• Bucuresti 14º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 11º C
  Craiova 16º C
  Galati 13º C
  Iasi 14º C
  Suceava 12º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.7607 LEI
  1 USD = 4.2327 LEI
  1 GBP = 5.5053 LEI
  1 CHF = 4.1761 LEI
  1 HUF = 1.4879 LEI
  1 BGN = 2.4341 LEI
  1 JPY = 3.7834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 10 septembrie 2018

11 Septembrie, 16:38

Cu începere din 10 septembrie, la Tiraspol şi Râbniţa şi-au început activitatea, în regim complet, două puncte de înregistrare a mijloacelor de transport, unde proprietarilor de automobile transnistreni li se vor elibera numere neutre (fără simboluri moldoveneşti şi transnistrene). Capacitatea de trecere va fi, început, de 55-65 de oameni în 24 de ore.

Revista

TRANSNISTRIA

Krasnoselski s-a întâlnit cu Dmitri Kozak

Liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski s-a întâlnit la Moscova cu reprezentantul special al preşedintelui Federaţiei Ruse pentru relaţiile comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitri Kozak.

Părţile au menţionat caracterul de succes al operaţiuni ruse de menţinere a păcii pe malurile Nistrului şi au căzut de acord că, fiind garantul păcii şi stabilităţii în întreaga regiune, misiunea trebuie să fie continuată în formatul existent.

https://novostipmr.com/ru/news/18-09-07/vadim-krasnoselskiy-vstretilsya-s-dmitriem-kozakom

A avut loc întâlnirea experţilor Chişinăului şi Tiraspolului în domeniul transportului auto

La finele săptămânii trecute, la biroul Misiunii OSCE de la Chişinău a avut loc şedinţa grupurilor de experţi din partea Chişinăului şi Tiraspolului în problemele dezvoltării transportului şi gospodăriei rutiere, cu participarea reprezentanţilor pentru problemele politice Vitali Ignatiev şi Cristina Lesnic.

Părţile au discutat mersul realizării acordului privind mecanismul participării transportului auto al Transnistriei la traficul internaţional.

https://novostipmr.com/ru/news/18-09-07/eksperty-pmr-i-rm-v-oblasti-avtotransporta-vstretilis-v-kishinyove

În Transnistria au avut loc alegerile suplimentare în Duma de Stat a Rusiei

Duminică, 9 septembrie, locuitorii de la Tiraspol, Dubăsari şi Dnenstrovka au luat parte la alegerile deputaţilor Dumei de Stat a Rusiei. „Ruşii transnistreni” votează în două circumscriţii electorale: Saratov şi Kaliningrad. Dar, în cele din urmă, numărul total deputaţilor Dumei de Stat, asociaţi cu Transnistri, este, ca şi mai înainte, 7.

https://tsv.md/dovybory-v-gosdumu-gde-progolosovat/

Krasnoselski i-a felicitat pe deputaţii realeşi ai Dumei de Stat de legislatura a VII-a, Alexandru Iaroşciuk şi Evgheni Primakov.

https://novostipmr.com/ru/news/18-09-10/vadim-krasnoselskiy-napravil-pozdravleniya-vnov-izbrannym

Două puncte de eliberare a numerelor neutre şi-a început activitatea în regim complet la Râbniţa şi Tiraspol

Cu începere din 10 septembrie, la Tiraspol şi Râbniţa şi-au început activitatea în regim complet două puncte de înregistrare a mijloacelor de transport, unde proprietarilor de automobile transnistreni li se vor elibera numere neutre (fără simboluri moldoveneşti şi transnistrene).

Capacitatea de trecere va fi, început, de 55-65 de oameni în 24 de ore.

http://newspmr.com/novosti-pmr/obshhestvo/1585

În Transnistria a avut loc reuniunea patriotică „Moştenitorii victoriei”

La finele săptămânii trecute, în Transnistria a avut loc reuniunea patriotică „Moştenitorii victoriei”. Circa 450 de transnistreni tineri „au sosit în tabăra de pădure pentru a-şi verifica posibilităţile”, a precizat postul de televiziune TCB.

https://tsv.md/nasledniki-pobedy-2/

NOVOSTI PRIDNESTROVIA scrie că Vadim Kranoselski a condus „mişcarea republicană de tineret”, „Moştenitorii victoriei”. „Noi suntem moştenitorii Victoriei soldatului rus pe acest pământ, ai soldatului sovietic şi ai apărătorilor Transnistriei. Există o legătură a timpurilor şi generaţiilor, iar esenţa reuniunii e de a cunoaşte istoria eroilor care şi-au vărsat sângele pentru pământul lor”, a subliniat el.

https://novostipmr.com/ru/news/18-09-09/prezident-vozglavil-pridnestrovskoe-dvizhenie-nasledniki-pobedy

Cortegiul preşedintelui, implicart într-un accident rutier

Cortegiul preşedintelui Igor Dodon a fost implicat într-un accident pe traseul Străşeni – Călăraşi. În automobil se aflau mama şi unul dintre fiii preşedintelui.

https://novostipmr.com/ru/news/18-09-09/kortezh-prezidenta-moldovy-popal-v-dtp

În ziua următoare, NEWSPMR.COM a publicat opinia membrilor PSRM despre faptul că asupra preşedintelui Dodon a fost comis un atentat. Socialistul Ion Ceban a atras atenţia la „unele circumstanţii stranii ale accidentului”. „Din fericire, totul s-a soldat fără victime ca urmare a acestui foarte şi foarte dubios accident. Judecând după fotografii, accidentul a fost, mai curând, pus la cale, iar nu întâmplător, şi noi tratăm cele întâmplate ca pe un semnal de alarmă, dar admitem că ar fi putut fi un atentat direct asupra vieţii şi sănătăţii şefului statului”, a declarat Ceban.

http://newspmr.com/novosti-moldovy/421

GĂGĂUZIA

Irina Vlah a propus desfăşurarea următoarelor alegeri ale başcanului la 17 februarie

Următoarele alegeri ale başcanului este judicios să fie desfăşurate la 17 februarie. Cu o asemenea iniţiativă legislativă, şeful Găgăuziei Irina Vlah a apelat la deputaţii Adunării Populare. Ea a avut câteva argumente.

Başcaul a reamintit că actuala legislatură a Parlamentului Republicii Moldova „de facto şi-a prelungit mandatul cu încă trei luni. Şi, în locul celor patru ani regulamentari, legislativul va funcţiona patru ani şi trei luni”. „Astfel de maşinaţiuni politice şi tentative de uzurpare a puterii”, în opinia başcanului, provoacă o întemeiată indignare. Şi Găgăuzia, dimpotrivă, trebuie să fie un exemplu de înaltă cultură politică.

De asemenea, başcanul susţine că este în interesul locuitorilor Găgăuziei de a lua, concomitent, parte la alegerea noului Parlament şi, în aceeaşi perioadă, de a alege noul şef al Autonomiei.

Cel de-a treilea argument este asigurarea executării bugetului şi implementarea programelor şi proiectelor internaţionale pe teritoriul Autonomiei.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=42574

... şi a anunţat că va participa la alegerile başcanului

Irina Vlah îşi va înainta din nou candidatura la alegerile başcanului Găgăuziei, care vor avea loc la anul. Başcanul a făcut acest anunţ în cadrul unui briefing de presă.

Raspunzând la întrebarea presei, Vlah a menţionat că în cei trei ani şi jumătate, care au trecut, Comitetul Executiv, deputaţii şi corpul de primari „au depus o enormă muncă de edificare”.

„Noi avem cu de ne mândri, căci Găgăuzia a devenit un exemplu pentru alte regiuni ale Republicii Moldova. Eu merg la aceste alegeri ca în Autonomia noastră să se construiască şi mai departe grădiniţe, şcoli, spitale, drumuri”, a declarat ea.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=42576

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: