• Bucuresti -1º C
  Baia Mare -2º C
  Brasov -6º C
  Cluj-Napoca -2º C
  Constanta -2º C
  Craiova -3º C
  Galati -3º C
  Iasi -2º C
  Suceava -2º C
  Timisoara 1º C
 • 1 EUR = 4.7619 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.4653 LEI
  1 CHF = 4.1953 LEI
  1 HUF = 1.4983 LEI
  1 BGN = 2.4348 LEI
  1 JPY = 3.7869 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 15 iunie 2018

16 Iunie, 16:03

„Moldova, Ucraina şi Georgia sunt astăzi, în fond, teritorii ocupate. Pe teritoriile acestor ţări se află în permanenţă sute, mii de consilieri din SUA şi ţările-satelit, precum şi reprezentanţi militari ai NATO, care nu-i permit elitei locale să facă un pas fără a fi autorizate.

revista

Acest trio face parte din coaliţia antirusă”, menţionează NEWSPMR.COM, comentând recenta declaraţie a preşedintelui Parlamentului Andrian Candu despre faptul că Moldova, Ucraina şi Georgia îi pot intenta Rusiei un proces pentru ocuparea teritoriilor.

TRANSNISTRIA

Krasnoselski s-a întâlnit cu şeful Misiunii OSCE

Liderul de la Tiraspol s-a întâlnit cu şeful misiunii OSCE Michael Scanlan. Separatistul a menţionat că Transnistria „apreciază faptul că colegii europeni nu sunt indiferenţi faţă de situaţia din jurul republicii şi că el însuşi are o atitudine plină de atenţie în ceea ce priveşte opinia reprezentanţilor comunităţii internaţinale”.

Michael Scanlan a menţionaat că mizeaztă pe o operativitate similară şi în soluţinarea altor probleme, inclusiv a celor legate de cultivarea terenurilor agricole în raionul Dubăsari. Ambasadorul a atras atenţia asupra prezenţei unor complicaţii de ordin birocratic, ce trebuie depăşite prin efort comun.

https://novostipmr.com/ru/news/18-06-14/pridnestrove-gotovo-k-prakticheskim-shagam

În cadrul Ministerului de Interne de la Tiraspol au avut loc exercţii de amploare

Ministerul de Interne al Transnistriei a desfăşurat antrenamente, inclusiv pentru cazurile confruntărilor dintre fani. Potrivit legendei, fanii echipei perdante s-au luat la bătaie pe străzile oraşului cu fanii clubului învigător. Negocierile nu au condus la rezultate. Conflictul  degenerat într-o confruntare deschisă. Angjaţii miliţiei, împreună cu trupele cu destinaţie specială ale Ministerului de Interne şi cu efectivul garnizoanei de la Tiraspol, încep o operaţiune de prevenire a dezordinilor în masă.

https://novostipmr.com/ru/content/ogon-voda-i-zlye-bolelshchiki-v-mvd-proshli-masshtabnye-ucheniya

Constructorilor cărora „Integrarea Euroasiatică” nu le-a plătit li se va restituit contravaloarea impozitelor

Guvernul Transnistriei a propus compensarea parţială a pierderilor suferite de organizaţiile  de construcţii, care au muncit în cadrul proiectului „Integrarea Euroasiatică”, dar n-au primit salariu pentru serviciile lor, deşi au plătit, totuşi, impozite

https://novostipmr.com/ru/news/18-06-14/pridnestrovskim-stroitelyam-s-kotorymi-ne-rasschitalis-za-rabotu

În Transnitria, deja de câţiva ani sunt suspendate construcţiile în cadrul proiectului umanitar al Rusiei, „Integrarea Euroasiatică”. În trei ani de realizare a programului au fost construite şi date în exploatare 14 obiecte de menire socială: şcoli, grădiniţe, centre medicale. Alte 14 asemenea obiecte au rămas nefinalizate.

Companiile de construcţie transnistrene nu-şi pot, însă, primi bani. Contractorul s-a dovedit o companie-fantomă. PERVÎI PRIDNESTROVSKI menţionează că a fost recomandată de fostul lider de la Tiraspol, Evgheni Şevciuc.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180529/70859

Devine mai simplu a perfecta cetăţenia Rusiei la Tiraspol

În activitatea punctul consular în deplasare de la Tiraspol al Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova a avut loc un şir de schimbări. S-a simplificat procedura de apelare a ambasadei, precum şi procedura eliberări de declaraţi în vederea primirii cetăţeniei Rusiei.

https://novostipmr.com/ru/news/18-06-15/oformit-rossiyskoe-grazhdanstvo-v-tiraspole-stanovitsya-proshche

Paraziţii pregătesc un proces împotriva Rusiei

NEWSPMR.COM comentează recenta declaraţie a preşedintelui Parlamentului Andrian Candu despre faptul că Moldova, Ucraina şi Georgia îi pot intenta Rusiei un proces pentru ocuparea teritoriilor.

„Moldova, Ucraina şi Georgia sunt astăzi, în fond, teritorii ocupate. Pe teritoriile acestor ţări se află în permanenţă sute, mii de consilieri din SUA şi ţările-satelit, precum şi reprezentanţi militari ai NATO, care nu-i permit elitei locale să facă un pas fără a fi autorizate. Acest trio face parte din coaliţia antirusă”, se spune în textul articolului.

„Blamarea Rusiei este, azi, un trend în vogă, care exercită o presiune fără precedent în istoria mondială asupra statului rus. Regimurile de marionete domesticite din Moldova, Ucraina şi Georgia, din ţările baltice şi din altele aşijderea s-au inclus în regim de autopilot în acest scenariu”, mai afirmă sursa citată

http://newspmr.com/avtorskie-stati/428

GĂGĂUZIA

Din mijloacele Fondului Rutier al Moldovei, la Avdarm se renovează strada centrală

Pe una dintre străzile centrale din satul Avdarma au loc lucrări de renovare. În acest scop, din Fondul Rutier au fost alocate mai bine de 1 milion de lei. Strada centrală „Lenin” (una dintre cele mai lungi străzi din localitate) are circa 2 kilometri.

Fondul Rutier a început de curând a aloca mijloace pentru reparaţia drumurilor în fiecare localitate din ţară. În anul 2017, din acelaşi Fond, Avdarma a primit 406,4 mii de lei pentru reparaţia unei părţi a străzii „Sovetskaia”.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=41085

ONU va discuta rezoluţia cu privire la retragerea trupelor ruse din Transnistria

La 22 iunie, Adunarea Generală a ONU va discuta rezoluţia propusă de Moldova cu privire la retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană.

Autorităţile de la Chişinău au depus un nou demers la Secretariatul ONU în vederea studierii acestei chestiuni şi demersul a fost acceptat.

Joi, pe traseul Tiraspol – Râbniţa au fost observate trei coloane de maşini blindate ale Grupului Operativ al Trupelor Ruse. Ele erau însoţite de automobile speciale al poliţiei transnistrene.

http://gagauzyeri.md/politika/4177-v-oon-obsudyat-rezolyuciyu-o-vyvode-rossiyskih-voysk-iz-pridnestrovya.html

Partidul lui Dodon a fost autorul legii ce a permis majorarea preţurilor la combustibil

Deputaţii Partidului Socialiştilor au fost nu pur şi simplu autorii, dar au şi votat, unanim, împreună cu partidul oligarhului Vladimir Plahotniuc, pentru noua lege ce a aprobat Metodologia conform căreia autorităţile majorau în permanenţă preţurile la combustibilul pentru automobile. „Evident, socialiştii lui Igor Dodon, care au difuzat marţi o declaraţie înfocată, în care critică majorarea preţurilor la combustibil, au uitat de propria contribuţie la acest proces”, scrie GAGAUZYERI.MD.

http://gagauzyeri.md/politika/4172-partiya-dodona-byla-avtorom-zakona-pozvolivshego-povyshat-ceny-na-toplivo.html

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: