• Bucuresti 24º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 20º C
  Cluj-Napoca 21º C
  Constanta 22º C
  Craiova 25º C
  Galati 24º C
  Iasi 23º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 23º C
 • 1 EUR = 4.7612 LEI
  1 USD = 4.2560 LEI
  1 GBP = 5.3976 LEI
  1 CHF = 4.2429 LEI
  1 HUF = 1.4596 LEI
  1 BGN = 2.4344 LEI
  1 JPY = 3.8834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 12 octombrie 2018

13 Octombrie, 23:21

Transnistria este o direcţie potenţial periculoasă pentru Ucraina, a declarat preşedintele Petro Poroşenko în cadrul unui discurs rostit în faţa participanţilor la exerciţiile militare internaţionale „Cerul curat 2018”, transmite NOKTA.MD.

Revista

El a precizat că nu numai Estul este o direcţie ameninţăroare, dar şi Crimeea, Transnisitria şi Nordul. „În armată sunt formate 39 de brigăzi de luptă, un şir de unităţi miliare. Pe direcţiile potenţial periculoase este creată o grupare de forţe pentru respingerea agresiunii nu numai dinspre Est, ci şi dinspre direcţia Crimeii, Transnistriei şi din nord”, a menţionat preşedintele Ucrainei.

TRANSNISTRIA

Transnistria insistă asupra semnării neîntârziate a rapoartelor CUC

În cursul şedinţei ordinare a Comisiei Unificate de Control, partea transnistreană a difuzat o declaraţie în care şi-a exprimat îngrijorarea privind practica constituită a nesemnării rapoartelor CUC de către şeful militar superior din partea Republicii Moldova. La ora actuală rămân nesemnate 21 de documente, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

„Starea de lucruri în Zona de Securitate în toată această perioadă, în cazul unui şir de parametri, rămâne fără nota necesară din cauza activităţii distructive a şefului militar superior al CUC din partea Moldovei. Nu se iau hotărâri asupra multor probleme care au o mare importanţă pentru susţinerea păcii şi stabilităţii în regiune în cadrul operaţiunii de menţinere a păcii”, au declarat reprezentaţii Transnistriei.

În opinia lor, „delegaţia Moldovei în cadrul CUC nu semnează rapoartele, apoi, invocând lipsa în rapoarte a semnăturilor, refuză categoric să le includă în ordinea de zi, iar ulterior declară sus şi tare că CUC, chipurile, nu este aptă să dirijeze operaţiunea de menţinere a păcii”.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-11/pridnestrovskaya-delegaciya-nastaivaet-na-nezamedlitelnom

Forul economic din Transnistria. Oaspetele din SUA şi patru acorduri

În Transnistria are loc Forul economic. În cadrul evenimentului a fost semnat un acord cu un investitor din Ucraina, Anatoli Paţelea, care intenţionează să pună la punct producerea seminţelor de bostan, creşterea şi congelarea fructelor. În acest scop vor fi alocate, în total, circa 8 milioane de euro.

Cel de-al doilea contract de investiţii a fost consolidat prin semnăturile prim-ministrului regiunii Alexandr Martînov şi directorului Unifarm Nicolai Kaziuk, reprezentant al investitorului. La Bender urmează ca atare a fi deschisă o linie de producere farmaceutică.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-11/na-pmief-2018-podpisano-dva-investicionnyh-dogovora

Încă un acord este menit a aduce la un nou nivel interacţiunea camerelor de comerţ şi industrie din Transnistria şi regiunea Arhanghelsk a Federaţiei Ruse. Cel de-al doilea acord urmăreşte crearea unui centru de service exclusiv al uzinei Electromaş pe teritoriul Districtului Federal Siberian al Rusiei.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-12/pmief-2018-podpisano-eshchyo-2-soglasheniya

O ştire aparte mass-media din Transnistria au consacrat-o discursului oaspetelui din America, Bazil Nikas, director al Institutului Creşterii Economice şi Formelor de Drept (IGROW). El a vorbit despre proiectele ce contribuie la creşterea economiei regiunii şi despre parteneriatul public-privat.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-12/vzglyad-iz-za-okeana-v-pmief-2018-prinyal-uchastie-gost-iz-ssha

În afară de asta, a fost discutată majorarea exporturilor pe piaţa rusă. Astfel, livrările în CSI consituie 3/5 din totalul producţiei exportate de Transnistria. În acelaşi timp, o importantă parte a economiei regiunii este industria prelucrătoare, solicitată în Rusia.

Cel de-al VI-lea For investiţional din Transnistria a început la 11 octombrie. Participă mai bine de 600 de delegaţi din diferite ţări, între care India, China, Italia, Polonia, România, Austria, Germania, Marea Britanie, Estnoia, Rusia, Ucraina, Moldova, informează NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-11/perspektivy-pridnestrovskoy-produkcii-na-rossiyskom-rynke

La Tiraspol se deschide filiala Noii Universităţi Ruse

În Transnistria va apărea filiala Noii Universităţi Ruse. Despre acest fapt a vorbit, în cadrul vizitei sale în regiune, însuşi rectorul Vladimir Zernov, transmite PERVÎI PRIDNESTROVSKI. El a vizitat filiala Tiraspol a Institutului de Antreprenoriat şi Drept de la Moscova, a discutat cu studenţii. Filiala Universităţii Ruse va pregăti specialişti în domeniul economiei, tehnologiilor IT, jurisprudenţei, managementului. Înmatricularea va începe la anul viitor.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20181011/75593

Ofiţerii din Transnistria îşi perfecţionează deprinderile de a conduce subunităţile

Ofiţerii Statului Major al Forţelor Armate, ofiţerii de comandă şi ai statelor majore ale unităţilor militare, ai grupulor de conducere şi control şi-au consolidat deprinderile de a aduce unităţile militare în diferite grade de pregătire de luptă, de a conduce subunităţile în cursul contracarării adversarului convenţional şi al luptei de apărare, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-11/oficery-ottachivayut-navyki-upravleniya-podrazdeleniyami

GĂGĂUZIA

Poroşenko a spus că Transnistria este o direcţie potenţial periculoasă pentru Ucraina

Pentru respingerea agresiunii, Ucraina a creat grupări de forţe pe direcţiile potenţial periculoase. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Petro Poroşenko în cadrul unui discurs rostit în faţa participanţilor la exerciţiile militare internaţionale „Cerul curat 2018”, transmite NOKTA.MD.

Potrivit lui Poroşenko, nu numai Estul este o direcţie ameninţăroare, dar şi direcţia Crimeea, Transnisitria şi Nordul. „În armată sunt formate 39 de brigăzi de luptă, un şir de unităţi miliare. Pe direcţiile potenţial periculoase este creată o grupare de forţe pentru respingerea agresiunii nu numai dinspre Est, ci şi dinspre direcţia Crimeii, Transnistriei, din nord”, a spus el.

http://nokta.md/%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BB-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD/

Leiciu: pentru apărarea împuternicilor Găgăuziei trebuie cooptaţi parteneri internaţionali

Pentru apărarea împuternicilor Găgăuziei trebuie cooptaţi parteneri internaţionali. Este părerea copreşedintelui grupului de lucru al deputaţilor parlamentului Moldovei şi Adunării Populare, Gheorghi Leiciu.

El a menţionat că „astăzi activitatea grupului de deputaţi ai Parlamentului şi Adunării Populare are un caracter lent şi la Chişinău nu există voinţă politică pentru a adopta cele trei proiecte de lege găgăuze. Cu toate acestea, „nu trebuie acuzată doar una din părţi”.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=43117

Muncitorii de la fabrica Fujikura din Comrat sunt în grevă, ei cer micşorarea normei şi o atitudine umană

La 11 octombrie, la fabrica Fujikura din Comrat a avut loc o grevă. Muncitorii cer reducerea normei pe care angajatorul, potrivit lor, o ridică în permanenţă. Declaraţii a fost făcută de angajaţii facbricii pentru NOKTA. Jurnaliştilor, care intenţionau să solicite conducerii fabricii un comentariu oficial, nu li s-a permis să pătrundă pe teritoriul fabricii.

Oamenii fac grevă împotriva majorării normei de lucru, pentru mărirea salariului şi pentru „o atitudine umană”. „Cu fiecare lună salariul nostru e tot mai mic, iar norma – tot mai mare. Noi am venit aici să muncim, făceam câte 50 de cabluri, primeam mai mult. Acum facem mult mai multe cabluri, productivitatea e mai mare, iar salariul – mai mic”, a menţionat unul dintre angajaţii fabricii.

http://nokta.md/%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0-%D0%B2%D1%81%D1%91-%D0%B2%D1%8B%D1%88%D0%B5-%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D1%81%D1%91-%D0%BD%D0%B8%D0%B6%D0%B5-%D1%80/

La Vulcăneşti, cu suportul UE, este implementat un proiect de curăţire a râului Cahul

Este restabilit sectorul râului Cahul care trece prin oraşul Vulcăneşti. Ca urmare, vor fi excluse inundaţiile gospodăriilor adiacente. Un astfel de proiect capital a fost posibil graţie Uniunii Europene, prin intermediul programului Susţinerea dezvoltării agriculturii şi localităţilor rurale”.

Costul total al proiectului de curăţire şi amenajare a râului Cahul este 126,9 mii de euro, 70 de mii dintre care au fost alocate de UE, iar diferenţa a fost acoperită din bugetul oraşului şi autonomiei găgăuze.

http://nokta.md/%D0%B2-%D0%B2%D1%83%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%88%D1%82%D0%B0%D1%85-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B6%D0%BA%D0%B5-%D0%B5%D1%81-%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D1%80%D0%B5/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: