• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Renato Usatîi, deranjat de declarațiile Maiei Sandu privind eliberarea sa

18 Iunie, 13:04

Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, se arată deranjat de declarațiile Maiei Sandu care pune sub semnul întrebării nevinovăția sa. În cadrul unei conferințe de presă, liderul PN a declarat că așa instituții, precum Interpol, au recunoscut că dosarele deschise în privința sa au tangență politică.

usatii

M-a atins declarația prim-ministrului Maiei Sandu care a spus că «dacă dosarul a fost politic, trebuie să fie trași la răspundere...». Ce înseamnă «dacă»? Acum un an Interpol a recunoscut că sunt persoana care este urmărită în baza motivelor politice. Dacă MAI rus ar face așa declarații, atunci aș înețelege de ce Sandu are întrebări, dar Interpol este o organizație din care fac parte reprezentanții instituțiilor de forță din lume. Oare Maia Sandu pune sub semnul întrebării decizia Comisiei care un an a solicitat informații din partea autorităților moldovenești, de la mine?”, a declarat el.

Amintim că zilele trecute Maia Sandu a declarat că decizia de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi ridică mari semne de întrebare.

Fostul primar al orașului Bălți a fost reținut de poliție în vama Sculeni pe unde a intrat în R. Moldova venind din România. Acesta a fost escortat la sediul PCCOCS unde a fost audiat mai bine de trei ore, după care a fost eliberat.

Autoritățile moldovene l-au anunțat în căutare internațională pe Usatîi în 2016, acuzându-l de implicare în tentativa de a-l asasina pe fostul bancher rus refugiat la Londra, Gherman Gorbunțov, pe care l-ar mai fi deposedat de pachetul majoritar de acțiuni, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank din Chișinău.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: