• Bucuresti 14º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 11º C
  Craiova 16º C
  Galati 13º C
  Iasi 14º C
  Suceava 12º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.7607 LEI
  1 USD = 4.2327 LEI
  1 GBP = 5.5053 LEI
  1 CHF = 4.1761 LEI
  1 HUF = 1.4879 LEI
  1 BGN = 2.4341 LEI
  1 JPY = 3.7834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 15 octombrie 2018

16 Octombrie, 09:23

Moscova este acuzată de faptul că îi tratează pe politicienii din SUA şi Marea Britanie ca pe nişte pioni şi că decide soarta alegerilor în aceste ţări. Se va implica oare Rusia în alegerile parlamentare din Moldova? Chestiunea va fi abordată de reprezentantul oficial al Federaţiei Ruse Maria Zaharova în cadrul „podului video” Moscova – Tbilisi – Chişinău, organizat de agenţia SPUTNIK.

Revista

Ea va vorbi şi despre laboratoarele biologice ale Pentagonului, amplasate în Republica Moldova, va spune ce crede Kremlinul despre presiunea exercitată asupra limbii ruse în zonă, va comunica reacţia Rusiei apropo de activizarea cooperării militare dintre Moldova şi NATO şi va comenta cererile privind retragerea Grupului Operativ al Trupelor Ruse din Transnistria.

TRANSNISTRIA

România este îngrijorată de activismul Rusiei în Marea Neagră

România este îngrijorată de intensificarea activismului militar în Marea Neagră. Declaraţia a fost făcută de ministrul Apărării al ţării, Mihai Fivor, în cadrul conferinţei internaţionale organizată de Institutul Aspena, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA cu referire la RTA.

„Federaţia Rusă foloseşte Marea Neagră pentru a-şi propulsa forţele în estul Mediteranei”, a spus Fivor. El a adăugat că Bucureştiul planifică, până la finele anului, să prezinte două programe de proporţii în vederea achiziţii militare.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-13/rumyniya-obespokoena-voennoy-aktivnostyu-rossii-v-chernom-more

Un investitor român explicat de ce a ales Transnistria

Fondatorul companiei Top Geo Serv, Iulian Hangan, a explicat prin ce l-a atras Transnistria. Iniţial, compania intenţiona să se preocupe de producerea construcţiilor metalice uşoare la Giurgiuleşti şi Străşeni. Aflând că regiunea elaborează o legislaţie privind investiţiile, conducerea companiei române a luat hotărâreade a deschide o întreprindere la Bender, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

Munca a început înainte de a intra în vigoare noua lege a investiţiilor, iar deja la finele lunii mai producţia finală a fost exportată. A fost instalat un utilaj nou, în valoare de 200 de mii de euro, înnoit sistemul electric şi renovată o parte din acoperiş al uzinei de asamblare. În total, investitorii intenţionează să aloce în anul curent mai bine de 500 de mii de euro, iar până la finele anului 2025 – alte 400 de mii de euro.

Compania a fost scutită pe o perioadă de şapte ani de impozite asupra veniturilor, pămâtului şi didivendele acţionarilor, iar rata impozitului social unic a fost scăzută de la 25% până la 14%.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-13/rumynskiy-investor-rasskazal-pochemu-vybral-pridnestrove

Prim-ministrul Transnistriei: forul investiţional a decurs cu succes

Forul internaţional de investiţii din Transnistria a decurs cu succes, a declarat prim-ministrul Transnistriei Alexandr Martînov. Forul a avut loc la Tiraspol, în perioada 11-12 octombrie, cu participarea a mai bine de 600 de invitaţi din diferitie ţări.

În timpul lucrărilor au fost încheiate nouă acorduri, două dintre care în domeniile agriculturii şi farmaceuticii. Au fost semnate, de asemenea, câteva protocoale de cooperare.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-13/aleksandr-martynov-investicionnyy-forum-proshyol-udachno

Reprezentantul oficial al MAE al Rusiei, Maria Zaharova, va vorbi despre laboratoarele biologice ale Pentagonului în Republica Moldova

Moscova este acuzată de faptul că îi tratează pe politicienii din SUA şi Marea Britanie ca pe nişte pioni şi decide soarta alegerilor în aceste ţări. Se va implica oare Rusia în alegerile parlamentare din Moldova? Despre asta şi despre multe altele va fi vorba în „podul video” Moscova – Tbilisi – Chişinău, cu participarea reprezentantului oficial al Externelor din Rusia, Maria Zaharova. Evenimentul va fi organizat în Moldova de către agenţia SPUTNIK.

Zaharova va spune ce crede Rusia despre laboratoarele bologice ale Pentagonului, amplasate pe teritoriul Moldovei şi cum va reacţiona Moscova la presiunea asupra limbii ruse în Republica Moldova. Ea va răspunde la întrebări privind reacţia Rusiei la activizarea cooperării militare dintre Moldova şi NATO, despre cererile de retrage Grupul Operativ al Trupelor Ruse din Transnistria.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-15/mariya-zaharova-rasskazhet-o-biolaboratoriyah-pentagona-v-moldove

În cadrul forţelor armate din Transnistria a început controlul de bilanţ

În decurs de câteva zile, militarii din unităţile militare vor susţine un şir de probe la diferite discipline, informează NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-15/itogovaya-proverka-nachalas-v-vooruzhennyh-silah

Transnistria, la expoziţia de turism din Rusia

Un clip despre Transnistria, produs de postul de televiziune TCB, a fost demonstrat la Ekaterinburg, în cadrul expoziţiei internaţionale în domeniul turismului, EXPOTRAVEL-2018. „E greu deocamdată a afirma că Transnistria este o ţară turistică. Dar dinamica atragerii de investitori impresionează. În anul trecut, cetatea din Bender a fost vizitată de 15 mii de turişti. În anul curent, de trei ori mai mult”, menţionează sursa citată.

https://tsv.md/pridnestrove-na-vserossijskoj-vystavke-turizma/

GĂGĂUZIA

La alegerile parlamentare, PD va miza pe Cornel Dudnik

PD va miza la alegerile parlamentare pe actualul reprezentant al Găgăuziei în organul legislativ al ţării, Cornel Dudnik. „După ce Nicolai Dudoglo a ieşit din PD, se pare că democraţii îşi pun speranţe în deputaţii Demian Karaseni şi Cornel Dudnik”, susţine GAGAUZINFO.MD.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=43144

Postul de televiziune GRT a ignorat rezultatele sondajului privind ratingul başcanului

Compania publică de televiziune GRT a ignorat rezultatele sondajului CBS-AXA privind ratingul başcanului Irina Vlah şi al altor politicieni din cadrul Autonomiei. GRT susţine că majoritatea locuitorilor Găgăuziei nu sunt mulţumiţi de nivelul veniturilor, de situaţia economică a Găgăuziei şi de insuficienţa de locuri de muncă.

GRT a informat, de asemenea, că locuitorii în genere nu ştiu despre realizarea programului NATO cu privire la retragerea pesticidelor. Cât despre nivelul de încrede a populaţiei în politicienii din Găgăuzia, GRT a preferat să treacă subiectul sub tăcere.

Anterior, postul de televiziune a ignorat propunerea de pune pe post subiectul privind întâlnirea Irinei Vlah cu Vladimir Putin la Sankt-Petersburg, cu preşedintele parlamentului maghiar la Budapesta. Analiştii locali au criticat Teleradio Găgăuzia care s-a transformat „în serviciul de presă de curte” al fostului deputat democrat Nicolai Dudoglo.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=43133

Sosirea lui Erdogan, prilej de zi liberă în Găgăuzia

La 18 octombrie, în Găgăuzia e decretată zi liberă, potrivit unei dispoziţii a başcanului Vlah. Dispoziţia vizează angjaţii din instituţiile de stat.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=43166

Primăria Comrat a refuzat să autorizeze desfăşurarea unui miting în ziua sosirii lui Erdogan

Conducătorul mişcării obştelti Arkalîl, Leonid Dobrov, a solicitat primarului de Comrat autorizarea unui miting la 18 octombrie. Primăria a refuzat motivând că „oraşul în această zi va fi ocupat de evenimente”.

Potrivit cererii, prima chestiune din agenda mitingului e formulată astfel: „Marea moştenire a celui de-al nouălea preşedinte al Turciei, Suleyman Demirel, care a vizitat de patru ori Găgăuzia, în cauza apărării şi consolidării statutului Gagaguz Eri în componenţa Moldovei şi păstrării limbii găgăuze”. În afară de asta, urmau să fie abordată şi alte chestiuni, organizatorii n-au precizat care anume. Ar fi fost aşteptaţi circa 300 de participanţi.

http://nokta.md/%D0%BC%D1%8D%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D0%B0-%D0%B2/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: