• Bucuresti -1º C
  Baia Mare -2º C
  Brasov -6º C
  Cluj-Napoca -2º C
  Constanta -2º C
  Craiova -3º C
  Galati -3º C
  Iasi -2º C
  Suceava -2º C
  Timisoara 1º C
 • 1 EUR = 4.7619 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.4653 LEI
  1 CHF = 4.1953 LEI
  1 HUF = 1.4983 LEI
  1 BGN = 2.4348 LEI
  1 JPY = 3.7869 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 11 iulie 2018

12 Iulie, 09:59

Moscova este revoltată de rezoluţia Adunării Generale a ONU cu privire la retragerea pacificatorilor ruşi [militarii GOTR] din Transnistria. Faptul acesta a complicat şi aşa deloc simplele relaţii ale Moldovei cu Rusia.

Revista

Declaraţia a fost făcută de ambasadorul Moldovei în Rusia Andrei Neguţa la întrevederea cu conducerea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA. Potrivit lui Neguţa, documentul a trezit în Rusia o astfel de rezonanţă, încât sub semnul întrebării s-au pomenit chiar consultaţiile interministeriale la Moscova, planificate pentru 25 iulie.

TRANSNSTRIA

GOTR a inaugurat în Transnistria tabără „Steaua Roşie”

Militarii Grupului Operativ al Trupelor Ruse în Transnistria au inaugurat tabăra militar-patriotică „Steaua Roşie” pentru cadeţi. Tabăra este prevăzută pentru circa 60 de oameni. Cadeţii care au sosit în tabără sunt în mare parte copii ai militarilor GOTR.

În cele trei săptămâni de tabără, pentru ei vor fi organizate lecţii demonstrative în cadrul diferitor discipline militare, jocuri sportive şi vizionări de filme militar-patriotice.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-11/v-pridnestrove-vpervye-otkryli-lager-krasnaya-zvezda

Adunarea Parlamentară a OSCE a adoptat o rezoluţie privind retragerea trupelor ruse din Transnistria

„Adunarea Parlamentară a OSCE a adoptat o rezoluţie cu privire la retragera pacificatorilor ruşi din Transnistria. Formal, în document se vorbeşte despre retragerea forţelor militare străine de pe teritoriul Moldoveii şi transformarea misiunii de menţinere a păcii în una civilă. Amendamentul la rezoluţie vizând retragerea militarilor ruşi a fost propusă de Moldova şi susţinut de România, SUA, Marea Britanie, Georgia şi Lituania. Rezoluţia a fost adoptată la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare OSCE, care are loc la Berlin între 7 şi 11 iulie”, se spune în materialul postului transnistrean de televiziune TCB, care a reamintit că OSCE este intermediar în procesul de negocieri dintre Tiraspol şi Chişinău, membru al formatului 5+2.

https://tsv.md/pa-obse-prinyala-rezolyuciyu-o-vyvode-rossijskix-vojsk-iz-pridnestrovya/

Rezoluţia ONU privind retragerea GOTR din Moldova a complicat relaţiile dintre Chişinău şi Moscova

Moscova este revoltată de rezoluţia Adunării Generale a ONU cu privire la retragerea pacificatorilor ruşi [militarii GOTR] din Transnistria. Faptul acesta a complicat şi aşa deloc simplele relaţii ale Moldovei cu Rusia. Declaraţia a fost făcută de ambasadorul Moldovei în Rusia Andrei Neguţa la întrevederea cu conducerea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA. Potrivit lui Neguţa, documentul a trezit în Rusia o astfel de rezonanţă, încât sub semnul întrebării s-au pomenit chiar consultaţiile interministeriale la Moscova, planificate pentru 25 iulie.

Proiectul rezoluţiei ce conţine apelul de a retrage GOTRA din regiunea transnistreană, propus de Moldova, a fost supus votului la 22 iunie. Documentul a fost susţinut de 64 de state, împotrivă s-au pronunţat 14. Altele 83 s-au abţinut.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-10/rezolyuciya-oon-o-vyvode-rossiyskih-mirotvorcev-iz-pmr-oslozhnila

Moldova va continua să ceară retragerea militarilor ruşi din Transnistria

Moldova va continua să ceară retragerea militarilor ruşi din Transnistria, a declarat ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Tudor Ulianovschi la şedinţa comună cu diplomaţii moldoveni, convocaţi la Chişinău, informează NOVOSTI PRIDNESTROVIA cu referire la mass-media ruse.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-10/moldova-prodolzhit-dobivatsya-vyvoda-iz-pridnestrovya-rossiyskih

Moldova ca stat al civilizaţiei occidentale

NEWSPMR.COM scrie despre întrevederea ministrului de Externe Ulianovschi cu ambasadorii moldoveni. În text este menţionat că Ulianovschi le-a cerut diplomaţilor „să promoveze noua imagine a Moldovei ca stat ce aparţine de civilizaţia occidentală” şi „să îndepărteze Republica Moldova de imaginea fostului stat sovietic”.

Vorbind despre reintegrarea Moldovei, ministrul a subliniat că diplomaţii moldoveni trebuie să consolideze peste hotare convingerea că reglementarea problemei moldo-transnistrene va rezolvată exclusiv pe calea negocierilor.

http://newspmr.com/novosti-moldovy/575

GĂGĂUZIA

Studenţii din Belarus vor culege roada în colhozul „Pobeda” din Copceac

Un detaşament studenţesc belarus va pleca pentru prima dată în Moldova la cules roada în colhozul din satul Copceac, „Pobeda”. Ei vor lucra acolo circa o lună.

„Aşteptăm sosirea a 33 de studenţi din Belarus săptămâna viitoare, undeva pe 16 iulie. Tinerii vor culege piersici, soiuri timpurii de poamă. Ne vor ajuta şi la culesul harbujilor şi pepenilor. Îi vom plăti şi le vom procura bilete la cale întoarsă”, a spus preşedintele colhozului, Nicolai Dragan.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=41607

Un eurodeputat a calificat drept ipocrită reacţia autorităţilor moldoveni la rezoluţia Parlamentului European

Într-un interviu pentru „Europa Liberă”, eurodeputatul Monica Macovei a calificat drept ipocrită reacţia autorităţilor de la Chişinău la recenta rezoluţie a Parlamentului European, care conţine recomandarea de a îngheţa asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova, precum şi susţinerea financiară pentru buget, transmite GAGAUZINFO.MD cu referire la mass-media moldoveneşti.

Macovei a menţionat că declaraţiile liderului PD Vlad Plahotniuc sunt contradictorii. Pe de o parte, politicianul susţinie că partidul politic rămâne fidel cursului european, dar, pe de alta, că „nu va mai ţine cont ca înainte de condiţiile Uniunii Europene”.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=41593

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: