• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 26º C
  Constanta 26º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 26º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.7345 LEI
  1 USD = 4.2201 LEI
  1 GBP = 5.2361 LEI
  1 CHF = 4.2663 LEI
  1 HUF = 1.4497 LEI
  1 BGN = 2.4207 LEI
  1 JPY = 3.8990 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 30 iulie 2018

31 Iulie, 10:56

Liderul separatist Vadim Krasnoselski sugerează să „Planul Kozak”, a cărui miză principială era federalizarea Republicii Moldova, ar fi căzut în desuedutine. Chişinăul îşi pierde timpul în căutarea modalităţii de reglementare a conflictului transnistrean, a declarat el recent: acest lucru e posibil doar prin recunoaşterea Transnistriei.

Revista

TRANSNISTRIA

Krasnoselski: „Planul Kozak” nu corespunde realităţilor. Soluţie e de a recunoaşte Transnistria

Liderul de la Tiraspol susţine că „Planul Kozak” nu poate fi implementat în zilele noastre, deoarece nu mai corespunde realităţii. Într-un interviu pentru IZVESTIA, el a declarat că Chişinăul nu trebuie să-şi pierdă timpul în căutarea unei modalităţi de reglementare a conflictului transnistrean, deoarece acest lucru e posibil doar pe calea recunoaşterii Transnistriei.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-30/mir-i-rossiyskoe-prisutstvie-na-beregah-dnestra-eto-slova-sinonimy

A fost reţinut fostul şef al Ministerului de Interne al Transnistriei

Serviciile speciale ale Transnistriei şi Moldovei au desfăşurat o operaţiune în comun privind reţinerea fostului ministru de Interne al Transnistriei, Ghennadi Kuzmiciov. El a făcut parte din echipa fostului preşedinte Evgheni Şevciuk. Căutat de autorităţile transnistrene, s-a ascuns pe teritoriul Moldovei. Fostul funcţionar a fost dat în căutare într-o cauză de contrabandă.

Kuzmiciov a fost reţinut la 27 iulie, nu departe de Chişinău. El mergea cu maşina la rudele sale din Chişinău, dinspre Leuşeni. La intersecţie, patrula moldovenească l-a oprit pentru, chipurile, depăşire de viteză. Apoi s-a apropiat un automobil de teren, de culoare argintie, din care au ieşit oameni în civil. El l-au înşfăcat pe Kuzmicov, l-au mutat în automobilul lor şi l-au adus pe teritoriul Transnistriei. Conform unor date neverificate, cel în cauză se află acum într-un izolator din satul Glina, raionul Grigoriopol.

În luna februarie 2017, într-un mod similar a fost reţinut, în Moldova, fostul şef al Comitetului Vamal al Transnistriei, Iuri Ghervaziuk.

http://newspmr.com/novosti-pmr/kriminal/8643

Viceministrul de Externe al Rusiei: actualul format al operaţunii de menţinere a păcii este cel mai eficace

Viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse Grigori Karasin i-a felicitat pe militarii forţelor comune de menţinere a păcii cu cea de-a 26-a aniversare a introducerii în Transnistria a primilor pacificatori şi, implicit, cu începerea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru. „De-a lungul anilor, misiunea dumneavoastră a confirmat că actualul format de menţinere a păcii este cel mai eficient şi a fost, pe bună dreptate, recunoscută de către comunitatea internaţională ca una dintre cele viabile şi de succes”, se spune în mesajul de felicitare.

În opinia lui Karasin, principiile de interacţiune ale forţelor de pacificare contribuie la consolidarea stabilităţii regionale şi europene. „În ciuda tentativelor tot frecvente, în ultimul timp, de a discredita mecanismele de asigurare a stabilităţii în regiune, e important a ţine minte că anume prezenţa forţelor comune de pacificare, cu participarea contingentului Rusiei, Moldovei şi Transnistriei, creează condiţiile necesare dialogului politic al părţilor angajate în conflict şi elaborării, ca atare, a unei variante reciproc acceptabile de reglementare a problemei transnistrene”, a subliniat sursa citată.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-28/karasin-imenno-nyneshniy-format-mirotvorcheskoy-operacii

Krasnoselski: poporul transnistrean susţine plenar pacificatorii ruşi

Transnistria a marcat cea de-a 26-a aniversare a operaţiunii de pacificare pe Nistru. Vadim Krasnoselski a subliniat că „în decurs de 26 de ani pacificatorul rus, moldovean şi transnistrean au dovedit caracterul viabil  al acestei operaţiuni, menţinând pacea pe pământul nostru. Şi, fapt straniu, anume dovedindu-şi viabilitatea, pacificatorii Rusei simt astăzi asupra lor o mai mare presiune din exterior”.

El a evocat rezoluţiile Adunării Generale a ONU şi Adunării Parlamentare a Consiliului Europei cu privire la retragerea trupelor ruse din Transnistria, subliniind că „toate aceste dorinţe nu sunt legate de pace. Noi suntem un popor recunoscător şi ne cunoaştem foarte bine istoria. Ea este strâns împletităp cu destinul soldatului rus – garant al păcii”.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-28/vadim-krasnoselskiy-pridnestrovskiy-narod-vsecelo-podderzhivaet

Pervîi Pridnestrovski turnează proiectul „Transnistria rusă”

PERVÎI PRIDNESTROVSKI va pune în curând pe post proiectul „Transnistria rusă”. E vorba de un ciclu de emisiuni despre relaţia istorică şi modernă a regiunii cu Rusia. Proiectul a fost susţinut de Guvernul Moscovei.

Expertul local Igor Şornikov afirmă că postul va difuza informaţii obiective despre Transnistria, deoarece în acest sens există stereotipuri şi în Occident, şi în Rusia.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180727/72924

GĂGĂUZIA

Ucraina reţine mai bine de o lună vinurile companiilor găgăuze în valoare de circa 4 milioane de lei

De mai bine de o lună, vinurile găgăuze sunt reţinute în Ucraina fără vreo explicaţie. E vorba, între altele, de companiile Invinprom şi Cioc-Maidan-Vin. În total, sunt reţinute circa 300 de tone.

http://nokta.md/украина-более-месяца-удерживает-вина/

La Copceac a fost rupt barajul

Precipitaţiile abundente au condus zilele trecute la ruperea barajului în satul Copceac. Apele au rupt barajul iazului Cumluc, în partea de nord a loclităţii. A fost inundată o benzinărie.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=41942

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole:
Game of Thrones

Primetime Emmy 2019

INTERNATIONAL