk riscă 18 ani de puşcărie, verdictul urmând să fie pronunţat la Tiraspol pe data de 21 decembrie.

Revista

NOVOSTI PRIDNESTROVIA precizează că dosarul penal care i-a fost intentat numără cinci capitole şi vizează următoarele infracţiuni: mita şi abuzul în serviciu. Şevciuk ar fi primit, în perioada pretinsei sale preşedinţii a RMN, un milion de dolari din partea unui de afaceri şi 700 de mii de dolari pentru a favoriza realizarea în regiune a alcoolului etilic produs la Fabrica biochimică din Bender.

TRANSNISTRIA

Krasnoselski şi Dodon s-ar putea întâlni săptămâna viitoare

Întâlnirea liderului separatist Vadim Krasnoselski cu preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon ar putea să aibă loc săptămâna viitoare, potrivit NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

„Eu am spus mereu următoarele: în decembrie, întâlnirea este posibilă în condiţia în care vom avea o agendă. Dar agenda Moldovei e nesigură. Noi am elaborat o agendă proprie, unde vor figura chestiuni privind procesul de negocieri. Întâlnirea poate avea loc săptămâna viitoare”, a spus Krasnoselski.

Separatistul a subliniat că Transnistria nu va discuta „reintegrarea”. „Noi suntem un stat independent. Dacă aveţi întrebări, poftim, citiţi strategia dezvoltării Transnistriei”, a declarat el.

Potrivit afirmaţiilor sale, Transnistria are toate temeiurile pentru a dobândi recunoaşterea internaţională. „În plus, Chişinăul a refuzat încă la 23 iunie 1990 un stat comun cu RMN, prevalându-se de hotărârea Parlamentului Moldovei cu privire la declararea ilegalităţii RSSM”, consideră el.

https://novostipmr.com/ru/news/18-12-18/vadim-krasnoselskiy-i-igor-dodon-mogut-vstretitsya-na

Krasnoselski a organizat o conferinţă de presă de bilanţ

Liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a organizat o conferinţă de presă de bilanţ, în cadrul căreia a prezentat strategia de dezvoltare a Transnistriei în anii 2019 – 2026. El subliniat că principiile fundamentale ale strategiei sunt: stabilitatea politică, independenţa economică şi echitatea socială.

https://novostipmr.com/ru/news/18-12-18/prezident-pmr-prezentuet-zhurnalistam-strategiyu-razvitiya

Transnistria a criticat activitatea Promo-LEX

Prezidiul Forului Popular din Transnistria a discutat activitatea organizaţiilor non-guvernamentale. O atenţie deosebită a fost acordată ONG-urilor din Moldova, pe agenda cărora figurează tema Transnistriei. Vorbitorii au subliniat că, sub masca apărării drepturilor omului, se ascund adesea scopuri cu totul diferite.

„Promo-LEX vorbeşte despre Transnistria ca de un abces. Aceasta e moştenirea acelor metode ale anumitor structuri încă din perioada Uniunii Sovietice şi, în unele cazuri, e deja o deprindere profesională, de care e foarte complicat să te debarasezi”, au menţionat experţii.

Asociaţia Promo-LEX „critică prezenţa pacificatorilor ruşi, încearcă pe toate căile să discrediteze Rusia şi Transnistria”, se spune în articol. „Printre finanţatorii asociaţiei sunt Fondul Naţional pentru Democraţie. Reamintim că acest fond a finanţat cândva organizaţiile de tineret şi pe cele de apărare a drepturilor omului, organizaţii care au devenit ulterior forţa motrice a «Primăverii arabe» şi au susţinut revoluţiile «colorate» în ţările fostei URSS”, menţionează publicaţia.

https://novostipmr.com/ru/news/18-12-17/kak-zashchititsya-ot-pravozashchitnikov-ili-kto-finansiruet

Fostul lider de la Tiraspol Şevciuk riscă 18 ani de puşcărie

Fostul lider de la Tiraspol Evgheni Şevciuk poate fi condamnat la 18 ani de privaţiune de libertate şi la o amendă considerabilă pentru mită şi abuz în serviciu. Magistraţii urmează să se pronunţe în acest sens asupra unui dosar penal, ce conţine tocmai cinci episoade.

În ceea ce priveşte mita, în dosarul Şevciuk sunt două episoade. Primul este mita primită din partea unui antreprenor, în valoare de 1 milion de dolari. Cel de-al doilea – mita primită în schimbul posibilităţii de a realiza spirit etilic la Fabrica biochimică din regiune. Pentru maşinaţiunile cu spirt, Şevciuk a primit 700 de mii de dolari drept mită. Milionul oferit de antreprenor i-a fost transmisă lui Şevciuk prin intermediul a doi oameni: curatorului schemei de contrabandă, Ghennadi Kuzmiciov, al cărui dosar se află, de asemenea, în instanţă, şi Serghei Mantaluţă, deja condamnat la 10 ani de închisoare.

Verdictul va fi pronunţat la 21 decembrie 2018.

http://newspmr.com/novosti-pmr/kriminal/800

GĂGĂUZIA

Curtea Constituţională a Moldovei se va pronunţa asupra împuternicirilor preşedintelui în domeniul apărării

Curtea Constituţională a Moldovei va examina la 21 decembrie declaraţia preşedintelui Igor Dodon şi va preciza de ce împuterniciri dispune în calitatea sa de şef de stat în domeniul apărării ca urmare a faptului că, luni, Dodon a cerut instanţei să precizeze ce împuterniciri are în domeniul apărării.

„Scopul demersului este explicarea de către instainţă a unor norme constituţionale ce se referă la colaborarea în domeniul apărării dintre Parlamentul şi Guvern, pe de o parte, şi preşedintele Republicii Moldova în calitate de comandant suprem al forţelor armate, pe de altă parte”, se spune în textul demersului.

Dodon mai cere a se stabili dacă poate fi considerată drept constituţională aprobarea de către Parlament, în luna iulie, a Strategiei naţionale de apărăre şi Planului de acţiuni privind realizarea strategiei naţionale de apărare pentru anii 2018 – 2022, documente care au fost adoptate fără aprobarea comandantului suprem.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=44318

Kaufland şi-a anunţat intenţia de a dezvolta în Găgăuzia proiecte sociale şi de a colabora cu organizaţiile non-guvernamentale

Reţeaua germană de supermarketuri Kaufland şi-a anunţat intenţia de a dezvolta proiecte sociale în Autonomia găgăuză şi de a lărgi, totodată, colaborarea cu organizaţiile non-guvernamentale în regiune.

Potrivit Comitetului Executiv al Găgăuziei, declaraţia a fost făcută de directorul general al Kaufland pentru România, Cehia şi Moldova, Mark Hoessl, în timpul întâlnirii cu başcanul Irina Vlah şi primarul Serghei Atanasov, întâlnire care a avut loc la 14 decembrie. E de remarcat că mass-media n-a fost încunoştiinţată în legătură cu acest fapt.

http://nokta.md/kaufland-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82-%D0%B2-%D0%B3%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%83%D0%B7%D0%B8%D1%8E-%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%8F%D0%B2/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: