Fundația amintită în comunicatul Ministerului de Externe din Federația Rusă va oferi asistență în stabilirea „relațiilor” socio-culturale și socio-economice; menținerea contactelor directe cu Moscova, interacțiunea cu organizațiile publice; conservarea și dezvoltarea culturii popoarelor din Transnistria și integrarea acesteia în culturile rusă și mondială și, în acest scop, crearea unor publicații și organizarea expozițiilor.

Mass-media din regiunea separatistă au anunțat că fundația „Transnistria” se va deschide chiar în centrul Moscovei, lângă strada Noul Arbat, în apropierea de renumita librărie Casa Cărții. Această Fundație va lucra în primul rând pentru pentru „cetățenii” transnistreni, pentru a proteja interesele acesora în Federația Rusă. Această fundație va fi condusă de Leonid Manakov.

Presa din regiunea separatistă insistă asupra faptului că acel oficiu este reprezentanță. Oficiul va fi inaugurat la 22 ianuarie. Inaugurarea coincide cu deplasarea așa-zisului ministru de externe al regiunii separatiste, Vitali Ignatiev la Moscova. În cadrul acestei vizite, Ignatiev a avut o întâlnire cu Serghei Gubarev, ambasadorul rus pentru probleme speciale, împutenricit pe Transnistria.

Sursa: Deschide.MD