• Bucuresti 24º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 20º C
  Cluj-Napoca 21º C
  Constanta 22º C
  Craiova 25º C
  Galati 24º C
  Iasi 23º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 23º C
 • 1 EUR = 4.7612 LEI
  1 USD = 4.2560 LEI
  1 GBP = 5.3976 LEI
  1 CHF = 4.2429 LEI
  1 HUF = 1.4596 LEI
  1 BGN = 2.4344 LEI
  1 JPY = 3.8834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV Revista mas-media regionale de limba rusă din Republica Moldova10 iulie 2018

11 Iulie, 10:24

Pe NEWSPMR.COM a apărut un material intitulat „Suveranitatea Moldovei se rezumă la creditele UE”.

Revista

În articol se vorbeşte despre faptul că deputatul Parlamentului European din partea Partidului Naţional-Democrat, Udo Voigt, s-a revoltat din cauza standardelor duble ale colegilor săi din cadrul organului legislativ al Uniunii Europene, colegi care s-au pronunţat critic cu privire la nerecunoaşterea rezultatelor alegerilor de la Chişinău, deşi anterior „nu au reacţionat în niciun fel la suspendarea temporară, prin decizia Curţii Constituţionale, a preşedintelui Igor Dodon, ales prin vot direct”.

 

TRANSNISTRIA

În Transnistria au fost pregătite hărţi ale atractivităţii investiţionale

Zilele trecute în Transnistria au fost prezentate hărţile atractivităţii investiţionale în regiune. Ele au fost elaborate de administraţiile publice locale, cu scopul de a arăta investitorilor potenţiali unde anume în regiune pot fi investiţi banii, transmite PERVÎI PRIDNESTOVSKI.

În subiectul se spune că „toate elaborările vor fi prezentate la cel de-al VI-lea For Economic Mondial”, care va avea loc în Transnistria în luna octombrie.

https://tv.pgtrk.ru/ru/news/20180709/72463

 

Comuniştii transnistreni cer să fie eliberat fostul lor lider Oleg Horjan

În capitală a avut loc şedinţa „comitetului orăşenesc” al Partidului Comunist din Transnistria. Una dintre chestiunile de pe ordinea de zi a fost adoptarea „Declaraţiei întru apărarea liderului PCT Oleg Hortjan şi a altor tovarăşi, arestaţi şi persecutaţi pe motive politice”, precum şi cererea de a-i elibera şi de a înceta urmărirea, informează NEWSPMR.COM.

„În prezent, autorităţile continuă a desfăşura în întreaga republică o acţiune de intimidare. Represiunilor sunt supuşi nu numai comuniştii, dar şi activiştii altor organizaţii patriotice, care nu sunt de acord cu cursul păgubos al actualei conduceri a RMN şi care a adus deja poporul nostru la sărăcire”, se spune în declaraţie.

La 6 iunie, Oleg Horjan a fost privat de imunitate. El este acuzat de organizarea, la 2 iunie, a unui miting neautorizat „împotriva autorităţilor” de la Tiraspol şi de „aplicarea violenţei în privinţa unui reprezentant al puterii”. Ulterior, instanţa a decis arestarea lui Horjan pe un termen de două luni.

http://newspmr.com/novosti-pmr/obshhestvo/623

 

Suveranitatea Moldovei se rezumă la creditele UE

Pe NEWSPMR.COM a apărut un material intitulat „Suveranitatea Moldovei se rezumă la creditele UE”. În articol se vorbeşte despre faptul că deputatul Parlamentului European din partea Partidului Naţional-Democrat, Udo Voigt, s-a revoltat din cauza standardelor duble ale colegilor săi din cadrul organului legislativ al Uniunii Europene, colegi care s-au pronunţat critic cu privire la nerecunoaşterea rezultatelor alegerilor de la Chişinău, deşi anterior nu au reacţionat în niciun fel la suspendarea temporară, prin decizia Curţii Constituţionale, a preşedintelui Igor Dodon, ales prin vot direct.

„În special,  Udo Voigt a menţionata că din 1991 vedem cum NATO şi ţările-membre ale UE promovează politica «încercuirii» Rusiei şi atrag în asta Ucraina şi Moldova”, se spune în articol. În text mai este comunicat că Voigt „a menţionat că astăzi suveranitatea Moldovei se reduce la creditele UE”.

http://newspmr.com/novosti-moldovy/486

 

La Institutul Militar din Transnistria au avut loc instruiri

Studenţii universităţii transnistrene, care studiază la Institutul Militar al Ministerului Apărării conform programului de pregătire a ofiţerilor, sunt convocaţi în tabere militare. Una dintre etapele de bază ale pregătirii viitorilor ofiţeri în rezervă sunt tragerile, transmite NESPMR.COM.

Ei s-au antrenat la montarea şi demontarea automatului, la pregătirea pentru tragere, au studiat dotarea magazinului şi au aruncat grenadele de mână. La etapa de încheiere a pregătirii de foc studenţii au tras din automatul „Kalaşnikov”.

În ziua următoare tragerilor, tinerii au depus într-o atmosferă festivă jurământul militar şi şi-au continuat lecţiile conform cu programul taberei de instruire. Cadeţii vor susţine examenele de la finele lunii conform specialităţii lor militare. Ulterior, studenţii vor reveni la universitate. Cu actul de licenţă, ei vor veni în cadrul  Forţelor Armate în calitate de comandanţi de subdivizuni.

http://newspmr.com/novosti-pmr/obrazovanie/1244

 

GĂGĂUZIA

Preşedintele Republicii Moldova şi başcanul Găgăuziei au luat parte la ceremonia de inaugurare a preşedintelui Turciei

Başcanul Găgăuziei Irina Vlah a luat parte luni,  9 iulie, la ceremonia de inaugurare a preşedintelui ales al Turciei Recep Tayyip Erdogan. Pentru participarea la ceremonia de învestire în funcţia de preşedinte al Turciei au sosit mai bine de 80 de delegaţii din toată lumea, transmite GAGAUZINFO.MD.

Printe ei, preşedinţii Bulgariei, Georgiei, Macedoniei, Bosniei şi Herţegovinei, Serbiei, Kosovo, șefii Qatarului și Pakistanului, liderul Ciprului de Nord, preşedinţii Kîrgîzstanului, Sudanului, Guineii, Zambiei, Ecuadoruliu, Somaliei, Mauretaniei.

Printre oaspeţii de onoare au fost, de asemenea, prim-ministrul Rusiei Dmitri Medvedev, preşedintele Moldovei cu soţia sa şi başcanul Găgăuziei Irina Vlah. În componenţa delegaţiei moldoveneşti a fost şi deputatul Adunării Populare a Găgăuziei din partea satului Cazaclia, Ivann Keksal.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=41575

 

În Ucraina a fost creată Asociaţia comunităţilor găgăuze

În Ucraina a fost creată Asoociaţia comunităţilor găgăuze. Ea este condusă de un originar din Autonomiei, vicepreşedintele Sovietului regional Odesa Iuri Dimcioglo. În felul acesta, patru organizaţii obşteşti, active în ultimii ani în Ucraina, au creat o asociaţie comună. În componenţa ei au intrat „Birlik”, „Uniunea găgăuzilor din Ucraina”, societatea naţional-culturală „Gagauzlar”, organinzaţia naţional-culturală raională din Reni „Kardaşlîk”.

http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=41587

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: