• Bucuresti 21º C
  Baia Mare 20º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 17º C
  Constanta 19º C
  Craiova 19º C
  Galati 20º C
  Iasi 21º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.8737 LEI
  1 USD = 4.1135 LEI
  1 GBP = 5.3705 LEI
  1 CHF = 4.5487 LEI
  1 HUF = 1.3388 LEI
  1 BGN = 2.4919 LEI
  1 JPY = 3.9211 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 17 decembrie 2018

18 Decembrie, 13:26

Un grup de deputaţi ai Dumei de Stat a Federaţiei Ruse va efectua săptămâna viitoare o vizită de lucru în Moldova şi Găgăuzia, a declarat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook după întrevederea cu ambasadorul Rusiei în Moldova.

Revista

Părţile au discutat apropiata vizită de lucru, la 20-21 decembrie, a unui grup de deputaţi ai Dumei de Stat, în frunte cu vicepreşedintele parlamentului rus, Piotr Tolstoi. După toate probabilităţile, şi reprezentanţii tuturor fracţiunilor din Duma de Stat vor vizita regiunile Moldovei, inclusiv Autonomia găgăuză.

TRANSNISRIA

Prim-ministrul Transnistriei: aşteptăm suplimentele ruseşti în cele mai apropiat timp

Suplimentele ruseşti pentru pensionarii transnistreni vor fi plătite în cel mai apropiat timp, a declarat azi prim-ministrul Transnistriei, Alexandr Martînov. La ora actuală, a precizat el, la Moscova se încheie munca asupra aspectelor tehnice. Şi îndată cum tranşa va sosi pe contul regiunii, banii vor fi plătiţi pensionarilor, a mai adăugat oficialul transnistean. Martînov speră că achitarea intergală va avea loc până la Anul Nou.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20181214/77655

În cadrul Ministerului de Interne al Transnistriei au avut loc trageri de instruire

Subunităţile structurale ale Unităţii Motorizate Speciale şi Detaşamentului Special de Reacţie Rapidă „Nistru” ale Ministerului de Interne au luat parte la orele de pregătire de foc.

„Luptătorii companiei cu destinaţie specială «Cobra», alergând de la o linie la alta, doborau ţintele stând în picioare, de la genunchi şi din poziţia culcat prin rotire. Reprezentanţii Detaşamentului «Nistru» şi-au perfecţionat tehnica de tragere din diferite tipuri de armament: automatul şi mitraliera Kalaşnikov, precum şi luneta Dragunov. Lunetiştii subunităţii au verificat nivelul preciziei lor, trăgând în ţinte amplasate la distanţe ded 100, 200 şi 230 de metri”, se spune într-un comunicat de presă, citat de NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

https://novostipmr.com/ru/news/18-12-14/uchebnye-strelby-proveli-v-mvd

Tinerii luptători ai garnizoanei din Tiraspol au depus jurământul

Tinerii luptători al garnizoanei de la Tiraspol – genişti, operatori de telecomunicaţii, militari din trupele speciale, din compania Gărzii de Onoare şi cei din unităţile din spate – au depus astăzi jurământul de credinţă Patriei. În urma fiecăruia dintre băieţi este cursul tânărului luptător, în cadrul căruia ei şi-au făcut deja prima impresie despre armată. Înainte e serviciul în rândurile Forţelor Armate ale Transnistriei.

https://novostipmr.com/ru/news/18-12-15/molodye-boycy-tiraspolskogo-garnizona-prinyali-voennuyu-prisyagu

GĂGĂUZIA

Găgăuzia este o problemă. Pavel Filip şi Traian Băsescu au discutat unirea Moldovei cu România

Găgăuzia, Transnistria şi Taraclia sunt problema Moldovei în calea unirii cu România, a declarat fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, transmite GAGAUZINFO.MD. El a avut o întâlnire la Chişinău nu prim-ministrul Pavel Filip. Temele întâlnirii au fost relaţiile Moldovei cu Uniunea Europeană, refuzul Comisiei Europene de a aloca suportul financiar Moldovei din cauza acţiunilor conducerii sale şi a ignorării recomandaţilor Comisiei de la Veneţia.

Cei doi politicieni au discutat şi tema unirii şi problema care există în calea acestui deziderat: Găgăuzia, transmite GAGAUZINFO.MD. „În cadrul întâlnirii a fost abordată şi tema unirii Republicii Moldova cu România. În contextul acestei chestiuni au fost discutate şi problemele interne, inclusiv Transnistria, Găgăuzia şi Taraclia”, a declarat Băsescu.

La rândul său, Filip a menţionat că întâlnirea cu „bunul prieten al Republicii Moldova” Traian Băsescu a fost „foarte caldă” şi ei vor continua „să muncească asupra apropierii celor două maluri de Prut”.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=44302

Şeful Misiunii OSCE a vizitat Găgăuzia

Noul şef al Misiunii OSCE în Republica Moldova, Klaus Neukirch, efectuat o vizită de familiarizare în Găgăuzia, la 17 decembrie. La Comprat, oficialul a fost întâlnit de başcanul Irina Vlah.

Ea l-a felicitat pe Neukirch cu ocazia numirii în funcţie şi i-a urat activitate de succes în Moldova. Başcanul a subliniat caracterul constructiv al relaţiilor reciproce, care s-au constituit între conducerea Găgăuziei şi Misiunea OSCE. Vlah a menţionat importanţa procesului de armonizare a legislaţiei Republicii Moldova şi Găgăuziei, început cu suportul OSCE.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=44292

Găgăuzia va fi vizitată de către un grup de deputaţi ai Dumei de Stat. Ce a discutat Dodon cu ambasadorul Rusiei înaintea vizitei?

Un grup de deputaţi ai Dumei de Stat a Federaţiei Ruse va efectua săptămâna viitoare o vizită de lucru în Moldova şi Găgăuzia, a declarat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook după întrevederea cu ambasadorul Rusiei în Moldova. Părţile au discutat apropiata vizită de lucru, la 20-21 decembrie, a unui grup de deputaţi ai Dumei de Stat, în frunte cu vicepreşedintele parlamentului rus, Piotr Tolstoi. După toate probabilităţile, şi reprezentanţii tuturor fracţiunilor din Duma de Stat vor vizita regiunile Moldovei, inclusiv Autonomia găgăuză.

http://nokta.md/%D0%B3%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%83%D0%B7%D0%B8%D1%8E-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%82-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%BF%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D0%B3%D0%BE/

Autorităţile din Congaz cer Noii Găgăuzii să nu colecteze datele personale ale cetăţenilor

Autorităţile din satul Congaz cer Noii Găgăuzii să nu colectezeze datele personale ale cetăţenilor, cum se întâmplă în magazinul social local, ce funcţionează exclusiv pentru reprezentanţii acestei organizaţii. La şedinţa consiliului local, care a avut loc săptămâna trecută, consilierul Stepan Karaseni a dat citirii apelul unor antreprenori locali, care sunt indignaţi de activitatea magazinelor mobile Şor, ce vând produse cu un preţ mai mic decât cel cu ridicata.

Apelul e semnat de 21 de agenţi economici din Congaz. Potrivit lui Karaseni, aceste puncte comerciale, ca şi magazinul social al Noii Găgăuzii, acţionează în bază de patent şi posesorii lor plătesc impozite mici în bugetul localităţii.

„La noi în sat sunt deschise două magazine sociale: Partidul Şor are patru puncte comerciale şi Noua Găgăuzie – unul, într-o încăpere de 12 metri pătraţi. Aceste magazine sociale nu trebuie să ceară de la localnici sau de la oricare alţi oameni paşapoartele şi să le noteze numărul lor de identificare. Aceasta e o încălcare de lege. Ei nu trebuie să livreze produse pe cartelă. Noi nu suntem în Leningradul blocat, ca să primim mâncarea pe cartelă”, a subliniat consilierul.

Consilierul Dmitri Gagauz, care a deschis magazinul Noii Găgăuzii la Congaz, a explicat cum a făcut-o. „Am apelat la Inspectoratul Fiscal şi mi s-a spus că, pentru a putea realiza o activitate în baza patentului, trebuie să am o încăpere de 12 metri pătraţi. Încăperea este arendată de Noua Găgăuzie. Ea mi-a transmis începerea în subarendă. Am perfectat toate documentele. Dacă cuiva i se ca pretinde paşaportul, eu îndată închid acest mangazin. Aşa ceva la Noua Găgăuzie n-a fost, nu este şi nu va fi. Dar magazinul este deschis doar pentru membrii Noii Găgăuzii. Anume în acest scop şi este deschis”, a adăugat întreprinzăătorul.

Consilierii au cerut, prin majoritate de voturi, Partidului Şor şi Noii Găgăuzii să nu colecteze datele personale ale cetăţenilorr şi să nu livreze produse „pe cartelă”.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=44290

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: