• Bucuresti 14º C
  Baia Mare 8º C
  Brasov 8º C
  Cluj-Napoca 8º C
  Constanta 11º C
  Craiova 13º C
  Galati 10º C
  Iasi 7º C
  Suceava 6º C
  Timisoara 11º C
 • 1 EUR = 4.7564 LEI
  1 USD = 4.2005 LEI
  1 GBP = 5.5575 LEI
  1 CHF = 4.2296 LEI
  1 HUF = 1.5063 LEI
  1 BGN = 2.4319 LEI
  1 JPY = 3.8050 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mass-media regional de limba rusă din Republica Moldova 6 iulie 2018

07 Iulie, 12:53

În cadrul unei teleconferinţe cu universitatea locală, politologul rus Serghei Miheev a propus să fie considerat „sponsorul informaţional personal al Transnistriei”. „Informaţional, eu sunt  gata să fie unul dintre cei care vor vorbi despre Transnistria în emisiunile mele.

Revista

Consider că noi nu numai că nu avem dreptul de a uita de RMN, ci trebuie să ţinem cont de faptul că aceasta este una dintre priorităţile noastre strategice în spaţiul post-sovietic şi la hotarul de vest al Lumii Ruse, de aceea este extrem de important a dezvolta relaţiile noastre”, a spus Miheev.

TRANSNISTRIA

Comisia Unificată de Control a apreciat situaţia din Zona de Securitate

La şedinţa CUC din 5 iunie, părţile au examinat chestiuni de ordin organizatoric, s-a luat act de raportul curent asupra situaţiei din Zona de Securitate, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA. „Situaţia în Zona de Securitate este, în continuare, controlabilă, dirijabilă şi forţele de menţinere a păcii fac faţă pe deplin sarcinilor”, a constata co-preşedintele CUC din partea Transnistriei, Oleg Beleakov.

A fost, de asemenea, continuat dialogul despre activitatea posturilor în legătură cu deschiderea circulalţiei pe podul Bîciok – Gura Bâcului. Beleakov a observat că decizia CUC din 9 noiembrie 2017 funcţionează ca şi mai înainte.

În ceea ce priveşte aflarea în preajma podului a posturilor aşa-ziselor organe de drept ale Tiraspolului, în opinia co-preşedintelui, obiectul în discuţie nu poate fi lăsat fără control. Reamintim că Chişinăul e categoric împotriva posturilor de forţă ale Tiraspolului pe podul Bîciok – Gura Bâcului. „Poziţia părţii transnistrene este univocă: în cadrul celui de-al 574-lea Protocol, pe trei poduri unde are loc circulaţia pietonilor, a autoturismelor şi camioanelor funcţionează posturi ale organelor de drept. Ele funcţionează atât de partea transnistreană, cât şi de cea moldovenească”, a declarat Beleakov.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-05/obedinyonnaya-kontrolnaya-komissiya-dala-ocenku-situacii-v-zone

Pacificatorii Federaţiei Ruse cresc nivelul de pregătire în cadrul exerciţiilor de instruire metodică

În cadrul forţelor de menţinere a păcii au loc exerciţii cu ofiţeri. Lecţiile au drept scop creşterea nivelului de pregătire a militarilor pentru desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii pe malurile Nistrului, informează NOVOSTI PRIDNESTROVIA. Pacificatorii studiază dreptul umanitar internaţioanl, bazele pregătirii şi desfăşurării operaţiunilor de menţinere a păcii.

Pacificatorii au efectuat, de asemenea, trageri din pistolul automat „Kalaşnikov şi au condus vehicule cu roţi. În continuare, militarii îşi vor perfecţiona deprinderile în domeniul topografiei, al pregătirii tactice şi militar-medicale.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-05/mirotvorcy-povyshayut-uroven-podgotovki-na-uchebno-metodicheskih

Cadeţii Institutului Militar al Ministerului Apărării susţin examene

Examenele de absolvire ale cadeţilor Institutului Militar al Ministerului Apărării din regiunea transnistreană au loc în condiţii de câmp. Subunităţile educaţionale de puşcaşi, artilerişti şi comandanţi adjuncţi pentru munca educaţională au susţinut partea teoretică a examenului interdisciplinar, informează NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

În continuare, cadeţii vor rezolva practic sarcinile tactice în condiţii ce câmp la punctul de comandă şi control. Ei urmează să ia decizii în condiţii diferite şi în cazuri diferite de luptă, precum şi să lucreze cu hărţile topografice.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-05/ekzameny-v-polevyh-usloviyah

Un doctor în drept din Elveţia a vizitat oraşul Bender

Conducerea oraşului Bender s-a întâlnit cu un doctor în drept din Eveţia. Obiectele de studiu ale lui Hans-Ulrich Stauffer sunt în prezent Nagorno-Karabah şi Transnistria.

Stauffer a menţionat potenţialul oraşului şi regiunii. El a recomandat a se atrage o atenţie deosebită asupra dezvoltării cetăţii Bender, deoarece un centru turistic de o asemenea amploare, în opinia sa, poate mări imaginea regiuni în ochii comunităţii internaţionale.

Hans-Ulrich Stauffer este doctor în drept, predă la Universitatea din Basel. Stauffer este, de asemenea consul onorific al Capului Verde din Elveţia şi membru al administraţiei Fondului de Pensii al Elveţiei.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-05/doktor-prava-iz-shveycarii-posetil-bendery

Un politolog rus a declarat că este gata să devină „vocea” Transnistriei în Rusia

„Transnistria este o parte a Lumii Ruse, de aceea este important ca despre republică se vorbească în Rusia mai des şi mai tare. A umple golul informaţional existent şi a fi vocea Transnistriei în Rusia este gata politologul Serghei Miheev”, scrie NOVOSTI PRIDNESTROVIA.

În cadrul unei teleconferinţe cu universitatea locală, Miheev a propus să fie considerat „sponsorul informaţional personal al Transnistriei”. „Informaţional, eu sunt  gata să fie unul dintre cei care vor vorbi despre Transnistria în emisiunile mele. Consider că noi nu numai că nu avem dreptul de a uita de RMN, ci trebuie să ţinem cont de faptul că aceasta este una dintre priorităţile noastre strategice în spaţiul post-sovietic şi la hotarul de vest al Lumii Ruse, de aceea este extrem de important a dezvolta relaţiile noastre”, a spus politologul.

Expertul a dat asigurări că Transnistria rămâne în continuare în centrul atenţiei Kremlinului, iar mica slăbire a atenţiei Rusiei este legată de sezonul politic din ţară.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-05/golos-pridnestrovya-v-rossii

La rândul său, pe unul dintre blogurile despre Transnistria a fost publicat un material în care se vorbeşte că politologul Serghei Miheev este un obişnuit al emisiunilor care i-au plictisit pe toţi, de la NTV şi TVC. În continuare e ataşată o captură de ecran a căutării de secvenţe video cu Miheev pe Youtube, unde fiecare material cu participare sa presupune scandal şi injurii.

https://publicpolicygagauziarmn.blogspot.com/2018/07/blog-post.html

Transnistria i-a cerut Moldovei să elaboreze un mecanism de livrare fără probleme a medicamentelor în regiune

Experţii Transnistriei şi Moldovei au discutat problema ocrotirii sănătăţii. Întâlnire a avut loc astăzi, în biroul Misiunii OSCE din Tiraspol. Tema întâlnirii au fost importurile de medicamente şi produse medicale pe teritoriul Transnistriei în condţiile controlului vamal şi de frontieră comun în punctul de trecere Cuciurgan.

Partea transnistreană a informat detaliat partea moldovenească relativ la riscurile ce apar ca urmare a încercărilor de a impune executarea propriei legislaţii în domeniul importurilor de medicamente şi a cerut elaborarea unui mecanism de asigurare fără probleme a livrărilor de produse medicale în regiuune.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-06/pridnestrove-prizyvaet-moldovu-vyrabotat-mehanizm

La şcoala moldovenească din Dubăsari vor fi schimbate ferestrele şi acoperişul

În anul curent, Şcoala moldovenească nr. 3 din Dubăsari a fost inclusă în lista „programului de stat al Fondului de investiţii capitale”, transmite NOVOSTI PRIDNESTROVIA. Lucrările de renovare sunt în toi: pe clădirea unde sunt amplasate blocul alimentar, sala de sport şi atelierele de formare e schimbat acoperişul, pe urmă vor fi montate ferestre noi, va fi amenajată curtea şi instalat pavajul.

„Aceasta e singura şcoală orăşenească în care copii beneficiază de studii în limba moldovenească, în baza instituţiei funcţionează un Centrul al culturii moldoveneşti, un muzeu unic, iar elevii obţin cele mai înalte rezultate în cadrul diferitor competiţii. Toate acestea denotă munca plină de răspundere a întregului colectiv”, a spus şeful administraţiei de stat, Ruslan Ceaban.

https://novostipmr.com/ru/news/18-07-06/v-dubossarskoy-moldavskoy-shkole-zamenyat-okna-i-kryshu

GĂGĂUZIA

În Găgăuzia va fi deschisă o secţie de producere a tractoarelor ruseşti „Uraleţ”

O întreprindere din Găgăuzia a semnat un memorandum de cooperare cu producătorul de tractoare şi utilaj de ataşare din regiunea Celeabinsk. Proiectul investiţional prevede deschiderea în Găgăuzia a unei secţii de asamblare a tractoarelor ruseşti pentru a fi vândute ulterior pe piaţa locală şi peste hotare, informează GAGAUZINFO.MD. În cadrul întâlnirii cu investitorul, başcanul Găgăuziei Irina Vlah şi-a exprimat disponibilitatea de a acorda ajutorul necesar în vederea realizării proiectului.

În decurs de câteva luni, partenerii intenţionează să elaboreze logistica livrării componentelor pe teritoriul Găgăuziei. Este examinată varianta livrării prin portul internaţional de la Giurgiuleşti.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=41526

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: