• Bucuresti 17º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 15º C
  Cluj-Napoca 17º C
  Constanta 12º C
  Craiova 21º C
  Galati 15º C
  Iasi 17º C
  Suceava 13º C
  Timisoara 23º C
 • 1 EUR = 4.7607 LEI
  1 USD = 4.2327 LEI
  1 GBP = 5.5053 LEI
  1 CHF = 4.1761 LEI
  1 HUF = 1.4879 LEI
  1 BGN = 2.4341 LEI
  1 JPY = 3.7834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 13 septembrie 2018

14 Septembrie, 12:13

Parlamentarul democrat Cornel Dudnik a consideră „incorect” faptul că structurile de forţă de la Chişinău nu operează arestări printre funcţionarii găgăuzi. El a făcut această declaraţie pe postul de televiziune din Autonomie.

Revista

Democratul a comentat concluziile Curţii de Conturi a Republicii Moldova, care nu a depistat abuzuri serioase în activitatea structurilor Comitetului Executiv al Găgăuziei. Dudnik, însă, consideră că organele de control din republică trebuie „să mai sape” şi, ca atare, să decidă arestări pe teritoriul Găgăuziei. „De ce, totuşi, nu există arestări la ora actuală? Eu văd în asta un subtext politic. Autorităţile centrale, structurile de forţă se tem să se bage în Găgăuzia şi eu consider că asta nu e corect”, a declarat democratul.

TRANSNISTRIA

Ignatiev s-a întâlnit cu ambasadorul cu misiuni speciale al Rusiei, Serghei Gubarev

Ministrul de Externe al Transnistriei Vitali Iignatiev s-a întâlnit, în cadrul vizitei sale la Moscova, cu ambasadorul cu misiuni speciale al MAI al Federaţiei Ruse, Serghei Gubarev.

O atenţie deosebită a fost acordată perspectivelor desfăşurării următoarei şedinţe în formatul 5+2. Interlocutorii au căzut de acord asupra necesităţii implicării potenţialului platformei 5+2 ca mecanism de lucru al procesului de negocieri şi desfăşurării întâlnirii în formatul dat pe o bază sistemică şi regulată.

https://novostipmr.com/ru/news/18-09-13/glava-mid-pmr-vstretilsya-s-poslom-po-osobym-porucheniyam-mid-rf

Reuniunea patriotică a tineretului a suscitat întrebări delegaţiei Republicii Moldova în CUC

La ultima şedinţă a Comisiei Unificate de Control, reprezentanţii Moldovei au abordat chestiunea „reuniunii patriotice” de trei zile, care a avut loc anterior în Transnistria, reuniune în cadrul căreia circa 450 de copii, împărţiţi pe echipe, au tras din arme pneumatice şi din pistolul „Makarov”, au străbătut un teren cu obstacole, au efectuat un marş, cu echipament complet, pe un teren denivelat şi au audiat cursuri de pregătire ideologică, istorie, fundamente ale Ortodoxiei.

„De ce partea moldovenească vrea să facă din asta o problemă, pentru noi e pur şi simplu uimitor. Astfel de evenimente au loc de mai mulţi ani. De ce anume acum ei au anumite pretenţii? Aceste moment ne pun foarte mult în gardă”, a declarat co-preşedintele CUC Oleg Beleakov.

https://novostipmr.com/ru/news/18-09-13/sozdat-problemu-na-rovnom-meste-patrioticheskiy-slet-molodezhi

Trupele speciale din Transnistria sunt instruite să acţioneze în ambuscadă

Trupele speciale ale Forţelor Armate din Transnistria efectuează exerciţii tactice speciale. Luptătorii practică organizarea ambuscadei, interacţiunea în interiorul grupului, precum şi capturarea obiectelor, recunoaşterea şi camuflărea, deprinderea de orientare rapidă în situaţii schimbătoare şi executarea de sarcini speciale.

Trupele speciale şi-au perfecţionat deprinderile atât pe teren, cât şi în condiţii citadine. În timpul exerciţiilor, luptătorii se obişnuiesc, de asemenea, cu condiţiile climaterice şi cu echipamentul.

În curând ei vor executa sarcini de luptă în cursul exerciţiilor tactice speciale.

https://novostipmr.com/ru/news/18-09-12/specnazovcev-uchat-deystvovat-v-zasade

Primele trageri de luptă ale recruţilor transnistreni

Pe unul dintre poligoanele de instrucţie au avut loc exerciţi de pregătire de foc cu militarii companiei de recruţi. Soldaţii s-au antrenat la asamblarea şi dezasamblarea automatului „Kalaşnilov”, la aruncarea grenadei.

Cursul tânărului ostaş a durat două săptămâni şi s-a încheiat cu trageri de luptă. La 15 septembrie, într-o atmosferă festivă, soldaţii vor depune Jurământul Militar.

https://novostipmr.com/ru/news/18-09-13/pervye-boevye-strelby

Catastrofă ecologică în raionul Dubăsari

În raionul Dubăsari a murit în masă peştele din râul Iagorlîc, care curge prin rezervaţia „Iagorlîc”. Localnicii afirmă că moartea peştelui se datorează deversării de substanţe toxice pe teritoriul Ucrainei.

„Presupun că în Ucraina a fost inundat vreun depozit de pesticide sau un câmp proaspăt prelucrat în acest sens. Transnistria, după toate probabilităţile, nu are capacităţi de laborator pentru a determina impuritatea, aşa că totul se va termina, cred, cu nimic”, a declarat ecologul Ilia Trombiţki.

http://newspmr.com/novosti-pmr/kriminal/14078

GĂGĂUZIA

Dudnik regretă că structurile de forţă din Chişinău nu arestează funcţionari din Găgăuzia

Parlamentarul democrat Cornel Dudnik a declarat că nu e corect că structurile de forţă de la Chişinău nu operează arestări printre funcţionarii găgăuzi. El a făcut această declaraţie pe postul de televiziune din Autonomie.

Democratul a comentat concluziile Curţii de Conturi a Republicii Moldova, care nu a depistat abuzuri serioase în activitatea structurilor Comitetului Executiv al Găgăuziei. Dudnik, însă, consideră că organele de control din republică trebuie „să mai sape” şi, ca atare, să decidă arestări pe teritoriul Găgăuziei.

„De ce, totuşi, nu există arestări la ora actuală? Eu văd în asta un subtext politic. Autorităţile centrale, structurile de forţă se tem să se bage în Găgăuzia şi eu consider că asta nu e corect”, a declarat democratul.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=42640

Cornel Dudnik: partidul pe care îl reprezint a văzut o ameninţare din partea posturilor ruseşti de televiziune

Partidul Democrat, pe care îl reprezintă Cornel Dudnik, a văzut o ameninţare în prezenţa posturile de televiziune analitice ruseşti. Declaraţia a fost făcută de parlamentara la GRT, unde a fundamentat restricţionarea difuzării programelor de televiziune ruseşti în Moldova.

Potrivit afirmaţiilor sale, Chişinăul „vede asta în alt mod” decât Găgăuzia. „Propaganda e un instrument puternic, care influenţează opinia publică. Partidul pe care îl reprezint a văzut o ameninţare în prezenţa canalelor analitice ruseşti”, a spus Dudnik.

În acelaşi timp, deputatul a adăugat că el, personal, a fost împotriva acestei hotărâri şi a subliniat că Găgăuzia nu a avut de suferit de pe urma interdicţiei.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=42634

Dodon: Găgăuzia este un exemplu strălucit de dezvoltare pentru alte regiuni ale Moldovei

Autonomia găgăuză a devenit, în ultimii trei ani, „un exemplu strălucit al dezvoltării cu succes pentru ale regiuni ale Republicii Moldova”, a declarat preşedintele Dodon în timpul întrevederii cu başcanul Irina Vlah.

El a menţionat că în Găgăuzia a fost adoptată o nouă lege cu privire la investiţii. Volumul investiţiilor capitale în regiune a crescut din anul 2013 de 23 de ori: de la 5 la 115 milioane de lei. Găgăuzia dezvoltă intens relaţiile externe şi capătă susţinere din partea statelor-partenere: Rusia, Turcia, Uniunea Europeană, Azerbaidjan, Turkmenistan ş.a.

„Produsele găgăuze revin cu succes pe piaţa rusească. Federaţia Rusă a deschis accesul pe piaţa sa tuturor companiilor vinicole din Găgăuzia, precum şi tuturor producătorilor de fructe şi legume. La ora actuală, pe piaţa rusească au dreptul de a-şi livra produsele 66 de companii din Găgăuzia”, a subliniat şeful statului.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=42641

Delegaţia Fondului de Cercetare Economică a Turciei a vizitat Turcia

O delegaţie reprezentativă a Fondului de Cercetare Economică a Turciei, condusă de profesorul Facultăţii de Economie a Universităţii din Istanbul Ahmet Inzekara, a efectuat în Găgăuzia o vizită de cunoaştere. În componenţa delegaţiei au intrat reprezentanţi ai mediului de afaceri din Turcia. Scopul vizitei este studierea potenţialului economiei găgăuze şi căutarea de posibilităţi în vederea realizării proiectelor investiţionale pe teritoriul Autonomiei.

Cu membrii delegaţiei s-a întâlnit başcanul Irina Vlah, prim-vicepreşedintele Comitetului Executiv Vadim Ceban, consilierul başcanului pentru relaţiile economice externe Dmitri Croitor. Membrii delegaţiei s-au arătat interesaţi de domeniile turismului, agriculturii, industriei prelucrătoare.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=42644

ACUM va depune o petiţie la UE, cu rugămintea de a investiga furtul miliardului

Mişcarea de rezistenţă ACUM, din care fac parte PAS, Platforma DA şi PLDAM, precum şi lideri de opinia din partea societăţii civile, a anunţat că va cere instituţiilor europene investigarea şi urmărirea penală a cetăţenilor moldoveni vinovaţi de spălarea de bani şi implicaţi în furtul miliardului. Până în momentul de faţă, petiţia a fost semnată de mai bine de 6000 de oameni din cele 50 de mii de semnături necesare.

Mişcarea de rezistenţă ACUM a hotărât să depună demersul având în vedere că în momentul depistării fraudei în bancă, în mărime de un miliard de dolari SUA (12% din PIB), autorităţile din Republica Moldova, împreună cu organele de drept, nu au reîntors niciun bănuţi, dimpotrivă, îi protejează pe indivizii care au luat parte la acest furt, se spune în comunicatul de presă al mişcării.

http://nokta.md/%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D1%81%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-acum-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82-%D0%BF/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: