• Bucuresti -1º C
  Baia Mare -2º C
  Brasov -6º C
  Cluj-Napoca -2º C
  Constanta -2º C
  Craiova -3º C
  Galati -3º C
  Iasi -2º C
  Suceava -2º C
  Timisoara 1º C
 • 1 EUR = 4.7619 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.4653 LEI
  1 CHF = 4.1953 LEI
  1 HUF = 1.4983 LEI
  1 BGN = 2.4348 LEI
  1 JPY = 3.7869 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regionale de limba rusă din Republica Moldova 23 iulie 2018

24 Iulie, 09:57

Populaţia Moldovei se va reduce cu 2,3 milioane de oameni către anul 2015, dacă ţara se va dezvolta ca în prezent şi situaţia nu se va schimba. Numărul locuitorilor se va micşora astfel cu o treime în comparaţie cu datele actuale. Pronosticul a fot pronunţat de reprezentantul Institutului de Studii Economice, Olga Gagauz, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

Revista

TRANSNISTRIA

Transnistria intenţionează să sărbătorească aniversarea începerii operaţiunii de menţinere a păcii la Bender, în ciuda protestului Republicii Moldova

Sărbătorirea va avea loc, tradiţional, la comandamentul Forţelor comune de pacificare de la Bender. Ce-i drept, deocamdată încă nu sunt coordonate toate detaliile şi nu se ştie dacă la festivităţi vor lua parte reprezentanţii tuturor părţilor implicate în operaţiune. Anterior, reprezentanţii Republicii Moldova s-au pronunţat pentru transferarea principalelor evenimente în raionul Dubăsari.

„Evenimentele principale vor fi desfăşurate în oraşul Bender. Militarii ruşi transnistreni nu au divergenţe la acest capitol. Divergenţe există din partea Moldovei. Dorinţa reprezentanţilor R. Moldova de a sărbători această dată într-un sat oarecare din raionul Dubăsari se explică prin tendinţa a diminua rolul operaţiunii de menţinere a păcii, de a crea impresia că ea pur şi simplu nu există”, a declarat co-preşedintele CUC din partea Transnistriei, Olek Beleakov.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-23/prazdnik-mirotvorchestva-sostoitsya

Mitingul de doliu al combatanţilor companiei Gâsca

Pentru locuitorii satului Gâsca, ziua de 22 iulie este o dată tristă, scrie NOVOSTI PRIDNESTROVIA. „În ziua aceasta, acum 26 de ani, în ciuda acordului semnat la Moscova cu privire la încetarea acţiunilor militare, agresorul a declanşat un măcel sângeros pe teritoriul satului”, transmite publicaţia cu referire la site-ul administraţiei publice locale.

„Ca urmare a cruntelor represalii ale poliţiei cu destinaţie specială asupra apărătorilor Transnistriei, au murit 5 oameni. În total, în timpul acţiunilor de luptă din anul 1992 au căzut 17 combatanţi originari din Gâsca. De asemenea, pe teritoriul satului a murit un originar din Tiraspol şi au fost omorâţi cinci civili”, se spune în text.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-23/traurnyy-miting-pamyati-opolchencev-gyskovskoy-roty

Noi militari în unitatea specială motorizată a MAI din Transnistria

În unitatea specială motorizată a MAI au apărut noi militari. Într-o atmosferă festivă a avut loc jurământul militar. Urmează distribuirea în subunităţile structuralel ale unităţii militare.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-21/popolnenie-v-specialnoy-motorizovannoy-voyskovoy-chasti-mvd

Populaţia Republicii Moldova se poate reduce până la 2,3 milioane de oameni

Populaţia Moldovei se va reduce cu 2,3 milioane de oameni către anul 2015, dacă ţara se va dezvolta ca în prezent şi situaţia nu se va schimba. În felul acesta, numărul locuitorilor se va micşora cu o treime în comparaţie cu actualul număr de locuitori. Un asemenea pronostic, în baza diferitor date, a fost de formulat de reprezentantul Institututlui de Studii Economice, Olga Gagauz.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-22/naselenie-moldovy-mozhet-sokratitsya-do-23-mln-chelovek

GĂGĂUZIA

Preşedintele Adunării Populare i-a cerut Irinei Vlah să contribuie la cultura politică a membrilor Comitetului Executiv

Preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei, Vladimir Kîssa, şi-a exprimat speranţa că başcanul Irina Vlah va lua măsuri „de creştere a culturii generale şi politice a membrilor Comitetului Executiv”, potrivit scrisorii oficiale pe care el a trimis-o şefului Autonomiei.

Demersul survine după ce membrii Comitetului Executiv l-au numit pe vicepreşedintele Alexandr Tarnavski „duşmanul ascuns al Găgăuziei” în timpul discutării iniţiativei legislative propuse de acesta din urmă relativ la introducerea de schimbări în Codul electoral al Găgăuziei. Printre amendamentele propuse figurează şi excluderea celui de-al doilea tur al alegerilor pentru Adunarea Populară, reducerea pragului minim de prezenţă în vederea recunoaşterii valabilităţii alegerilor, de la o treime până la o pătrime din totalul alegătorilor care au luat parte la vot ş.a.

http://nokta.md/doc-спикер-нс-попросил-ирину-влах-повыс/

Grădiniţa de copii cu regim diurn de la Comrat, construită de Turcia, este aproape gata

Grădiniţa de copii cu regim diurn de la Comrat, a cărei construcţie este finanţată de agenţia turcă TIKA, este gata în proporţie de 99,9%, a declarat şeful Direcţiei pentru relaţiile externe al Găgăuziei, Vitali Vlah.

„La etapa actuală, în grădiniţă este adusă mobila şi tot utilajul necesar. Până la finele lunii, instituţia preşcolară va fi completată în întregime. Acolo vor fi deschise patru grupe, pe care le vor putea frecventa circa 70 de copii”, a menţionat el.

Inaugurarea grădiniţei va avea loc, cel mai probabil, în cadrul vizitei oficiale în Găgăuzia a preşedintelui Turciei Recep Erdogan.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=41810

56 de cetăţeni ai Moldovei au devenit mercenari în războiul din Ucraina

Numărul de mercenari a crescut în Republica Moldova după începutul războiului din estul Ucrainei în anul 2014. Potrivit Serviciului Informaţii şi Securitate, 56 de cetăţeni ai Republicii Moldova au plecat în regiunea de est a Ucrainei pentru a lupta, ca mercenari, în componenţa organizaţiilor separatise. În acelaşi timp, conform datelor neoficiale, numărul mercenarilor moldoveni în estul Ucrainei este de până la 100 de oameni.

http://nokta.md/по-данным-сиба-56-граждан-молдовы-стали/

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: