• Bucuresti 29º C
  Baia Mare 26º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 25º C
  Constanta 23º C
  Craiova 28º C
  Galati 27º C
  Iasi 28º C
  Suceava 26º C
  Timisoara 25º C
 • 1 EUR = 4.7612 LEI
  1 USD = 4.2560 LEI
  1 GBP = 5.3976 LEI
  1 CHF = 4.2429 LEI
  1 HUF = 1.4596 LEI
  1 BGN = 2.4344 LEI
  1 JPY = 3.8834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din 24 iulie 2018

25 Iulie, 10:05

Viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin, consideră că operaţiunea de menţinere a păcii pe Nistru „merită să fie inclusă în manualele de pacificare ca una de succes”. Moscova, potrivit oficialului, „este mândră de ceea ce fac militarii ruşi” în regiune.

Revista

În acelaşi timp, Kremlinul nu este mulţumit de „comportamentul distructiv” al Chişinăului în raport cu trupele ruse dislocate în regiune, având în vedere rezoluţiile organizaţiilor internaţionale cu privire la retragerea trupelor ruse din regiune, una dintre care a fost aprobată de Adunarea Generală a ONU, la propunerea Chişinăului.

TRANSNISTRIA

MAE al Rusiei consideră că politica Chişinăului în Transnistria este „distructivă”

Viceministrul rus de Externe Grigori Karasin a declarat în ajunul celei de-a 26-a aniversări a introducerii pacificatorilor în regiunea transnistreană că „Transnistria este singura regiune din Europa de Est unde, după introducerea contingetului de pacificatori, acţiunile militare au încetat şi nu au fost reluate”.

„Această operaţiune merită să fie inclusă în manualele de pacificare ca una de succes. Pe toată durata n-a avut de suferit niciun pacificatori, nu a avut loc nicio ciocnire armată între părţile aflate în conflict. În ciuda tuturor peripeţiilor care au marcat dezvoltarea relaţiilor dintre părţile conflictului, recunoaşterea de către acest părţi a inadmisibilităţii sancţiunilor şi blocadelor îşi păstrează o importantă semnificaţie politică, deşi nu este executată în măsură deplină de către Chişinău”, a declarat el.

Moscova, potrivit sursei citate, „este mândră de ceea ce fac că militarii ruşi, împreună cu colegii lor transnistreni şi moldoveni”. În acelaşi timp, MAE al Federaţiei Ruse, potrivit afirmaţiilor lui Karasin, nu este mulţumit de „comportamentul distructiv” al Chişinăului în privinţa militarilor ruşi, care sunt dislocaţi pe malul stâng al Nistrului, având în vedere rezoluţiile organizaţiilor internaţionale cu privire la retragerea trupelor ruse din regiune, una dintre care a fost aprobată de Adunarea Generală a ONU, la propunerea Chişinăului.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-24/v-mid-rossii-politiku-kishinyova-v-pridnestrove-sochli

Şedinţa experţilor Chişinăului şi Tiraspolului în domeniul sănătăţii

La Biroul Misiunii OSCE din Tiraspol a avut loc întâlnirea specialiştilor de profil ai Chişinăului şi Tiraspolululi în domeniul sănătăţii. Experţii au discutat un şir de chestiuni legate de elaborarea mecanismului furnizării libere a mărfurilor medicinale în regiune.

Reamintim că registrele medicamentelor ce pot fi importate în Moldova şi Transnistria diferă. Din această cauză, vameşii moldoveni au interzis anterior importurile în regiune a unei partide de medicamente, fapt care a suscitat indignarea autorităţilor separatiste.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-24/zasedanie-ekspertov-v-oblasti-zdravoohraneniya

În Transnistria au avut loc exerciţii pe teren ale personalului de comandă

În cadrul Forţelor Armate ale Transnistriei au început exerciţiile pe teren ale personalului de comandă. În cadrul primei etape, militarii subunităţilor motorizate s-au echipat, au primit armament, muniţii şi au plecat pe poziţii. „Subunităţile au fost deplasate în zonele indicate pentru acoperirea frontierei de stat. Sarcina lor e de a reţine forţele în ofensivă ale inamicului convenţional şi de a nu-i permite să se consolideze pe teritoriul republicii”, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-24/komandno-shtabnye-ucheniya-na-mestnosti

Produsele unei uzine din Transnistria, sub incidenţa măsurilor de îngrădire a Uniunii Europene

Autorităţile UE au introdus cote tarifare de îngrădire în privinţa tuturor ţărilor care furnizează metal în Europa. Cotele vor fi aplicate conform principiului rândului viu, adică în funcţie de livrarea producţiei de metal pe teritoriul UE. Pentru produsele care nu vor intra în cota respectivă se va aplica o taxă de 25%. Termenul acestor măsuri e de 200 de zile. În felul acesta, autorităţile UE îşi protejează producătorii după introducerea de taxe în SUA, transmite TCB, menţionând că măsurile vizează şi uzina metalurgică din regiunea transnistreană.

https://tsv.md/produkciya-mmz-popala-pod-zagraditelnye-mery-evrosoyuza/

GĂGĂUZIA

Fostul ambasador al Federaţiei Ruse în Moldova, Farit Muhametşin: Irina Vlah are „poziţia cea mai activă” în dezvoltarea relaţiilor de parteneriat cu regiunile Rusiei

Başcanul Găgăuziei Irina Vlah are „poziţia cea mai activă” în ceea ce priveşte dezvoltarea relaţiilor de parteneriat cu regiunile Rusiei. Declaraţia a fost făcută de către ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametşin, care a adăugat că în timpul mandatului actualului şef al Autonomiei Găgăuze au fost reînnoite sau semnate 10 acorduri cu subiecţii Federaţiei Ruse, dintre care cel mai mare este Petersburgul.

Muhameştin a spus că în condiţiile când autorităţile centrale al Moldovei nu erau dispuse să discute cu Rusia, a fost luată hotărârea de a dezvolta cooperare interregională.

„E vorba şi de Găgăuzia, şi de Bălţi, şi de alte regiuni. În timpul sovietic, asemenea relaţii se numeau relaţiile de parteneriat sau de fraternitate. Relaţiile interregionale decurg direct [ocolind guvernul]”, a spus diplomatul, adăugând că „prima a reacţionat Găgăuzia”.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=41831

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: