• Bucuresti 19º C
  Baia Mare 20º C
  Brasov 19º C
  Cluj-Napoca 18º C
  Constanta 19º C
  Craiova 21º C
  Galati 19º C
  Iasi 18º C
  Suceava 17º C
  Timisoara 22º C
 • 1 EUR = 4.8731 LEI
  1 USD = 4.1224 LEI
  1 GBP = 5.3888 LEI
  1 CHF = 4.5473 LEI
  1 HUF = 1.3352 LEI
  1 BGN = 2.4916 LEI
  1 JPY = 3.9325 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Revista mass-media regionale de limba rusă din 14 august 2018

15 August, 09:00

Rubla rusească a început a pierde vertiginos poziţii după ştirile despre noile sancţiuni antiruse ale SUA. Postul de televiziune TCB a difuzat o emisiune despre fluctuaţiile cursului valutar asupra locuitorilor Transnistriei, ale căror venituri sunt formate în ruble ruseşti.

Revista

 

Potrivit sursei citate, la începutul săptămânii trecute, valuta rusească ce parvenea de peste hotare sub formă de pensii şi salarii putea fi schimbată la cursul 254,8 de ruble transnistrene pentru 1000 de ruble ruseşti, iar acum cursul respectiv e de 236.

TRANSNISTRIA

Încetarea comunicării feroviare dintre Rusia şi Ucraina poate afecta Transnistria

Încetarea comunicării feroviare dintre Rusia şi Ucraina poate afecta Transnistria. Actualmente, autorităţile Ucrainei discută această chestiune, a declarat recent ministrul Infrastructurii din ţara vecină, Vladimir Omelean.

După cum informează PERVÎI PRIDNESTROVSKI, prin Transnistria circulă regulat trenul Moscova – Chişinău. „Dacă mişcarea lui va fi anulată, asta va crea dificultăţi suplimentare şi disconfort pasagerilor, consideră specialiştii. Până în prezent, cetăţenii preferă să călătorească pe calea ferată prin regiunile de sub-vest ale Ucrainei. Trenurile de pasageri încă merg, dar numărul lor s-a redus de câteva ori în comparaţie cu anul 2014”, se spune în subiectul postului de televiziune.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180813/73344

 

Şeful MAE al Transnistriei s-a întâlnit cu şeful Misiunii Organizaţiei Mondiale pentru Migraţie în Republica Moldova

Ministrul Afacerilor Externe al regiunii transnistrene, Vitali Ignatiev, a avut astăzi o întâlnire cu şeful Misiunii Organizaţiei Mondiale pentru Migraţie în Republica Moldova, Antonio Poloza. Funcţionarul european îşi încheie misiunea diplomatică, începută la Chişinău în anul 2012, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

În cadrul întâlnirii a fost discutată activitatea de proiect a OMM în domeniul securităţii migraţei, studierii proceselor migraţioniste moderne în Transnistria şi în diaspora transnistreană de peste hotare. „De asemenea, au fost abordate aspecte ale reglementării moldo-transnistrene, a avut loc un schimb de opinii relativ la realizarea acordurilor încheiate în procesul de negocieri din ultimul an”, transmite publicaţia.

https://novostipmr.com/ru/news/18-08-14/v-mid-pmr-prinimali-glavu-missii-mezhdunarodnoy-organizacii-po

 

În Transnistria s-a relatat despre noutăţile paradei militare ocazionate de Ziua Republicii

Tiraspolul se pregăteşte de parada dedicată Zilei Republicii. La 2 septembrie, pe piaţa principală a oraşului va mărşălui un grup de militari, informează NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

Ineditul paradei viitoare este participarea la ceremonie a două grupuri feminine reprezentând Ministerul Apărării şi Ministerul Afacerilor Interne. Încă o noutate e că, la finalizarea paradei, va avea loc o paradă specială, în cadrul căreia vor participa circa 150 de oameni. Suvorovivştii, împreună cu Garda de Onoare, îşi vor demonstra abilităţile de a manevra arma.

La parada militară vor participa, pentru prima dată, elevii Şcolii Suvoroviste de la Tiraspol.

https://novostipmr.com/ru/news/18-08-13/v-minoborony-rasskazali-o-novshestvah-voennogo-parada-ko-dnyu

 

Căderea rublei în Federaţia Rusă a fost resimţită în Transnistria

Postul de televiziune TCB a difuzat o emisiune despre fluctuaţiile cursului valutar asupra locuitorilor Transnistriei, ale căror venituri sunt formate în ruble ruseşti. Potrivit sursei citate, la începutul săptămânii trecute, valuta rusească ce parvenea de peste hotare sub formă de pensii şi salarii putea fi schimbată la cursul 254,8 de ruble transnistrene pentru 1000 de ruble ruseşti, iar acum cursul respectiv e de 236.

Rubla rusească a început a pierde vertiginos poziţii după ştirile despre noile sancţiuni antiruse ale SUA.

https://tsv.md/padenie-rublya-rf-pochuvstvovali-v-pridnestrove/

 

Transnistrenii absolvenţi al Academiei Vamale din Rusia s-au reîntors în regiune

La vămile de la Tiraspol şi Râbniţa vor lucra absolvenţii Academiei Vamale din Rusia, care au absolvit instituţia de învăţământ superior în acest an şi au revenit în Transnistria pentru a se încadra în serviciu.

În prezent, la Academia Vamală din Rusia studiază 53 de originari din Transnistria.

Comitetul Vamal al regiunii colaborează cu Academia Vamală din Rusia de mai bine de un deceniu.

https://novostipmr.com/ru/news/18-08-13/pridnestrovcy-vypuskniki-rossiyskoy-tamozhennoy-akademii-vernulis

 

GĂGĂUZIA

În România a fost deschis un restaurat al bucătăriei găgăuze

În România s-a deschis un restaurant al bucătăriei găgăuze. Se numele „Conacul Găgăuz”. Pe reţelele sociale au apărut imagini ale restaurantului, care se află în centrul capitalei româneşti, oraşul Bucureşti, transmite GAGAUZINFO.MD. Meniul conţine feluri de mâncare şi gustări ale bucătăriei naţionale găgăuze.

Deschiderea oficială a restaurantului a avut loc sâmbătă, 11 august.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=42165

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: