• Bucuresti 14º C
  Baia Mare 8º C
  Brasov 8º C
  Cluj-Napoca 8º C
  Constanta 11º C
  Craiova 13º C
  Galati 10º C
  Iasi 7º C
  Suceava 6º C
  Timisoara 11º C
 • 1 EUR = 4.7564 LEI
  1 USD = 4.2005 LEI
  1 GBP = 5.5575 LEI
  1 CHF = 4.2296 LEI
  1 HUF = 1.5063 LEI
  1 BGN = 2.4319 LEI
  1 JPY = 3.8050 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 14 iunie 2018

15 Iunie, 09:23

În relaţiile dintre Autonomia Găgăuză şi regiunile Rusiei se observă o „dinamică pozitivă”, a declarat ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Rusiei în Moldova, Farit Muhametşin.

Revista

„Spre exemplu, a menţionat diplomatul pentru Agenţia SPUTNIK, întâlnirile la nivel înalt dintre preşedinţii Vladimir Putin şi Igor Dodon, al căror rezultat a devenit semnarea acordurilor cu privire la exportatorii moldoveni şi amnistierea migranţilor. Comerţul bilateral a crescut cu aproximativ 11%”.

 

TRANSNISTRIA

CUC controlează confiscarea armelor şi muniţiilor în Zona de Securitate

La şedinţa ordinară a organului de conducere al operaţiunii de menţinere a păcii a fost aprobat în funcţie observatorul militar din partea Republicii Moldova. Membrilor CUC li s-au adus la cunoştinţă informaţii cu privire la situaţia din Zona de Securitate.

Co-preşedintele CUC din partea Transnistriei, Oleg Beleakov, a menţionat că părţile au accentuat atenţia asupra interacţiunii pacificatorilor cu autorităţile publice locale şi organele de drept, precum şi asupa confiscării armamentului şi muniţiilor de la populaţie.

Potrivit lui Beleakov, „pacificatorii lucrează, ca şi mai înainte, în strânsă cooperare cu autorităţile locale. Doar în ultima săptămână au fost confiscate două obiecte explozibile”.

https://novostipmr.com/ru/news/18-06-14/okk-kontroliruet-izyatie-oruzhiya-i-boepripasov-v-zone

 

Două uzine, din Transnistria şi Rusia, vor începe lucrări comune de proiectare şi construire

Uzina „Electromaş” din Transnistria şi întreprinderea „Uralelectro” din Federaţia Rusă au început, în cooperare, proiectarea şi construirea de maşini electrice de mare randament. La 12 iunie, întreprinderile au semnat un pachet de documente privind începerea activităţii comune de elaborare şi producere a maşinilor electrice cu facultăţi speciale de protecţie împotriva exploziilor.

https://novostipmr.com/ru/news/18-06-14/elektromash-i-uralelektro-zaymutsya-razrabotkoy

 

La Bender au fost comemorate victimele represiunilor politice

La Bender au fost comemorate evenimentele anilor 40. La 13 iunie 1941, din oraşele şi satele din împrejurimi au fost scoşi mai bine de două mii de oameni; acasă, din lagăre şi exil au revenit puţini, subliniază PERVÎI PRIDNESTROVSKI într-un materiale dedicat victimelor represiunilor politice.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180613/71568

 

Opinie: situaţia din Transnistria în legătură cu arestarea deputatului din opoziţie Oleg Horjan

Fostul şef al Serviciului de stat pentru comunicaţii, informaţii şi mass-media din Transnistria, Ghennadi Ciorba, a comentat ridicarea imunităţii şi arestarea lui Oleg Horjan, membru al Sovietului Suprem din regiune. În opinia sa, deputaţii l-au trădat pe Horjan, lipsindu-l de imunitate. „Unde e garanţia că oricine a votat pentru ridicarea imunităţii lui Horjan nu se va pomeni mâine în locul său?", a întrebat el.

„Ce urmează? Mă gândesc că deja acest moment nu le trece pur şi simplu celor care au hotărât să joace cu Rusia astfel de jocuri. Noi ţinem minte foarte bine, cu toţii, că actuala noastră conducere nu e prea înghiţită la Moscova. Acolo nu se va discuta cu politicienii noştri de rang înalt, care nu rezolvă probleme fundamentale. Iar cu cei care sunt în afară structurilor puterii, deşi anume ei ordonă, nici atât. Şi iată fundacul. E în faptul că acţiunile autorităţilor PMN, care execută ordine din exterior, devin iritante pentru Moscova. Am avut nădejde în Reprezentantul special. Cred că el nu va mai fi. Şi conducerea RMN va fi nevoită să rezolve problemele fie direct la Moscova, fie prin intermediul preşedintelui Moldovei. Dar asta e vai!”, a adăugat el.

Ciorba consideră că „vor încă vreo câţiva paşi informali în privinţa conducerii noastre, iar pe urmă pot să urmeze acţiuni şi cu caracter economic. Nu trebuie uitat faptul că anume graţie Rusiei şi susţinerii sale, directă şi indirectă, noi mai existăm ca stat”.

http://newspmr.com/avtorskie-stati/288

GĂGĂUZIA

Farit Muhametşin, despre relaţiile Găgăuziei cu regiunile Federaţiei Ruse: dinamica este pozitivă

În relaţiile dintre Autonomia Găgăuză şi regiunile Rusiei se observă o „dinamică pozitivă”, a declarat ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Rusiei în Moldova, Farit Muhametşin.

Potrivit afirmaţiilor sale, tendinţele pozitive se observă în dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre Rusia şi Moldova. „Spre exemplu, întâlnirile la nivel înalt dintre preşedinţii Vladimir Putin şi Igor Dodon, al căror rezultat a devenit semnarea acordurilor cu privire la exportatorii moldoveni şi amnistierea migranţilor. Comerţul bilateral a crescut cu aproximativ 11%”, a declarat el pentru SPUTNIK.

Diplomatul a subliniat că „rămâne pozitivă dinamica dialogului interreional în domeniile comercial-economic, ştiinţifico-tehnic, cultural şi umanitar”.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=41050

Un locuitor din Congazcic a compus un cântec despre Ilan Shor: „El ne este trimis de Dumnezeu”

Dmitri Terzi din Congazcic a lansat un cântec ce-l glorifică pe primarul oraşului Orhei, liderul Patidului Şor, Ilan Shor, acuzat de spălare de bani din Banca de Economii.

Motivul principal al cântecului sună astfel: „Ilan Shor, Ilan Shor / De Dumnezeu ne este trimis”.

Secvenţe video de la lansarea cântecului în timpul unui eveniment de partid la Orhei au fost publicate pe pagina oficială de pe Facebook a partidului.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=41068

GRT  a început a difuza prin satelitul Türksat

Compania publică GRT a început, de ieri, să difuzeze prin intermediul satelitului Türksat. Aflare în acest satelir va fi pe baze gratuite.

Potrivit directorului interimar al GRT Vitali Gaidarji, acordurile au fost încheiate săptămâna trecută, în cadrul vizitei la Ambasada Turciei în Moldova.

https://gagauzmedia.md/newsid=20167/

Un copi de şase luni, cu insuficienţă hepatică acută, a fost transportat de SMURD de la Chişinău la Bucureşti

La 13 iunie, un echipaj SMURD din Iaşi a efectuat o intervenţie medicală aeriană pentru transportarea unui copil de şaşe luni la Bucureşti. Băieţelul a fost diagnostica cu insufienţă hepatică acută. În momentul de faţă, starea copiului este stabilă.

Helicopterul SMURD a aterizat pe stadionul „Dinamo” din Chişinău. Pacientul a fost adus de medici şi paramedici echipajului aerian SMURD de Spitalul Republican din capitală la spitalul clinic de urgenţă „Maria Sklodowska-Curie” din București pentru intervenții medicale suplimentare.

http://nokta.md/видео-6-месячный-ребенок-с-острой-пече/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: