• Bucuresti 27º C
  Baia Mare 18º C
  Brasov 20º C
  Cluj-Napoca 18º C
  Constanta 24º C
  Craiova 24º C
  Galati 26º C
  Iasi 25º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.7625 LEI
  1 USD = 4.2638 LEI
  1 GBP = 5.4024 LEI
  1 CHF = 4.2211 LEI
  1 HUF = 1.4585 LEI
  1 BGN = 2.4351 LEI
  1 JPY = 3.8610 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 13 iunie 2018

14 Iunie, 09:32

Misiunea OSCE, preşedinţia sa italină şi alte ţări sunt gata să acorde concursul necesar pentru deschiderea de „puncte funcţionale” de întregistrare a transportului rutier până la 1 septembrie 2018, a declarat pretinsul ministru de Externe al Transnistriei, Vitali Iglatiev, într-o convorbire recentă cu liderul separatist din stânga Nistrului, Vadim Krasnoselski.

Revista

TRANSNISTRIA

După grupul diplomatic, Transnistria aşteaptă misiuni de afaceri

Liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski şi ministrul de Externe al Transnistriei Vitali Ignatiev au discutat recenta vizită în regiunea din stânga Nistrului a ambasadorilor ţărilor UE şi CSI, acreditaţi la Chişinău.

Ignatiev a declarat că pe adresa ministerului său sosesc scrisori oficiale cu cuvinte de mulţumire pentru posibilitatea oferită de a lua cunoştinţă de potenţialul economic al Transnistriei, precum şi cu asigurări privind disponibilitatea de a organiza în timpul cel mai apropiat vizitarea republicii de către misiuni de afaceri.

Krasnoselski a subliniat că principiul de bază al unor astfel de întâlniri este economia fără politică. „E îmbucurător, a adăugat el, că în zilele apropiate, cu participarea investiţiilor europene, în Transnistria se deschid două unităţi de producere noi”.

https://novostipmr.com/ru/news/18-06-12/za-diplomaticheskim-desantom-v-pridnestrove-ozhidayut-biznes

Ignatiev şi Krasnoselski au discutat deciziile protocolare, semnate de Chişinău şi Tiraspol

Ignatiev şi Krasnoselski au discutat, de asemenea, realizarea deciziilor protocolare, semnate de Chişinău şi Tiraspol. În legătură cu participarea la traficul rutier internaţional, Ignatiev a declarat că Misiunea OSCE, preşedinţia italină şi alte ţări sunt gata să acorde concurs pentru deschiderea de puncte funcţionale de înregistrare a transportului auto până la 1 septembrie 2018.

Au vorbit şi despre situaţia terenurilor agricole din raionul Dubăsarai. Ignatiev a comunicat că certificatele privind folosirea temporară a terenurilor sunt deja remise către şapte fermieri. Este vorba de 500 de hectare de pâmânt. Ignatiev a subliniat că partea transnistreană respectă pe deplin angajamentele, iar complicaţiile sunt legate exclusiv de lacunele părţii moldoveneşti în munca cu documentele de bază. Agricultorii, potrivit afirmaţiilor sale, vor putea începe prelucrarea parcelelor de la 1 august.

https://novostipmr.com/ru/news/18-06-12/deyatelnost-mid-na-kontrole-prezidenta

În Moldova, instanţa a anulat decizia ANRE cu privire la majorarea preţurilor la combustibil

Instanţa din Chişinău a anulat decizia Agenţiei Naţionale pentru Reglementarea în Energetică  cu privire la majorarea preţurilor maxime la combustibil. Verdictul a fost pronunţat aseară. Acţiunea în instanţă a fost înaintată de Ministerul Economiei şi Agenţia pentru Protecţia Drepturilor Consumatorului, informează NOVOSTI PRIDNESTRVIA, cu referire la POINT.MD. Conform noilor calcule ale agenţei, un litru de benzină trebuia să se scumpească cu 34 de bani şi să coste 19 lei şi 49 de bani, iar motorina – cu 32 de bani, ceea ce ar fi constituit 17 lei şi 41 de bani.

Ştirea a fost remarcată şi de către mass-media găgăuze.

https://novostipmr.com/ru/news/18-06-13/v-moldove-sud-otmenil-reshenie-nare-o-povyshenii-cen-na-toplivo

GĂGĂUZIA

Conducătorul comunităţii găgăuze din Modova, despre decizia Curţii Constituţionale: am fost lipsiţi de documentul de bază privind drepturile minorităţilor naţionale

Republica Moldova a fost lipsită de „documentul de bază privind drepturile minorităţilor naţionale”, a declarat preşedintele comunităţii găgăuze din republică, Nicolai Terzi, comentând decizia Curţii Constituţionale cu privire la recunoaşterea drept desuetă a legii din 1989 despre funcţionarea limbilor pe teritoriul RSSM, lege ce reglementează statutul limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică.

El a menţionat că legea cu privire la funcţionarea limbilor pe teritoriul RSSM, anulată de către CC, a fost „pur simbolică” şi anumite prevederi ale sale „au trecut în acte legislative”. Cu toate acestea, „înlăturând această lege din câmpul juridic al statului nostru, noi am fost lipsiţi de documentul de bază cu privire la minorităţile naţionale”.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=41037

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: