• Bucuresti 14º C
  Baia Mare 8º C
  Brasov 8º C
  Cluj-Napoca 8º C
  Constanta 11º C
  Craiova 13º C
  Galati 10º C
  Iasi 7º C
  Suceava 6º C
  Timisoara 11º C
 • 1 EUR = 4.7564 LEI
  1 USD = 4.2005 LEI
  1 GBP = 5.5575 LEI
  1 CHF = 4.2296 LEI
  1 HUF = 1.5063 LEI
  1 BGN = 2.4319 LEI
  1 JPY = 3.8050 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 10 mai 2018

11 Mai, 09:37

La 9 mai, GOTR le-a organizat transnistrenilor o serbare în orăşelul militar

revista

TRANSNISTRIA

În orăşelul militar, GOTR a organizat la 9 mai o serbare de proporţii, în cadrul căreia vizitatorii au putut privi armamentul sovietic şi trofeurile nemţeşti, iar curioşii au avut posibilitatea de a coborî în adăpostul subteran sau a gusta din terciul ostăşesc, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA. Publicaţia menţionează că orăşelul a fost vizitat de mii de oameni.

Vorbind despre sarcinile care stau în faţa militarilor GOTR în Transnistria, şeful structurii, Dmitri Zelenkov, a evidenţiat pregătirea subunităţilor în vederea realizării operaţiunii de pacificare, pazei şi protecţiei obiectelor de importanţă, ce aparţin Federaţiei Ruse. El a subliniat că, împreună cu „militarii transnistreni”, sarcinile respective sunt onorate cu succes.

https://novostipmr.com/ru/news/18-05-09/pridnestrove-i-rossiya-den-pobedy-vstrechali-vmeste

Ofiţerii şi sergenţii Transnistriei îi vor pregăti pe recruţi pentru serviciul militar

În una dintre unităţile militare ale „Forţelor Armate” ale Transnistriei, ofiţerii şi sergenţii îi vor pregăti pe recruţi pentru serviciul militar, informează NOVOSTI PRIDNESTROVIA. La lecţii, ofiţerii şi sergenţii vor aborda probleme de metodică a pregătirii militare generale şi de muncă educativă cu noul contingent, vor studia subtilităţile muncii în unităţi şi subdiviziuni în vederea neadmiterii de încălcări ale ordinii stabilite de efectuare a serviciului militar.

https://novostipmr.com/ru/news/18-05-10/oficery-i-serzhanty-podgotovyat-novobrancev-k-sluzhbe-v-armii

Opinie: Planul vicleanului

NEWSPMR.COM a publicat materialul candidatului lui Renato Usatî la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova în anul 2016, vicepreşedintele „Partidului Nostru” Dmitri Cuibaşenko, despre „planul viclean” al şefului statului, Igor Dodon. În opinia politicianului, Dodon vrea să se debaraseze de Plahotniuc, să-i ocupe locul şi să transforme schema nocivă a lui Plahotniuc în una benefică.

„Puterea pro-europeană se străduieşte din plin să cureţe flancul politic de centru-stânga, făcându-l pe Dodon monopolist pe acest câmp. PD ajută PSRM să distrugă Partidul Nostru al lui Renato Usatîi”, scrie jurnalistul.

„Dodon înţelege prea bine că, fără Plahotniuc, regimul său omonim va cădea. Dar Dodon nu intenţioează să lupte împotriva acestui regim. Acest dubios privilegiu el îl oferă altora. El trebuie să se păstreze pentru realizarea înaltei sale misiuni. De aceea el se suceşte ca un şarpe pe tigaie, în tentativa de a se menţine şi consolida, pe sine şi proiectul său politic, pentru ca, în momentul când regimul lui Plahotniuc va cădea, să-l înlocuiască cu propriul său regim. În asta şi constă vicleanul plan de taină al preşedintelui-socialist: de a da hârbul pe oala spartă”, a conchis Ciubaşenko.

http://newspmr.com/novosti-moldovy/17764

Această Găgăuzie îngrozitoare

NEWSPMR.COM a publicat un material care, acum două zile, a apărut pe portalul GAGAUZYERI.MD. În material se vorbeşte despre vizita jurnalistului de la publicaţia românească ADEVĂRUL, Răzvan Voncu, în Autonomia Găgăuză. Pe jurnalist l-a impresionat, mai cu seamă, atitudinea negativă a poporului găgăuz faţă de România, pe de o parte, şi atitudinea pozitivă a localnicilor faţă de Rusia, pe de altă parte, e menţionat în articol.

http://newspmr.com/novosti-moldovy/17763

GĂGĂUZIA

Mitropolia Moldovei i-a cerut Primăriei să interzică marşul comunităţii LGBT

Mitropolia Moldovei i-a cerut Primăriei Chişinău să interzică marşul „Fără frică”, pe care comunitatea LGBT îl va desfăşura la 19 mai, informează GAGAUZYERI.MD. „Această paradă a minorităţii sfidează şi insultă public valorile majorităţii societăţii noastre, care, în proporţie de 98%, e formată din creştini ortodocşi. [...] Din experienţa anilor trecuţi, astfel de evenimente provoacă pericole, violenţă şi ciocniri între participanţii la marş şi adversarii lui”, se spune în demersul Mitropoliei.

Mitropolitul Vladimir consideră că nu există o cauză legală, morală şi raţională, care le-ar permite autorităţilor să susţină o „acţiune atât de absurdă”.

http://gagauzyeri.md/politika/4017-eto-pokushenie-na-moral-mitropolit-poprosil-meriyu-zapretit-marsh-f259r259-fric259.html

În Găgăuzia vor avea loc cursuri cu participarea potenţialilor beneficiari de granturi în cadrul proiectului SLPA

Locuitorii Găgăuziei, care sunt interesaţi să primească granturi în cadrul proiectului SLPA, finanţat de către Uniunea Europeană, pot participa la cursurile care vor avea loc în toate centrele raionale ale Autonomiei, la 14, 15 şi 16 mai, informează GAGAUZINFO.MD.

Concursul de oferire a susţinerii financiare prin intermediul granturilor pentru întreprinderile mirco, mici şi medii a fost anunţat anterior în cadrul proiectului „Susţinerea autorităţilor publice locale ale Găgăuziei”. Volumul total al mijloacelor pentru granturi constituie circa 500 de mii de euro.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=40366

Cu ce s-au încheiat audierile asupra legii privind salvarea limbii găgăuze

Audierile publice privind discutarea proiectului de lege ce vizează salvarea limbii găgăuze, conceput de trei deputaţi al Adunări Populare, au avut loc la Comrat, informează GAGAUZINFO.MD.

Proiectul prevede predarea disciplinei „Arta plastică” în grădiniţe în limba găgăuză. De asemenea, minimum 50 la sută din evenimente – în cadrul grădiniţelor – trebuie să aibă loc în limba găgăuză. Zilnic, copiilor va trebui să li se demonstreze filme cu desene animate în limba găgăuză.

În ceea ce priveşte şcolile, se propune ca predarea disciplinelor în limba găgăuză să înceapă din anii 2019-2020, dar numai în clasele începătoare.

Pentru realizarea sarcinilor preconizate, legea prevede crearea unui Fond de Salvare a Limbii Găgăuze.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=40371

Nicolai Baskov a devenit proprietarul a 100o de sticle de vin din subsolurile de la Cricova

Cunoscutul interpret din Rusia Nicolai Baskov a vizitat la 9 mai subsolurile din Cricova şi a devenit proprietarul unei celule cu 1000 de sticle de vinuri de colecţie, precum Feteasca Neagră, Magnific, Grătieşti, Codru, Cabernet ş.a.

În ajun, Nicolai Baskov a evoluat pe scenă la Chişinău, transmite NOKTA.MD.

http://nokta.md/николай-басков-стал-владельцем-1000-буты/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: