• Bucuresti 13º C
  Baia Mare 11º C
  Brasov 8º C
  Cluj-Napoca 11º C
  Constanta 10º C
  Craiova 12º C
  Galati 12º C
  Iasi 12º C
  Suceava 10º C
  Timisoara 13º C
 • 1 EUR = 4.7607 LEI
  1 USD = 4.1939 LEI
  1 GBP = 5.5509 LEI
  1 CHF = 4.1976 LEI
  1 HUF = 1.5218 LEI
  1 BGN = 2.4341 LEI
  1 JPY = 3.7598 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 17 mai 2018

18 Mai, 09:52

Prim-ministrul de la Tiraspol Alexandr Martînov a prezentat de curând, la Universitatea „M. V. Lomonosov” din Moscova, concepţia politicii bugetare şi fiscale şi legea cu privire la investiţii.

Revista

Consilierul preşedintelui Federaţiei Ruse în problemele integrării economice regionale, Serghei Glaziev, a declarat cu această ocazie: „Nu toţi cetăţenii Transnistriei simt ritmurile creşterii în baza veniturilor lor, dar faptul că aceste ritmuri se exprimă prin numere cu două cifre, în timp în spaţuil post-sovietic creşterea e aproape nulă, reprezintă un mare succes al actuale componenţe a Guvernului RMN. Cred că ei merită încredere şi susţinere din partea Federaţiei Ruse”.

TRANSNISTRIA

O delegaţie a guvernului de la Tiraspol efectuează o vizită la Moscova

Prim-ministrul de la Tiraspol Alexandr Martînov efectuează o vizită la Moscova. El a prezentat la Universitatea de Stat „M. V. Lomonosov” concepţia politicii bugetare şi fiscale şi legea cu privire la investiţii.

El a comunicat, de asemenea, că în anul 2017 în regiune a fost înregistrat un deficit bugetar, a avut loc o criză bancară şi a fost remarcată o dinamică negativă în ceea ce priveşte volumele de producere şi export. Cu toate acestea, „munca în comun a tuturor ramurilor puterii şi recomandările experţilor ruşi au contribuit la stabilizarea situaţiei”.

Cuvântarea lui Martînov a fost comentată de consilierul preşedintelui Federaţiei Ruse în problemele integrării economice regionale. În opinia sa, Transnistria poate deveni „un model de încredere între guvern, mediul de afaceri şi societate”. „Nu toţi cetăţenii Transnistriei simt ritmurile creşterii în baza veniturilor lor, dar faptul că aceste ritmuri se exprimă prin numere cu două cifre, în timp în spaţuil post-sovietic creşterea e aproape nulă e un mare succes al actuale componenţe a Guvernului RMN. Cred că ei merită încredere şi susţinere din partea Federaţiei Ruse”, a menţionat Serghei Glaziev.

https://novostipmr.com/ru/news/18-05-16/sovetnik-prezidenta-rf-eto-bolshoy-uspeh-nyneshnego-sostava

Krasnoselski: nu se poate vorbi despre o anume reglementare politică. Nimeni nu e gata de asta

„Nu se poate vorbi la ora actuală de vreo reglementare politică a conflictului moldo-transnistrean. Transnistria urmează cursul spre independenţă şi ulterioara integrare în Federaţia Rusă, când scopul Moldovei e de a înghiţi republica noastră. De aceea părţile nu sunt gata să discute chestiunile celui de-al treilea coş”, a declarat liderul de la Tiraspol, într-un discurs susţinut în faţa adunării consultative a primilor deputaţi.

Situaţia internă a Moldovei, incertitudinea geopolitică a ramurilor puterii subliniază o dată în plus că nu se poate susţine un dialog politic şi discuta statutul Transnistriei [...] Moldova a adoptat în 2015 o lege cu privire la statutul nostru, prin care ne este pregătită soarta unei rezervaţii oarecare, fără atributele statatlităţii – drapel, stemă, imn. Legea aceasta nu a fost abrogată şi PSRM, care este reprezentat în Parlament, nu intenţionează s-o modifice sau măcar să iniţieze modificări în cuprinsul ei”, a adăugat sursa citată.

https://novostipmr.com/ru/news/18-05-17/nelzya-otkryvat-tretyu-korzinu-i-govorit-o-kakom-libo

Transnistria a cerut să nu fie politizată problema terminalelor vamale în regiunea podului Bîciok – Gura Bâcului

La şedinţa Comisiei Unificate de Control, Tiraspolul a cerut „a nu se politiza” chestiunea terminalelor vamale transnistrene în regiunea podului Bîciok – Gura Bâcului. Reprezentanţii R. Moldova se pronunţă în favoarea scoaterii depline a posturilor structurilor de drept.

Potrivit reprezentanţilor Tiraspolului, această problemă nu ţine de competenţa CUC. „Aceste dispute, susţinute de partea moldovenească, în legătură cu anumite aspecte politice, sunt pentru noi, ca şi mai înainte, uimitoare. Ele nu sunt nicidecum legate de operaţiunea de pacificare”, a adăugat co-preşedintele.

https://novostipmr.com/ru/news/18-05-17/pridnestrovskaya-storona-prizyvaet-ne-politizirovat-vopros-postov

Procurorul Transnistriei a comentat dosarul fostului lider de la Tiraspol, Şevciuk

Procurorul Transnistriei, Anatoli Gureţki, a prezentat un raport cu privire la activitatea instituţiei în cadrul Sovietului Suprem. Între altele, Gureţki a declarat că dosarul penal intentat fostului lider de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a fost deja expediat în instanţă, subliniind că dosarul nu comportă nicio nuanţă politică. Potrivit afirmaţiilor sale, Şevciuk, „în afară de posibilitatea de a apela la nuanţele politice” nu are alte variante.

https://novostipmr.com/ru/news/18-05-16/prokuror-nikakoy-politiki-v-dele-evgeniya-shevchuka-net

Şevciuk e protagonistul a şase dosare penale, legate de primirea de mită, reţinerea ilegală a 30% din totalul pensiilor şi salariilor, contrabandă, evaziune fiscală, risipirea patrimoniului de stat, reaminteşte TCB.

https://tsv.md/otchyot-prokurora/

Ambasada Federaţiei Ruse i-a decorat pe membri comisiei electorale de la Râbniţa

Râbniţa e printre cele zece oraşe de peste hotare, care au demonstrat cel mai mare activism în cadrul alegerilor preşedintelui Rusiei. Numărul alegătorilor a depăşit, aici, nivelul de 5 mii.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180516/70402GĂGĂUZIA

În Găgăuzia au fost discutate riscurile noului cod al audiovizualului din R. Moldova

Noul cod al serviciilor audiovizuale în R. Moldova, adoptat în primă lectură în luna aprilie, prezintă un pericol pentru securitatea informaţională a Găgăuziei. Concluzia a fost făcută în cadrul „mesei rotunde” care avut loc la Comrat, iniţiată de către parlamentarul socialist Fiodor Gagauz.

Vicepreşedintele Adunării Populare a Găgăuziei, Alexandr Suhodolski, a declarat că legea comportă „rusofobie”. „Având în vedere articolele de lege, aici e vorba de lupta împotriva întregii lumi ruse. Inclusiv, şi împotriva noastră, şi a tuturor oamenilor ce vorbesc şi gândesc în limba rusă”, a declarat el.

Preşedintele AD şi deputaţii din majoritatea democratică au ignorat această conferinţă.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=40505

Businessmanii găgăuzi de succes îşi vor susţine compatrioţii la Mosova

Businessmanii găgăuzi de succes, originari din Autonomia Găgăuză, îşi vor susţine compatrioţii la Moscova. De curând creată în capitala Federaţiei Ruse, organizaţia „Gagauz dünnesi” (Lumea găgăuză) vor acorda susţinere migranţilor din Găgăuzia, a declarat fondatorul şi conducătorul organizaţiei, Serghei Kristioglo.

Principalul scop a organizaţiei este asocierea găgăuzilor care se află în Rusia la câştig. Organizaţia şi-a început activitatea la 17 aprilie.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=40509

La Ceadâr-Lunga au fost scoase drapelele de la monumentul participanţilor la războiul din Aganistan

La Ceadâr-Lunga a avut un act de vandalism. Nişte necunoscuţi au scos drapelele de la monumentul participanţilor la războiul din Afganistan.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=40480

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: