• Bucuresti 27º C
  Baia Mare 21º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 21º C
  Constanta 21º C
  Craiova 24º C
  Galati 27º C
  Iasi 26º C
  Suceava 24º C
  Timisoara 23º C
 • 1 EUR = 4.7621 LEI
  1 USD = 4.2658 LEI
  1 GBP = 5.4436 LEI
  1 CHF = 4.2197 LEI
  1 HUF = 1.4625 LEI
  1 BGN = 2.4349 LEI
  1 JPY = 3.8876 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 10 octombrie 2018

11 Octombrie, 09:41

Procuratura Anticorupţie a difuzat un anunţ cu privire la reţinerea a doi membri ai consiliului de doctorat, care aprobă lucrările de doctorat în cadrul Universităţii de Stat din Moldova.

Revista

Este vorba despre decanul Facultăţii de Drept, Sergiu Brânză, şi avocatul Viorel Berliba. Ambii sunt bănuiţi de corupţie, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA. Berliba, care face parte din consiliul de doctorat şi este conducătorul ştiinţific al candidaţilor la titlul de doctor, în august a.c. i-a transferat în mai multe rânduri decanului – care conduce consiliul în cauză – importante sume de bani. Decanul Facultăţii de Drept trebuia, în schimb, să-i ajute pe doctoranzii lui Berbliba să-şi susţină lucrările de doctorat.

TRANSNISTRIA

Parlamentul European a declarat Moldova drept „un stat capturat”

Comisia pentru afacerile externe a Parlamentului European consideră că „situaţia din Moldova nu corespunde standardelor democratice şi principiilor supremaţiei legii”. Eurodeputaţii menţionează, de asemenea, că „Moldova este capturată de interesele oligarhice, iar toată influenţa economică şi politică este concentrată în mâinile unui grup restrâns de oameni”, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

Înainte votării proiectului de rezoluţie, raportorul pentru Republica Moldova, Petras Auštrjevičius, a oftat şi a spus: „God bless Moldova!”. Colegii săi au râs drept răspuns. După asta, membrii comisiei au votat pentru rezoluţia potrivit căreia în care Republica Moldova este un „stat capturat” şi au declarat că nu va nicio susţinere din partea UE până la alegerile parlamentare din 2019.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-10/v-evroparlamente-nazvali-moldovu-zahvachennym-gosudarstvom

La forul investiţional din Transnistria s-au înregistrat 600 de participanţi

Circa 600 de oaspeţi s-au înregistrat în vederea participării la forul investiţional din Transnistria, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA. Pentru participanţi va fi organizată prezentarea portalului de investiţii şi a noii legislaţii care oferă preferenţe şi garanţii tuturor celor care intenţionează să investească în economia Transnistriei.

În subiectul postului de televiziune TCB se spune că la for vor fi reprezentate India, China şi Estonia, care vor să investească în dobândirea criptovalutei pe teritoriul regiunii, Polonia – în industria chimică, Grecia – în aducerea şi prelucrarea uleiului de măsline în scopul exportării ulterioare în  Rusia.

https://tsv.md/na-investicionnyj-forum-zaregistrirovalos-600-uchastnikov/

Producătorii au luat cunoştinţă de cerinţele Uniunii Europene

La Tiraspol a avut loc un seminar pentru întreprinderile din regiune, care deja lucrează sau intenţionează să lucreze cu ţările Uniunii Europene. Organizatorii seminarului sunt Uniunea Industriaşilor din Transnistria şi reprezentanţa UE în Moldova. Au luat parte şi conducătorii ai 16 întreprinderi din industria uşoară şi grea, informează TCB.

https://tsv.md/proizvodstvenniki-oznakomilis-s-trebovaniyami-evrosoyuza/

În Moldova au fost reţinuţi, sub bănuiala de corupţie, doi membri ai consiliului de doctorat

Procuratura Anticorupţie a difuzat un anunţ cu privire la reţinerea a doi membri ai consiliului de doctorat, care aprobă lucrările de doctorat în cadrul Universităţii de Stat din Moldova. Este vorba despre decanul Facultăţii de Drept, Sergiu Brânză, şi avocatul Viorel Berliba. Ambii sunt bănuiţi de corupţie, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

Potrivit datelor organelor de drept, avocatul Viorel Berliba, care face din consiliul de doctorat şi este conducătorul ştiinţific al candidaţilor la titlul de doctor, în august a.c. i-a transferat în mai multe rânduri decanului – care conduce consiliul în cauză – importante sume de bani. Se presupune că avocatul acţiona din partea a doi studenţi ai universităţii, care intenţionau să-şi susţină tezele, precum şi pentru a-şi menţine locul de conducător ştiinţific. Decanul Facultăţii de Drept trebuia, în schimb, să-i ajute pe doctoranzii lui Berbliba să-şi susţină lucrările de doctorat.

https://novostipmr.com/ru/news/18-10-09/v-moldove-po-podozreniyu-v-korrupcii-zaderzhali-dvuh-chlenov

GĂGĂUZIA

Postul de televiziune GRT cere procurorului să-i tragă la răspundere pe angajaţii Comitetului Executiv al Găgăuziei

Directorul executiv interimar al companiei publice de televiziune GRT Vitali Gaidarji i-a cerut procurorului Găgăuziei să verifice acţiunile unor angajaţi ai Comitetului Executiv al Găgăuziei, acţiuni pe care jurnalistul le consideră drept „presiune asupra mass-media şi jurnaliştilor, cenzură şi amestec în politica redacţională”.

Anterior, Comitetul Executiv a trimis pe adresa GRT materiale video ce conţineau momentul în care Irina Vlah a dat mâna cu preşedintele parlamentului maghiar. GRT a refuzat să publice materialele respecive, după care Comitetul Executiv a publicat corespondenţa oficială dintre conducerea postului de televiziune şi funcţionari.

http://nokta.md/doc-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB-grt-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B8%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D1%87/

Centrul ştiinţific al Găgăuziei a semnat un acord cu Muzeul Etnografic al Rusiei

În anul curent, Centrul de cercetări ştiinţifice al Găgăuziei, „Maria Marunevici”, intenţionează să deschidă, în baza Secţiei de istorie şi etnografie, un Centru de păstrare a patrimoniului material şi spiritual al găgăuzilor.

În zilele de 25 şi 26 septembrie 2018, la Petersburg au avut loc negocieri şi mai multe întâlniri ale reprezentanţilor Centrului de cercetări ştiinţifice al Găgăuziei cu conducerea Muzeului Etnografic al Rusiei. A avut loc un schimb de opinii în problemele cooperării reciproc avantajoase şi discutarea planurilor viitoarelor activităţii comune.

La finele negocierilor a fost semnat un acord de colaborare între Muzeul Etnografic al Rusiei şi Centrul de cercetări ştiinţifice din Găgăuzia.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=43059

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: