• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 13º C
  Brasov 13º C
  Cluj-Napoca 12º C
  Constanta 12º C
  Craiova 19º C
  Galati 16º C
  Iasi 12º C
  Suceava 9º C
  Timisoara 14º C
 • 1 EUR = 4.7525 LEI
  1 USD = 4.1872 LEI
  1 GBP = 5.5474 LEI
  1 CHF = 4.1854 LEI
  1 HUF = 1.5116 LEI
  1 BGN = 2.4300 LEI
  1 JPY = 3.7562 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 04 aprilie

05 Aprilie, 09:18

NOVOSTI PRIDNESTROVIA menţionează că reprezentanul special al OSCE pentru Transnistria, Franco Frattini, leagă convocarea noii runde de negocieri în formatul cinci plus doi de realizarea agendei curente de negocieri. Este, de asemenea, subliniat faptul că „un accent deosebit în cursul vizitei diplomatice a lui Grigori Karasin şi Franco Frattini la Tiraspol a fost pus pe prezenţa misiunii ruse de pacificare pe Nistru”.

Revista

În acelaşi timp, jurnaliştii transnistreni au uitat să reamintească faptul că Frattini a declarat la conferinţa de presă dedicată rezultatelor vizitei sale în Moldova că trebuie delimitat clar misiunea de pacificare de Grupul Operativ al Trupelor Ruse.

TRANSNISTRIA

Krasnoselski: Frattini şi Karasin sunt de acord că acum nu e timpul a vorbi despre statutul Transnisitriei

Liderul de la Tiraspol a acordat un interviu pentru PARLAMENTSKAIA GAZETA. El a arătat patru vectori principali de interacţiune cu Rusia: cooperarea militară, adică pacificatorii ruşi şi GOTR, procesul cultural-umanitar şi economic.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-03/vadim-krasnoselskiy-rasskazal-o-sovpadenii-poziciy-uchastnikov

Vorbind despre negocierile cu Chişinăul, Krasnoselski a declarat că „a conturat o nouă agendă a zilei”, miza căreia e „de a nu ne ocupa de politică, dar de treburi concrete”.

El a subliniat: cu faptul că acum nu e timpul de a iniţia dezbateri politice şi a vorbi de indiferent care statut politic sunt solidari şi reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE, Franco Frattini, şi viceministrul de Externe ala Rusiei, Grigori Karasin.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-03/vadim-krasnoselskiy-rasskazal-o-sovpadenii-poziciy-uchastnikov

Senatorul Rusiei a salutat, la întrevederea cu Krasnoselski, declaraţia lui Frattini despre trupele ruse

Preşedintele Comitetului Consiliului Federaţiei din Rusia pentru afacerile internaţionale, Constantin Kosaciov, a salutat declaraţiile lui Franco Frattini, care a definit ca fiind „rupte de realitate” cererile Chişinăului cu privire la retragerea trupelor ruse din Transnistria.

În cadrul întrevederii, la Moscova, cu liderul de la Tiraspol, Kosaciov a calificat declaraţiile aceluia drept „o voce a bunului-simţ”. Cei doi au discutat „rolul strategic al misiunii de pacificare şi judiciozitatea menţinerii actualului format de susţinere de către pacificatorii ruşi a păcii pe malurile Nistrului”.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-03/plan-pridnestrovsko-rossiyskogo-vzaimodeystviya-obsudili-v-sovete

Krasnoselski s-a întâlnit şi cu membrul Comitetului Consiliului Federaţiei pentru legislaţia constituţinală, Alexei Puşkov, care a menţionat că „în cultura politică europeană s-a afirmat poziţia că Transnistria trebuie să aibă un statut speciala. De aceea încercările unor forţe de la Chişinău de a rezolva problema pe calea forţei nu găsesc susţinere în Europe”. El a definit regiunea drept „un punct semnificativ al politicii europene”.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-03/vadim-krasnoselskiy-obsudil-s-alekseem-pushkovym-hod-peregovornogo

Ignatiev s-a întâlnit cu ambasadorul cu misiuni speciale al MAE al Rusiei, Gubarev

Ministrul de Externe al Transnistriei Ignatiev, s-a întâlnit cu ambasadorul cu misiuni speciale al MAE al Rusiei, Serghei Gubarev. Părţile au discutat rezultatele vizitei reprezentantului special al OSCE Franco Frattini şi au confirmat „convergenţa de poziţii” ale Rusiei şi Transnistriei în ceea ce priveşte caracterul prioritar al soluţionăriii la masa de negocieri a problemelor practice ce influenţează bunăstarea social-economică a cetăţenilor.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-03/vitaliy-ignatev-i-sergey-gubarev-obmenyalis-mneniyami-po-aktualnym

Ambasadorul Ungariei a făcut o declaraţie cu privire la dezvoltărea contactelor cu Transnistria

Liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski şi ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Shandor Sabo, au avut o întrevedere. Ambasadorul a menţionat că susţine dezvoltarea contactelor în domeniul comercial-economic. El a subliniat volumul relativ mic al investiţiilor ungare şi numărul nesemnificativ de produse din Ungraria pe piaţa transnistreană.

Printre măsurile care ar putea să contribuie la activizarea contactelor turistice dintre Ungaria şi regiune, Sabo a menţionat rolul semnificativ al reluării rutelor aeriene direct Budapesta – Chişinău.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-04/vengriya-zayavila-o-neobhodimosti-razvitiya-kontaktov-s

Mass-media din Transnistria au pregătit un rezumat al vizitei lui Frattini

NOVOSTI PRIDNESTROVIA a publicat rezumatul vizitei reprezentantului special al OSCE pentru Transnistria, Franco Frattini, şi viceministrului rus de Externe, Grigori Karasin. Sunt citate comentariile lui Frattini şi Karasin cu privire la progresul Chişinăului şi Tiraspolului în procesul de negocieri.

Publicaţia menţionează că Frattini leagă convocarea noii runde de negocieri în formatul cinci plus doi de realizarea agendei curente de negocieri. Este, de asemenea, menţionat faptul că „un accent deosebit în cursul vizitei diplomatice a lui Grigori Karasin şi Franco Frattini la Tiraspol a fost pus pe prezenţa misiunii ruse de pacificare pe Nistru”. În acelaşi timp, jurnaliştii transnistreni au uitat să reamintească faptul că Frattini a declarat la conferinţa de presă dedicată rezultatelor vizitei sale în Moldova că trebuie delimitat clar misiunea de pacificare de GOTR.

Se acordă, de asemenea, atenţie, întrevederii dintre Dodon şi Krasnoselski, în cadrul căreia, potrivit publicaţiei, vor fi discutate funcţionarea misiunii de pacificare pe Nistru şi activitatea Comisiei Unificate de Control.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-03/diplomatiya-s-italyanskim-akcentom-politobzor

Şoferii-mecanici şi ţintaşii de pe TAB-uri au îndeplinit exerciţiile de instruire la trageri şi conducere

În cadrul pregătirii militarilor către competiţiile la instruirea de câmp, echipajele maşinilor blindate şi-au format deprinderi de conducere a maşinilor de luptă în condiţiile vitezei maxime de tragere din armele din dotare.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-03/mehaniki-voditeli-i-navodchiki-btr-vypolnili-uchebnye-uprazhneniya

Forţele speciale îi ajută pe tinerii patrioţi ai Transnistriei

Forţele speciale ale detaşamentului Scorpion al Serviciului de stat de executare a pedepselor al Ministerului Justiţiei i-au ajutat pe elevi să se pregătească pentru jocul militar-sportiv Tânărul patriot al Transnistriei 2018. Liceenii au asistat la o lecţie asupra demontării incomplete a automatului AK-47 şi au traversat banda de asalt-foc.

https://novostipmr.com/ru/news/18-04-04/specnazovcy-gsin-pomogayut-yunym-patriotam-pridnestrovya

Citeste mai mult despre: revista presei
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: