• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 29º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 28º C
  Constanta 29º C
  Craiova 28º C
  Galati 31º C
  Iasi 29º C
  Suceava 26º C
  Timisoara 28º C
 • 1 EUR = 4.7228 LEI
  1 USD = 4.1899 LEI
  1 GBP = 5.3006 LEI
  1 CHF = 4.2095 LEI
  1 HUF = 1.4679 LEI
  1 BGN = 2.4147 LEI
  1 JPY = 3.8726 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 11 octombrie 2018

12 Octombrie, 10:23

În Transnistria încep a sosi oaspeţi la forul economic. În acest an, printre cei care îşi vor împărtăşi experienţa internaţională sunt şi specialiştii companiei Berlin Economics.

Revista

Guvernul colaborează cu această companie de consulting de mai bine de 1,5 ani. Prim-ministrul Transnistriei, Alexandr Martînov, le-a spus oaspeţilor: „Multe dintre propunerile dvs. nu rămân pur şi simplu pe hârtie în calitate de recomandare, ci sunt folosite de noi pe larg în politica economică”.

TRANSNISTRIA

În Transnistria au avut loc antrenamente ale transmisioniştilor

Transmisioniştii din unităţile militare al Forţelor Armate ale Transnistriei şi-au perfecţionat zilele trecute deprinderile de organizare şi asigurare a conducerii subunităţilor prin folosirea tehnicii şi a diferitor mijloace de legătură. Specialiştii din trupele de transmisiuni au prelucrat un şir de sarcini de luptă şi instruire privind asigurarea unei legături stabile şi continue a subunităţilor care s-au prezentat la liniile indicate.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-11/ucheniya-voysk-svyazi

Un profesor de la universitatea din Hamburg le-a povestit studenţilor transnistreni despre investiţii

Profesorul Facultăţii de Business, Economie şi Ştiinţe Sociale de la Universitatea din Hambrug, Carsten Nouroth, a ţinut în faţa studenţilor universităţii transnistrene prelegerea „Transformarea legii internaţionale de investiţii”. El a arătat ce sunt investiţiile, care este diferenţa dintre tranzacţii şi investiţii, prin ce sunt periculoase investiţiile financiare în întreprinderile şi organizaţiile altor state.

NOVOSTI PRIDNESTROVIA informează că Nouroth este participant al forului economic din Transnistria.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-11/pgu-posetil-professor-gamburgskogo-universiteta

Prim-ministrul Transnistriei: colaborarea cu Federaţia Rusă se află în ascensiune constructivă

Prim-ministrul Transnistriei, Alexandr Martînov, s-a întâlnit cu delegaţia guvernului de la Petersburg. Oaspeţii ruşi au sosit la Tiraspol pentru a lua parte la apropiatul for investiţional.

„Vreau să vă arăt că colaborarea cu Federaţia Rusă se află într-o bună ascensiune constructivă”, a declarat Martînov. Potrivit afirmaţiilor sale, Agenţia Iniţiativelor Strategice a pus umărul la elaborarea foilor de parcurs în vederea simplificării condiţiilor de desfăşurare a afacerilor, iar conducerea Transnistriei poartă negocieri cu băncile din Rusia pentru atragerea resurselor creditare în vederea dezvoltării producerii”.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-10/premer-sotrudnichestvo-s-rossiyskoy-federaciey-nahoditsya-na

Alexandr Martînov s-a întâlnit cu specialiştii Berlin Economics

În Transnistria încep a sosi oaspeţi la forul economic. Nu e vorba doar de participanţii la for, ci şi de spicheri şi moderatori ai secţiunilor. În acest an, printre cei care îşi vor împărtăşi experienţa internaţională sunt şi specialiştii companiei Berlin Economics. Guvernul colaborează cu această companie de consulting de mai bine de 1,5 ani.

Prim-ministrul Martînov a declarat – adresându-se reprezentanţilor companiei – că „multe dintre propunerile dvs. nu rămân pur şi simplu pe hârtie în calitate de recomandare, ci sunt folosite de noi pe larg în politica economică”.

Membrul delegaţiei Berlin Economics, expertul în investiţii Bjorn Folger, va prezenta un raport în cadrul unei secţii a forului. El studiază mai bine de 20 de ani problemele activităţii investiţionale, marea majoritate a proiectelor sale sunt realizate în Germania şi în ţările Europei de Est.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-10/aleksandr-martynov-vstretilsya-so-specialistami-berlin-economics

Mass-media: patriarhul Kirill va putea vizita Transnistria la finele lunii octombrie

Patriarhul Kirill intenţionează să viziteie la finele lunii octombrie Moldova. Potrivit NOVOSTI PRIDNESTROVIA, care citează mass-media ruse, el poate, de asemenea, să efectueze vizite în Găgăuzia şi Transnistria.

Vizita lui Kirill este planificată pentru zilele de 25-28 octombrie. S-a comunicat că patriarhul intenţionează să viziteze la 26 octombrie oraşul Bender.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-10/smi-patriarh-kirill-mozhet-posetit-pridnestrove-v-konce-oktyabrya

GĂGĂUZIA

Expert, despre activitatea comisiei Parlamentului şi Adunării Populare a Găgăuziei: „De la începutul anului, două şedinţe şi nicio decizie”

Expertul politic moldovean Veaceslav Craciun „nu vede schimbări pozitive pentru Găgăuzia” ca urmare a activităţii grupului comun de deputaţi ai Parlamentului şi Adunării Populare.

„Una a avut loc în luna februarie, cea de-a doua – în iulie. Nicio decizie a comisiei în decursul anului 2018. Adică acest grup pare că s-a izolat de societatea găgăuză, discută ceva între ei, dar ce decid, nu se înţelege. Niciun fel de raport în faţa Adunării Populare, pe cât ştiu, nu a fost prezentat. Nu au existat nici audieri publice”, a declarat Craciun.

Cu toate acestea, susţine politologul, „din punctul de vedere al Chişinăului, acest grup de lucru este unul de mare succes”, deoarece, mulţumită prestaţiei sale, „s-a reuşit aruncarea în derizoriu a autonomiei găgăuze pentru trei ani şi compromiterea rezultatelor referendumului din anul 2014”. Din punctul de vedere al Comratului oficial, „nu există rezultate pozitive”.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=43094

65,5% din totalul locuitorilor Găgăuziei nu au încredere în  „Noua Găgăuzie”, iar 76,3% – în democraţi

65,5% din totalul locuitorilor Găgăuziei nu au încredere în  „Noua Găgăuzie”, iar 76,3% – în democraţi. Acestea sunt rezultatele studiului efectuat de compania CBS-AXA în cooperare cu Institutul de Studii Politice.

Potrivit datelor sociologilor,71,8% din locuitorii Găgăuziei „nu au încredere deloc”, iar alţi 4,5% „nu prea au încredere” în Partidul Democrat. „Într-o anumită măsură au încredere” în democraţi 5,1 % şi abia 0,7% au în ei încredere „foarte mare”. 9,5% nu au auzit despre activitatea PD, iar 8,4 nu au răspuns.

Mişcarea Noua Găgăuzie, controlată de democraţi, nu se bucură încrederea a de 62,6% din găgăuzi.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=43088

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: